امیر الهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: گمانه زنی در تپه تاریخی قاضی خان واقع در حومه شهر بانه و نیز محوطه استیره گوره در ورودی شهر آرمرده از توابع همین شهرستان با توجه به توسعه شهری و ساخت و ساز در اطراف آثار به عنوان یكی از اولویت های پژوهشی میراث فرهنگی از تاریخ 17 مهرماه سال 90 تا تاریخ 16 آبان ماه همان سال توسط كارشناسان این اداره كل باستان شناسی شد.
وی گفت: در مجموع در تپه تاریخی قاضی خان 13 گمانه و در محوطه استیره گوره تعداد 11 گمانه مورد كاوش قرار گرفتند.
الهی افزود: در تپه قاضی خان به جهت برخورد با آثار معماری تاریخی در یكی از گمانه ها و با توجه به وجود تعدادی از داده های سفالی متعلق به دوره مس و سنگ كه از اهمیت خاصی در منطقه برخوردار است اطلاعات مفیدی در خصوص دوره تاریخی این تپه به دست آمد.
وی اظهار داشت: در مجموع با اطلاعات بدست آمده و مطالعات اولیه بر سفال های كشف شده تپه مذكور از دوره مس و سنگ میانی ( فرهنگ دالما) دوره اشكانی و سلجوقی استقرار بوده كه با توجه به تسطیح اثر و كار كشاورزی برروی آن طی سالیان متمادی دوره اسلامی و تاریخی آن به شدت مورد تخریب واقع شده است.
الهی گفت: در تپه قاضی خان علاوه بر كشف تعداد كثیری از سفال های شاخص معرف مس و سنگ میانی، تعدادی ابزار سنگی (ریزتیغه) از جنس سنگ چرت و نیز یك نمونه ابسیدین به دست آمده است.
/5337346
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۷
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: عمليات گمانه زني باستان شناختي در تپه قاضي خان و محوطه استيره گوره شهرستان بانه به اتمام رسيد.