چامسكی در مقاله ای تحت عنوان 'نیات ایران' كه در ماهنامه آمریكایی 'این دیز تایمز' منتشر شد، از نگرانی هایی كه به اسم جامعه بین المللی درباره ایران مطرح می شود، به عنوان زبان رمز متحدان آمریكا یاد كرد و گفت، برخلاف جار و جنجال ها درباره تهدید ایران، مردم به گونه ای دیگر می اندیشند.
چامسكی با اشاره به مقاله ای كه در شماره ژانویه و فوریه مجله 'فارین افرز' درباره حمله به ایران و راه های جلوگیری از تهدید ایران منتشر شد، افزود، همزمان با تشدید تنش ها و انعكاس حال و هوای هولناك قبل از جنگ های افغانستان و عراق، لفاظی های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، اوضاع را وخیم تر و خطرناك تر كرده است.
نگرانی هایی كه به اسم جامعه بین المللی درباره ایران مطرح می شود، زبان رمز متحدان آمریكاست، مردم و سایر كشورها به گونه ای دیگر می اندیشند.
چامسكی خاطر نشان كرد، 120 كشور عضو جنبش عدم تعهد از حق ایران برای غنی سازی اورانیوم حمایت می كنند و یافته های نظرسنجی كه 'ورلد پابلیك اوپینیون'، دو سال پیش و قبل از شروع تبلیغات سیاسی گسترده علیه برنامه هسته ای ایران انجام داد، نشان می داد، بیشتر مردم آمریكا حامی حق ایران برای غنی سازی اورانیوم بودند.
چین، روسیه و هند با سیاست آمریكا در قبال ایران مخالفند. علاوه بر هند كه با بی توجهی به تحریم های اعمال شده از سوی آمریكا، اعلام كرد كه میزان مبادلات تجاری خود را با ایران افزایش می دهد، تركیه نیز به همین مشی تاسی كرده است.
وی افزود، اروپایی ها، اسرائیل را به عنوان بزرگترین تهدید برای صلح جهان محسوب می كنند .
بیشتر مردم منطقه معتقدند، با دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای، منطقه امن تر خواهد شد. طبق نظرسنجی های موسسه بروكینگز و زاگبی، 90 درصد مصری ها در آستانه بهار عربی، اینگونه فكر می كردند.
به گفته تحلیلگران غرب، مردم عرب از حمایت دولت های شان از سیاست آمریكا در قبال ایران خشمگین هستند.
چامسكی با اشاره به نگرانی دیرینه برخی صاحب نظران آمریكایی از زرادخانه هسته ای رژیم صهیونیستی ، به نقل از 'لی باتلر' رئیس سابق مركز فرماندهی استراتژیك آمریكا نوشت، تسلیحات هسته ای اسرائیل، بسیار بسیار خطرناك و در واقع، منتهی الیه خطر است.
وی با بیان این مطلب كه در حال حاضر، نگرانی اصلی این است كه اسرائیل، ایران را به گونه ای تحریك كند كه به حمله آمریكا منتهی شود، به نقل از 'زیو مواز' تحلیلگر اسرائیلی مسایل استراتژیك افزود، ترازنامه سیاست هسته ای اسرائیل بسیار منفی است و اسرائیل باید در راستای قطعنامه 1974 شورای امنیت سازمان ملل، برای امضای توافقنامه منطقه ای منع تسلیحات كشتار جمعی تلاش كند.
به گفته این اندیشمند آمریكایی، نمی توان مستدل و قاطعانه گفت كه ایران یك تهدید بشمار می رود. دكترین استراتژیك این كشور، دفاعی است و به منظور جلوگیری از پیشگیری از حملات طراحی و منظور شده است. از این رو، مساله ایران را می توان با مشی دیپلماتیك و توسل به دیپلماسی حل و فصل كرد.
این مقاله افزود:'بروس ریدل' افسر كهنه كار سازمان مركزی اطلاعات آمریكا(سیا) در 30 ژانویه ( 10 بهمن )گفته بود كه اگر در جایگاه برنامه ریز و طراح مسایل امنیت ملی ایران قرار داشت، خواستار سلاح هسته ای به عنوان یك عامل بازدارنده بود.
مترجمام ** 1088 **1446 **/مط
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۵
تهران - 'نوام چامسكي' استاد و نظريه پرداز آمريكايي معتقد است، برخلاف هياهوهاي غرب درباره تهديدي كه از سوي ايران متوجه جهان است، اين كشور تهديدي براي جهان نيست و دكترين استراتژيك تهران جنبه دفاعي دارد.