تهران -نهادهاي حقوق بشري مستقل تعداد زندانيان امنيتي در عربستان را بيش از 30 هزار نفر مي دانند كه بسياري از آنها بدون هرگونه اتهام و صرفا به خاطر رفتار مشكوك و يا داشتن عقايد غير قابل قبول از نظرحكومت سالهاست كه در زندان به سر مي برند و خانواده ها از سرنوشت آن ها بي اطلاعند.

دكتر محمد القحطانی رئیس بنیاد غیردولتی حقوق مدنی عربستان (حسم) در گفت وگو با شبكه الجدید، تعداد زندانیان را بین 30 هزار تا 60 هزار نفر برآورد كرد.

وی افزود: در زندان حائر ریاض كه ظرفیت 7 هزار نفر زندانی سیاسی امنیتی را دارد بیش از ظرفیت زندان و به طور فشرده تعداد زیادی زندانی نگهداری می شوند و علاوه بر آنها، تعدادی نیز در زندان های قصیم، ابها و رمام به سر می برند.

القحطانی افزود: زندانیان به هیچ وجه وضعیت خوبی ندارند. بعضی از آنها به بیماری های سخت مبتلا شده اند و تعدادی كه آزاد شده اند نیز با بیماری های صعب العلاج دست به گریبان هستند.

به گزارش سایت الواحد، انتشار یك فیلم محرمانه از داخل زندان های عربستان در یوتیوب كه حاكی از تراكم بیش از حد بازداشت شدگان در محیطی كوچك در زندان و سختی اوضاع و شدت بدرفتاری با آنهاست، موجی از اعتراض نزد فعالان حقوق بشری ایجاد كرده است.

بنا به گزارش این سایت حسین یوسف، فعال حقوق بشری كه پس از چند ماه بازداشت از زندان الخبر آزاد شده است در گفت وگو با خبرنگار فرانس 24 ضمن تایید اوضاع اسف بار زندان ها و محبوس بودن وی و 22 نفر دیگر در یك سلول 5در6 متری گفت : به علت كمبود جا ناگزیر از خواب نوبتی و یا خوابیدن در توالت ها بوده اند.

وی گفت موقع بازجویی بصورت وحشیانه كتك خورده و از ناحیه كمر دچار آسیب شده است و به خاطر نبودامكانات درمانی، مدت طولانی زمین گیر شده و در نهایت به علت شدت بیماری به بیمارستان انتقال یافته است.

در گزارشی نیز كه دیده بان حقوق بشر از وضع زندان های سعودی منتشر كرد ضمن تاكید بر وضع اسفبار بازداشتگاه ها گفت در شهریور ماه گذشته 5 زندانی اتیوپیایی در اثر ازدحام جمعیت در زندان دچار خفگی شدند و جان خود را از دست دادند.

بر پایه این گزارش ، هم اكنون زندانیان تحصیل كرده و صاحبان فكر و اندیشه و فعالان سیاسی و حقوقی اكثریت قابل توجهی از زندانیان را تشكیل می دهند و بالطبع خانواده و بستگان آن ها نیز از اقشار میانی و تاثیرگذار جامعه هستند.

خاورم**ا.ف. **1446 **