تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
آلمان و بازنگری در استفاده از نیروگاه های هسته ای ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/23 سیاسی.آلمان.هسته ای تهران - همزمان با بحران اتمی ژاپن، دولت آنگلا مرکل برای تجدید نظر در سیاست های هسته ای آلمان و استفاده از نیروگاه های اتمی برای تامین انرژی زیر فشار قرار گرفته است.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، پایگاه خبری لوکال روز دوشنبه به نقل از نوربرت روتگن، وزیر محیط زیست آلمان نوشت: ما باید درباره موضوع امنیت به طور جامع بحث کنیم ؟ چون از یک سو انرژی هسته ای برای کشور آلمان تجربه جدیدی محسوب می شود و از سوی دیگر برای کشور پیامدهایی هم خواهد داشت. نیروگاه های اتمی هرچه بیشتر فعالیت کنند، این خطر مدت بیشتری با ما خواهد بود.
گیدو وستروله، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه آلمان نیز ضمن انعکاس نگرانی مقام های آلمانی اذعان کرد کشور نیازمند بررسی میزان خطر فعالیت نیروگاه های هسته ای است.
نظرسنجی ها نشان می دهد که اکثریت مردم آلمان با استفاده از برق هسته ای مخالف اند و در حالی که کمتر از دو هفته تا انتخابات سرنوشت ساز ایالتی در بادن وورتمبرگ باقی است، بحران اتمی ژاپن به بحث پیرامون این موضوع دامن زده است.
هم احزاب مخالف و هم فعالان محیط زیست، آنگلا مرکل (صدراعظم ) را زیر فشار قرار داده اند تا از تصمیم خود در اکتبر (مهر) 2010 منصرف شود. دولت مرکل در آن زمان، مدت فعالیت 17 نیروگاه اتمی آلمان را تا 14 سال دیگر تمدید کرد.
با این حال مرکل معتقد است که بزرگترین اقتصاد اروپا برای نهادینه کردن استفاده از انرژی های تجدید پذیر به زمان نیاز دارد و فعلا نمی تواند نیاز خود به انرژی را بدون نیروگاه های هسته ای تامین کند.
هر چند مخالفان چپ در آلمان با این دیدگاه مخالف اند. زیگمار گابریل، رهبر حزب سوسیال دموکرات روز دوشنبه به روزنامه زوددویچه سایتونگ گفت ما باید بپذیریم که دوران نه تنها نفت ارزان، بلکه انرژی هسته ای به پایان رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه آلمان با وجود دور بودن از منطقه زلزله خیز، همچنان در معرض خطر هسته ای است، گفت: در بحثهای جاری، مردم به اشتباه فکر می کنند مشکل زمین لرزه است ؟ در حالی که مشکل قطع برق است.
در سال 2000 و زمانی که حزب سوسیال دموکرات همراه با متحدان سبز خود بر آلمان حکومت می کرد، تصمیم گرفته بود که آخرین نیروگاه های این کشور را تا سال 2020 تعطیل کند، اما دولت دموکرات مسیحی مرکل فعالیت این نیروگاه ها را تا اواسط دهه 30 تمدید کرد.
روز شنبه گذشته هزاران معترض به فعالیت نیروگاه های هسته ای در آلمان از شهر اشتوتگارت تا نیروگاه نکاروستهایم زنجیره ای انسانی تشکیل دادند.
بعضی از تحلیل گران می گویند ممکن است حزب آنگلا مرکل (دموکرات مسیحی ) پس از 57 سال، کنترل ایالت بادن وورتمبرگ را از دست بدهد.
صدراعظم آلمان روز گذشته (یکشنبه ) گفته بود که وزیران محیط زیست ایالت هایی که در آنها نیروگاه اتمی وجود دارد، از سه شنبه بحث پیرامون بررسی امنیت این نیروگاه ها را آغاز خواهند کرد. مرکل گفته بود اگر کشوری چون ژاپن با استانداردهای امنیتی بسیار بالا نتواند از عوارض هسته ای اتمی لرزه و سونامی در امان باشد، پس هیچ کشوری نمی تواند مانند سابق به کار خود ادامه دهد.
صویر**9163** 1506 شماره 221 ساعت 16:52 تمام