بندرعباس- با گذشت دو ماه از زمان اعمال محدوديت هاي قيمتي از سوي ستاد تنظيم بازار هرمزگان براي چهارمين دفعه، بازار مرغ گرم در بندرعباس دچارنابساماني شده طوريكه موجب گلايه مندي مردم بندرعباس و ديگر شهرستانهاي اين استان را بدنبال داشته است .

به گزارش ایرنا، درحال حاضر مغازه های عرضه كننده مرغ گرم در هرمزگان كه اتحادیه تعداد آنها را افزون بر200 واحد اعلام كرده و 100 واحد آنها در بندرعباس قرار دارند، خالی از مرغ گرم كشتار روز برای عرضه هستند.

یكی از مرغ فروشی های میدان شهدا( یادبود) اظهارداشت: تا زمانی كه قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و همچنین هماهنگ با استانهای همجوار تعیین و یكی نشود وضعیت به همین منوال خواهد بود.

عبدالحسین نوری اضافه كرد: در حالی شاهد كمبود مرغ گرم هستیم كه صدور حواله مرغ منجمد وارداتی نیز از سوی شركت پشتیبانی امور دام و همچنین سازمان صنعت و معدن و تجارت این استان با مشكل مواجه شده و مسوولان دلیل آن را توزیع مرغ منجمد از طریق نمایشگاه بهاره ذكر می كنند.

به گفته فروشندگان مرغ گرم بنا به دلایل متعددی از جمله پایین بودن قیمت مرغ نسبت به استانهای همجوار، كشتار مرغ در اغلب كشتارگاههای استان هرمزگان متوقف شده و تعدادی از مغازه ها با 20 درصد ظرفیت از روی اجبار و با سود بسیار اندك مرغ عرضه می كنند.

دست اندركاران بازار مرغ گرم، عدم همخوانی قیمت های اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازارهرمزگان را با هزینه های تولید، دلال بازی و همچنین بالابودن قیمت مرغ دراستانهای همجوار شامل فارس، كرمان و سیستان و بلوچستان را دلیل نابسامانی بازار این ماده پروتئینی عنوان می كنند.

رییس اتحادیه مرغداران هرمزگان اظهارداشت: مرغداران این استان طی ماههای دی و بهمن اقدام به یك میلیون و 100 هزار قطعه جوجه ریزی كرده اند كه درحال حاضر گله های به سن كشتار رسیده و درحال بارگیری به مقصد كشتارگاهها هستند كه این روند تا پایان فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

جعفر داودی با بیان اینكه در زمینه مرغ زنده مشكلی وجود ندارد، دلیل كمبود در بازار را اختلاف قیمت با استانهای همجوار عنوان كرد كه موجب شده عده ای از مرغداری های تولیدات خود را از استان خارج كنند.

به گفته فعالان بازار مرغ درحال حاضر در استانهای فارس، كرمان، اصفهان و یزد هر كیلوگرم مرغ گرم بین 40 تا 42هزار ریال عرضه می شود درحالیكه ستاد تنظیم بازارهرمزگان 38هزار و 500 ریال (سه هزارو 850تومان) مصوب كرده است.

ستادتنظیم بازار هرمزگان قیمت مرغ زنده تحویلی به كشتارگاهها را25هزارو 700ریال ( دو هزارو570 تومان) تصویب كرده درحالیكه استانهای همجوار با پرداخت بین 30تا31 هزار ریال مرغ زنده تولید هرمزگان را خریداری و به خارج از استان حمل می كنند.

در اطلاعات منتشره اتحادیه مرغداران هرمزگان آمده است :برای برقراری تعادل در بازار بایستی روزانه 65تن و در ماه حدود دو هزارتن مرغ گرم كشتار روز در بندرعباس توزیع شود كه درحال حاضر این رقم عملی نمی شود.

رییس اتحادیه مرغداران هرمزگان با بیان اینكه تا قبل از اعمال محدودیت های قیمتی كمبود مرغ این استان ( در سال چهارهزارتن) از استانهای همجوار و حتی یزد و اصفهان وارد می شد ابراز داشت: عدم تناسب در قیمت گذاری های صورت گرفته در هرمزگان موجب شده كه این واردات عملی نشود.

اتحادیه مرغداری های هرمزگان متشكل از هفت شركت تعاونی با240 عضو است كه در شهرستانهای بستك، بندرعباس، حاجی آباد، پارسیان، لنگه، میناب و رودان پراكنده هستند.

رییس اتحادیه مواد پروتئینی بندرعباس نیز با اعلام اینكه ستاد تنظیم بازار هرمزگان پایبند به مصوبه های خودش باشد ابراز داشت: در صورتیكه مرغداران موظف به تامین مرغ مورد نیاز كشتارگاهها باشند و مرغ در اختیار مغازه ها گذاشته شود هیچ مشكلی وجود پیش نمی آید.

محمد رحیمی اضافه كرد: متاسفانه مصوبات ستاد تنظیم بازار در زمینه مرغ عملی نمی شود درحالیكه هیچكس پاسخگوی مشكلات مردم نیست.

یكی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه مواد پروتئینی بندرعباس از عرضه و تقاضا بعنوان حلال اصلی مشكلات فعلی بازار مرغ گرم در هرمزگان نام برد و گفت: دراین صورت دیگر شاهد این همه نابسامانی و تضعیف ستاد تنظیم بازار نیز نخواهیم بود.

محمدی با اشاره به ارتباط نزدیكی كه بین بازار مرغ هرمزگان با استانهای همجوار وجود دارد ابرازداشت: روز گذشته در شیراز هر كیلوگرم مرغ زنده نیز 31 هزار ریال از مرغداری های خریداری شد درحالیكه طی همین مدت در بستك كه قطب اصلی تولید مرغ زنده درهرمزگان محسوب می شود مرغ زنده با همین قیمت ها تحویل خریداران شد.

وی با بیان اینكه مرغدار هیچگاه حاضر نمی شود مرغ زنده را كیلوگرمی 26 هزار ریال ( مصوبه ستاد هرمزگان) عرضه كند تاكید كرد: بگذارند به مدت یك هفته عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین كند.

معاون هیئت مدیره اتحادیه مواد پروتئینی بندرعباس تصریح كرد: البته طی این مدت مرغ منجمد نیز به میزان مورد نیاز در سراسر استان و به ویژه این شهرستان توزیع شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان نیز با اعلام اینكه مرغداری های استان مرغ مورد نیاز مردم را تامین می كنند ابرازداشت: به دلیل اختلاف قیمت قادر به جلوگیری از خروج مرغ از این استان نیستیم.

ابراهیم طغرلی دلیل نابسامانی بازار مرغ گرم كشتار روز در هرمزگان را عمل نكردن به مصوبات ستاد تنظیم بازار این استان ذكر كرد.

معاون شركت پشتیبانی امور دام هرمزگان نیز بیان داشت: درحال حاضر روزانه بطور متوسط در سطح استان 50 تن و بندرعباس نیز 12 تن حواله مرغ صادر می شود.

داود كریمی اضافه كرد: این شركت بعنوان انباردار سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان عمل می كند طوریكه آنها حواله صادر می كنند و ما نیز مرغ مورد نیاز را در قبال اخذ وجه تحویل می دهیم.

وی با بیان اینكه از 27 آذرماه امسال تا بیستم اسفند700تن مرغ منجمد تولید داخل و 100 تن مرغ منجمد وارداتی در سطح این استان توزیع شده ابراز داشت: نزدیك به 70 درصد آنها مربوط به 37 روز گذشته تاكنون است.

این درحالی است كه برغم تلاشهای فراوان، هیچیك از مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان حاضر به پاسخگویی به سووالات خبرنگار ایرنا در زمینه مشكلات بازار مرغ این استان نشدند.

مغازه های عرضه كننده مرغ گرم كشتار روز در بندرعباس كه این روزها خبری از جنب وجوش همه ساله در آنها دیده نمی شود و حتی تعدادی از آنها به صورت نیمه تعطیل در آمده اند خواستاربرطرف كردن مشكلات موجود شدند.

آنان با اشاره به هزینه های بالای مغازه داری و اینكه همه صنف ها به بازار شب عید چشم دو خته اند گفتند: مدت یك ماه است كه به دلیل مشكلات مطرح شده فروش مناسبی نداشته اند طوریكه قادر به تامین پرداخت حقوق و عیدی شاگرد مغازه و دیگر هزینه ها نیستیم.

فروشندگان مرغ گرم هرمزگان كه تعداد آنان به 200 نفر می رسد ابراز داشتند اینطور به نظر می رسد كه كسی در قبال ما تعهدی ندارد.

در اطلاعات منتشره سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان تعداد مرغداری های این استان 253 واحد با تولید سالانه نزدیك به 20 هزارتن عنوان و اعلام شده برای تامین بازار با كمبود چهارهزارتن مواجه هستیم كه از طریق توزیع مرغ منجمد وارداتی و یا وارد كردن مرغ كشتار روز از استانهای همجوار تامین می شود.

سرانه مصرف گوشت مرغ در هرمزگان 17 كیلوگرم یعنی 5كیلوگرم كمتر از متوسط كشور اعلام شده است.ك/4

512/667