زنجان- قاضي تعيين كننده اراضي اختلافي ماده 56 استان زنجان، با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي براي صيانت از اراضي ملي و منابع طبيعي، گفت: متاسفانه مشاركت مردم در خلع يد از تصرفات اراضي ملي ضعيف است.

'علی كرمی'، روز دوشنبه در شورای حفاظت از اراضی ملی با بیان اینكه تغییر كاربری اراضی زراعی جرم غیر قابل گذشت است، اظهار كرد: متاسفانه در برخی موارد با متخلفان و متعرضان به اراضی ملی و افرادی كه كاربری اراضی زراعی را تغییر داده اند مصالحه می شود كه این امربرای دوستداران منابع طبیعی نا خوشایند است.

وی، پیشگیری از تصرف به اراضی ملی و تغییر كاربری اراضی زراعی را ضروری دانست و خاطر نشان كرد: در صورتیكه در مراحل اولیه ساخت و سازهای غیر مجاز جلوی اقدامات عمرانی گرفته شود، تبعات منفی آن كاهش خواهد یافت.

قاضی تعیین كننده اراضی اختلافی ماده 56 استان زنجان، با اشاره به مشكلات ناشی از ساخت و ساز غیر مجاز در برخی مناطق مانند دواسب و پایین كوه، گفت: پس از اجرای عملیات ساخت و ساز قلع و قمع و رفع تصرف از اراضی دشوار می شود لذا باید با اتخاذ تدابیر لازم از تخلفات پیشگیری شود.

كرمی، یادآورشد: آرا بسیاری مبنی بر رفع تصرف متخلفان از اراضی ملی در كمیسیون ها ی ذی ربط وجود دارد كه به دلیل محدودیت های موجود امكان اعمال آرا و احكام فراهم نیست.

وی، با اشاره به اینكه جهاد كشاورزی می تواند در هنگام مواجهه با افرادی كه اقدام به تغییر كاربری اراضی كشاورزی نموده اند وارد عمل شده و به قلع بنا بپردازد.

قاضی تعیین كننده اراضی اختلافی ماده 56 استان زنجان، ضمن اظهار تاسف از اینكه جهاد كشاورزی با جدیت با متخلفان برخورد نمی كند، گفت: جهاد كشاورزی كماكان مانند گذشته منتظر صدور حكم قلع و قمع بنا از سوی مراجع قضایی است و از این ظرفیت قانونی كه می تواند به صورت مستقل با متخلف برخورد كند غافل است.

كرمی، با بیان اینكه طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده های تعرض به اراضی ملی و تغییر كاربری اراضی كشاورزی موجب تضییع حقوق دولت می شود، خاطر نشان كرد: برای تسریع در رسیدگی به تخلفات در زمینه تصرف و تغییر كاربری اراضی ملی و كشاورزی باید راهكار مناسبی وجود د اشته باشد.

مدیر امور اراضی استان زنجان، نیز در این جلسه با تاكید بر اینكه نباید به متخلفان پاداش بدهیم، گفت: برخوردهای مقطعی و تجدید نظر نسبت به تخلفات صورت گرفته در اراضی ملی و كشاورزی موجب افزایش تعرض به این اراضی می شود.

'محمد فیضی'، خاطر نشان كرد: باید با مشخص كردن محدوده شهری، جلوی تعرض متخلفان به اراضی ملی و ساخت و سازهای غیر مجاز خارج از محدوده گرفته شود.

وی، فرهنگ سازی برای صیانت از اراضی ملی را ضروری دانست و افزود: باید با استفاده از ظرفیت های رسانه ها مردم را از تبعات منفی گسترش ساخت و سازهای غیر مجاز آگاه كرد.

522/7324