تهران - معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، 'سيمين دانشور' را در عرصه داستان نويسي پيشگام توصيف كرد و گفت: وي در تمام عرصه ها و بزنگاه هاي تاريخي در كنار ملت بود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، 'بهمن دری' روز یكشنبه در مراسم تشییع پیكر سیمین دانشور افزود: بعید می دانم تا مدت های متمادی، كسی بتواند نقش و جایگاه وی را در عرصه داستان نویسی بدست آورد.

وی گفت: دانشور در میان سایر نویسندگان و اهل قلم هم دوره خود نیز از اعتبار خاصی برخوردار بود.

به گفته دری، چند مولفه درباره این بانوی نویسنده وجود دارد كه در دیدارهای خود با وی به آنها رسیدم؛ یكی آنكه با وجود كهولت سن، دانشور به هیچوجه كج خلق نبود.

این مقام مسوول یادآور شد: چندی پیش تعدادی از كتاب های این نویسنده را مطالعه كردم و باید اذعان كنم كه او تبحر خاصی در زمینه داستان نویسی داشت.

دری گفت: دانشور هرگز به ملت پشت نكرد و در كوران حوادث بویژه پیروزی انقلاب اسلامی در كنار ملت قرار داشت. از این نویسنده نكاتی درباره حركت مردمی در انقلاب به جای مانده كه منحصر به فرد است. وی برای كمك در دوران جنگ به رزمندگان و در هنگام زلزله بم و رودبار همیشه آماده بود.

وی ساده نویسی و قلم روان را از جمله مهمترین ویژگی های ادبی دانشور توصیف كرد و افزود: دانشور به مسایل تجربی و انتزاعی علاقه مند، و به ساده نویسی پایبند بود. كتاب 'سووشون' كه نمادی از این نگارش است، پس از سال ها، همچنان برای مخاطب جذاب است.

به گفته معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، توجه به نكات اخلاقی و آنچه كه هنجار نامیده می شود در آثار ادبی دانشور به خوبی دیده می شود.

دری ادامه داد: دانشور چندی پیش گفته بود كه آرزو دارد پس از مرگش آثاری كه امكان چاپ آنها فراهم نشده بود، منتشر شود. ما نیز در آستانه نمایشگاه بین المللی كه همزمان با سالروز تولد این بانوی نویسنده است، تلاش می كنیم آثار این نویسنده را در بیست وپنجمین دوره این رویداد ادبی عرضه و یا تجدید چاپ كنیم.

وی ضمن ابلاغ پیام تسلیت وزیر ارشاد گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر سفر خارج از كشور، امكان حضور در این مراسم را پیدا نكرد، اما مراتب تاسف خود را از طریق این پیام برای جامعه ادبی و هنری ابلاغ كرد.

'علی دهباشی' روزنامه نگار و نویسنده نیز به حضور سه نسل از شاعران و ادبیان در این مراسم اشاره كرد و گفت: طی 40 سال فعالیت و تدریس دانشور در دانشگاه، چهره های بسیاری به جامعه ادبی تربیت و معرفی شدند.

وی عنوان كرد: كیست كه در این جمع گسترده با خانم دانشور زندگی نكرده باشد و ای بسا بیش از من با او در نشست‌ها و مجالست‌ها و در غم‌ها و شادی‌ها شریك بوده‌اند.

دهباشی كه به نمایندگی از 'ویكتوریا دانشور' تنها خواهر سیمین دانشور و 'لیلی ریاحی' داستان ‌نویس و پژوهشگر حوزه ادبیات و نیز خاندان جلال آل احمد صحبت می كرد، از حضور همه اهالی شعر و ادب و مسوولان دراین مراسم سپاسگزاری كرد.

این نویسنده همچنین با تقدیر از تلاش های مجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد به جهت فراهم كردن بستر لازم برای برگزاری مناسب مراسم تشییع پیكر سیمین دانشور، سخنان خود را با قرائت شعری درباره این نویسنده به پایان برد.

ضمن آنكه در این مراسم، پیام تسلیت 'غلامعلی حداد عادل' رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نیز قرائت شد.

استاد 'جوادی پور' هنرمند پیشكسوت نقاشی نیز در گفت وگو با ایرنا، 'سیمین دانشور' را به لحاظ ادبی و اخلاقی فرد ممتازی توصیف كرد.

مراسم تشییع پیكر سیمین دانشور با حضور سیمین بهبهانی شاعر، حسین سناپور نویسنده، سهیل محمودی شاعر،'احمد مسجد جامعی' عضو شورای شهر تهران و 'محمود دعایی' مدیر روزنامه اطلاعات و جمعی از اهالی فرهنگ برگزار شد.

پیكر سیمین دانشور صبح یكشنبه از مقابل تالار وحدت به برای خاكسپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشییع شد.

سیمین دانشور پنجشنبه گذشته در سن 90 سالگی درگذشت.

فراهنگ ** 9173 ** 1071