سنندج - طبيعت بكر و جذاب استان كردستان در كنار همه زيباييهاي خود داراي چشمه هاي آب معدني است.

به گزارش ایرنا، چشمه های آب معدنی كردستان علاوه بر طبیعت دیدنی آنها به علت خواص شفابخشی كه در مورد برخی امراض دارند جاذبه هایی را نیز برای توریست درمانی در این استان ایجاد كرده اند كه هر سال شمار زیادی از مهمانان نوروزی را به این دیار می كشاند.

اغلب مسافرین نوروزی كه به كردستان سفر می كنند در گفت و گوهای خود با اهالی از كم و كیف آب های معدنی این استان با توجه به كوهستانی بودن سووال می كنند كه این گزارش نگاهی كلی به آب های معدنی كردستان و خواص آنها دارد.

چشمه های آب معدنی یكی از موهبت ها و پدیده های طبیعی است كه می توان از آنها در زمینه درمان جسم و فضاهای طبیعی پیرامون آنها برای سلامت روان استفاده كرد.

استان كردستان اگر چه از این نظر غنای زیادی در مقایسه با برخی از مناطق كوهستانی با سابقه آتشفشانی كشور ندارد ولی وجود چند چشمه آب معدنی در آن موجب شده تا هر سال گروهی از گردشگران به منظور درمان بیماری به این مناطق سفر كنند.

مشهورترین چشمه آب معدنی كردستان چشمه 'باباگرگر' در 18 كیلومتری شمال شرقی قروه در روستایی به همین نام است كه آب آن در استخری عمیق دایره ای شكل با محیطی در حدود 200 متر مربع جمع می شود.

آب این چشمه همراه با گازكربنیك فراوانی از زمین خارج می شود و از دسته آب های كلربیكربنات مخلوط گاز دار است كه خواص درمانی متعددی دارد.

تحریك دستگاه گوارش برای بیماران مبتلا به سوء هاضمه، بهبودی بیماری های كودكان نظیر لنفاویسم، وراثی تیسم، از بین رفتن ورم به دلیل دارا بودن ایندریدكربنیك و آرام بخشی از جمله خواص استفاده از آب این چشمه به شمار می آید.

آب چشمه معدنی باباگرگر همچنین محرك لوزالعمده و مجاری ادراری است و در بیماری های تغذیه ای بسیار موثر است.

به گفته امیر الهی رییس سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان كردستان، هر سال حدود 30 هزار تن از اهالی شهرهای قروه، همدان و كرمانشاه به منظور بهبود سلامت خود به این چشمه می آیند.

وی گفت: با این وجود هیچ گونه امكانات رفاهی در محل چشمه وجود ندارد و سختی راه از مهمترین مشكلات مسافرین و بازدیدكنندگان از چشمه باباگرگر است.

از دیگر چشمه های آب معدنی در كردستان، چشمه 'گواز' واقع در 50 كیلومتری شمال غربی كامیاران و در 10 كیلومتری شمال غربی روستای پالنگان در دامنه كوه روستای گواز است.

این چشمه های آب معدنی كه در اطراف روستای گواز وجود دارد كه در زبان محلی به آن ' هانی وا ' می گویند.

آب چشمه كواز گوگرد دارد و در محل خروج آب از زمین، رنگ آن شیری است كه نشانه وجود مواد آهنی و گوگردی در آب است.

یك متخصص بیماری ها داخلی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نوع آب های گوگردی (سولفوره) می توان از آب این چشمه به صورت استحمام استفاده كرد.

وفا طبرزدی ورود گوگرد در سیستم سوخت و سوز بودن (متابولیسم) موجب بروز فعل و انفعالات مختلف در دستگاه های تنفسی و گوارشی شده و در درمان برخی بیماری های مجاری تنفسی، روماتیسمی و پوستی از آن استفاده می شود.

چشمه آب تلخ پیر صالح نیز از دیگر آب معدنی های مهم كردستان است كه در روستای قشلاق لو در دهستان نجف آباد از توابع شهرستان بیجار واقع است.

آب تلخ این چشمه برای بیماران روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد و علت تلخی آن بطور دقیق تاكنون مشخص نشده است.

وجود املاح پتاس محلول و تركیب بی كربنات در آب به میزان فراوان، از عواملی است كه برخی از كارشناسان امور آب برای تلخی چشمه پیر صالح ذكر كرده اند.

چشمه سراب بیجار، خاورآباد بیجار، سراب قروه، قم چقای بیجار و سراب وینسار قروه، از دیگر چشمه های آب معدنی استان كردستان هستند.

طبیعت بكر ، زیبا و خدادادی در سرزمین مهرورزان كردستانی موهبتی الهی برای جذب گردشگران به این خطه از ایران بزرگ محسوب می شود.

استان كردستان با جمعیتی بالغ بر یك میلیون و 450 هزار تن در شمال غرب كشور واقع شده است.

7354/587