به گزارش ایرنا به نقل از گزارش روز سه شنبه پایگاه اینترنتی روسی 'اسلام نیوز'، 'ماتویینكو' در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با 'آلن ژوپه' وزیر امور خارجه فرانسه خاطرنشان كرد: برای حل و فصل اوضاع پیرامون مساله ایران و از سرگیری روند مذاكرات ایران و گروه 1+5 تلاش های گسترده ای صورت می گیرد.
وی یادآور شد: اقداماتی برای كنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی بر فعالیتهای هسته ای ایران از جمله غنی سازی اورانیوم در این كشور انجام می گیرد.
رییس شورای فدراسیون روسیه تاكید كرد: حل و فصل مساله هسته ای ایران فقط باید از راه های سیاسی و دیپلماتیك انجام گیرد و بكارگیری زور در این زمینه عواقب غیر قابل پیش بینی برای منطقه در پیش خواهد داشت.
ماتویینكو خطاب به كشورهایی كه ایران را تهدید نظامی می كنند، اظهار داشت: باید از لفاظی در این مورد برای جلوگیری از تشدید تنش ها خودداری كرد.
وی خاطرنشان كرد: نباید كاری كرد كه ایران در بن بست قرار گیرد.
رییس شورای فدراسیون در ادامه سخنان خود به روند مثبت مذاكرات برای از سرگیری گفت و گو ها میان ایران و گروه 1+5 اشاره كرد.
'ماتویینكو' بتازگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نیز اعلام كرد كه مسایل مربوط به ایران فقط در چارچوب معیارهای قوانین بین المللی باید حل و فصل شود.
وی خاطرنشان كرد: موضع روسیه در قبال مسایل مربوط به ایران موزون ، سنجیده و مبتنی بر حل و فصل آن از طریق مذاكره است.
مقام پارلمانی روسیه بر لزوم گفت و گو و مذاكره جامعه جهانی با ایران در چارچوب حقوق بین المللی و لحاظ كردن اصول مسلم سازمان ملل تاكید كرد و گفت: مسكو هر گونه زورگویی و مداخله خارجی در امور داخلی كشورهای دیگر از جمله ایران را قویا رد می كند.
ماتویینكو تاكید كرد هرگونه اقدام زورگویانه نسبت به ایران را نمی پذیریم و بر این باوریم كه مسایل این كشور جز رویكردهای سیاسی راه حل دیگری ندارد.
شورای فدراسیون روسیه یا مجلس علیای این كشور 166 نماینده دارد كه از 83 جمهوری و استان روسیه برای حضور در آن توسط مجالس محلی (دو نفر از هر منطقه) انتخاب می شوند.
رییس شورای فدراسیون روسیه مقام سوم در كشور روسیه پس از رییس جمهوری و نخست وزیر محسوب می شود.
اروپام2242**518**1609
تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۴
مسكو - 'والنتينا ماتويينكو' رييس شوراي فدراسيون (مجلس علياي پارلمان روسيه) بر حق ايران براي استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي تاكيد و اعلام كرد: انكار حق دسترسي تهران به انرژي صلح آميز هسته اي غير قابل قبول است.