به گزارش ایرنا،دفع سنتی زباله های شهری جوابگوی رشد بی رویه جمعیت شهر نشینی نخواهد بود.
تغیر الگوی مصرف جوامع و ازدیاد سرسام آور زباله ها از یك سو، و نبود روشهای علمی و مدیریتی اصولی در امر تولید باعث تخریب محیط زیست خواهد شد.
از طرف دیگر تكامل جوامع انسانی منوط به بهره برداری معقول از این منابع است،زیرا بهربرداری و تخریب غیر اصولی محیط زیست باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری خواهد شد.
با توجه به اینكه محیط زیست از مهم ترین محورهای توسعه پایدار است، برای حفظ و استفاده ی نسلهای آینده از این منابع باید به صورت صحیح وكاملا اصولی استفاده كنیم.
شهرستان كهگیلویه با حجم تولید 90 تن زباله در روز دارای یك جایگاه مادر برای دفن انبوه این زباله هاست ،و تاحدود زیادی استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست در این مكان دفن زباله رعایت نشده است.
محلهای دفن زباله باید در مناطقی انتخاب شود،كه در محل پیوند با كلیه جنبه های زیست محیطی، زمین شناسی، هیدرولوژی، توپوگرافی، خاك شناسی، آبهای زیرزمینی ومناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست مورد توجه قرار گیرد.
این شهرستان دارای دونوع پسماند است، یكی عادی كه شامل زباله های خانگی و دومی شامل پسماندهای عفونی كه در بیمارستان و مراكز درمانی تولید می شوند.
برای سلامتی هرچه بهتر محیط زیست انسانی پسماندهای عفونی بیمارستان كه شامل نیدل،باند وكازهای عفونی،سرنگهای تزریقی است باید در دستگاهای زباله سوز بیمارستان سوزانده و بی خطر شود.
از طرفی دیگر پسماندهای عادی باید به محل دفن زباله گاه مادر انتقال، و نباید سوزانده شوند و با نظارت سازمان حفظ محیط زیست دستورات بهداشتی كاملا رعایت شود ،ولی متأسفانه این موضوع زیاد مورد توجه قرار نمی گیرد، و زباله ها به شیوه سنتی سوزانده می شوند.
با توجه به قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی زباله ها در شهر به عهده شهردار و در روستا ها بر عهده بخش داریها و دهیاری هاست، كه متأسفانه مشاهده می شود دفع این زباله ها بویژه در روستاها كاملا غیر بهداشتی انجام می گیرد.
اگر هر روستایی روزانه زباله تولید كند و فعالیت خاصی در راستای جمع آوری و دفن آن صورت نگیرد، خسارات جبران ناپذیری را برای مردم روستا در پی خواهد داشت.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان كهگیلویه در این رابطه به ایرنا گفت: استانداردهای زیست محیطی پسماند زباله در این شهرستان توسط مسولان مربوط به منظور كاهش اثرات مخرب زیست محیطی انجام نمی گیرد.
سید'قدرت علی پور'افزود: یكی از این موارد سوزاندن پسماند در محیط آزاد است، كه همه ساله باعث آتش سوزی و آسیب رساندن به محیط زیست می شود.
وی گفت:از مردم می خواهیم كه زباله های خشك را در مبدأ از هم تفكیك كنند و همچنین زمان تفریح كه به محیط های طبیعی وارد می شوند، زباله های خود را در محلهای تعین شده توسط شهرداریها خالی كنند.
علی پور یك از مشكلات اساسی پسماندهای زباله در این شهرستان را نبود كارخانه تفكیك زباله دانست و افزود: برای جلوگیری از تخریب محیط زیست باید مسولان به فكرتفكیك این زباله های مخرب باشند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان كهگیلویه گفت:دفن زباله در استان كهگیلویه وبویراحمد كلا به صورت سنتی صورت می گیرد ،كه این خود یكی از مشكلات اساسی در این استان چهار فصل می باشد.
'هیبت الله رزمجو'افزود: از طرف شهرداری پیشنهاد برای تفكیك زباله های خانگی داده شد، ولی به خاطر عدم حمایت مردم و هزینه بالای آن شهرداری از عملی كردن این پیشنهاد سر باز زد.
وی گفت:زباله های خطرناك بیمارستانی در این شهرستان به صورت جدا و اصولی دفن می شوند، وهیچ گونه خطری برای انسان و محیط زیست نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینكه در كشور برای هریك هزار نفر یك كارگر خدماتی برای دفع زباله نیاز است افزود: دراین شهرستان برای هر یك هزار و 500نفر یك كارگر نیاز است.
وی ابراز داشت: سرانه روزانه زباله یك خانوار در ایران 800گرم است ،اما در استان كهگیلویه و بویراحمد بیش از دو كیلوگرم است ، وعلت آن تفكیك نكردن زباله های خانگی است.
رزمجو تفكیك و بازیافت زباله را یك برنامه كلی دانست وافزود:لازم است با همكاری شهرستانهای مجاور، برای حفظ محیط زیست ودفع این زباله ها یك نقطه مشترك وجود داشته باشد ،كه نیاز است، مسوولین این شهرستانها همكاری لازم را با همدیگر داشته باشند.
7531/671/627
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۶
دهدشت-جمع آوري ودفع زباله هاي شهري يكي از معظلات اصلي بخش محيط زيست انساني است.