شهركرد- كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: روش هاي نادرست طبخ غذا از قبيل ' دود دادن، نمك سود كردن و حرارت دادن شديد مواد غذايي' با ايجاد تركيبات سرطانزا مثل هيدروكربن هاي پلي سيليك و آمين هاي هتروسيليك باعث افزايش شيوع سرطان مي شود.

'عنایت الله كلیج ' روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت : برای پخت مواد غذایی، بهتر است از روش هایی نظیر تنوری كردن، بخارپز و آب‌پز كردن استفاده كرد كه نیازی به افزودن روغن نباشد .

وی افزود: پیشنهاد می شود، مواد غذایی را قبل از كباب یا بریان كردن در فویل پیچید و آن را از منبع حرارتی دور نگه داشت و مدت زمان پخت غذا را طولانی‌تر كرد، زیرا تماس غذا با دود می‌تواند منجر به تولید مواد سرطان‌زا شود.

وی، داشتن رژیم غذایی سالم و مثبت اندیشی را عامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان عنوان كرد .

كلیج تصریح كرد : نباید مواد مغذی مورد نیاز بدن تنها از یك یا دو منبع مواد غذایی تامین شود بلكه افراد باید در رژیم روزانه خود از تمام گروه‌های مواد غذایی شامل میوه‌ها، سبزیها، غلات، گوشت، محصولات لبنی و غیره استفاده كنند.

كارشناس مسوول تغذیه مركز بهداشت چهارمحال و بختیاری متعادل نگه داشتن وزن را از دیگر توصیه ها بر شمرد و افزود: چاقی، عامل اصلی به وجود آورنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی، ‌عروقی، فشارخون، دیابت و زمینه‌ ساز برخی سرطان‌ها است.

كارشناس مسئول تغذیه مركز بهداشت استان به مردم توصیه كرد، مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده و كلسترول را محدود كنند، زیرا استفاده از مواد غذایی كه دارای چربی بالا باشد، خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش می دهد.

كلیج ، با توصیه به استفاده بیشتر از غذاهای دارای فیبر در رژیم غذایی روزانه افزود : معمولا مصرف روزانه 25 گرم مواد فیبری برای افراد توصیه می شود و انواع مواد غذایی از قبیل میوه‌ و ‌سبزی‌ها، انواع مغز ‌ها، نان‌ها ی سبوس دار، غلات كامل و انواع جوانه غلات و حبوبات دارای مقادیر زیادی فیبر هستند .

كارشناس مسوول مركز بهداشت چهارمحال و بختیاری تصریح كرد: باید در رژیم های غذایی مصرف مواد خوراكی شیرین و پرچرب را محدود كرد، زیرا مواد خوراكی شیرین و پرچرب، دارای كالری زیاد و خالی از مواد مغذی و معدنی هستند كه مصرف زیاد چنین موادی خود زمینه ‌ساز بروز سرطان‌ است .

11/547