تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۳

شهر ري - بنا به روايات مختلف تاريخ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پيامبر (ص) بيان و از سوي علماي شيعه ، دو تاريخ مشهور و مقبول 75 روز و ديگري 95 روز استناد شده است.

بسیاری از بزرگان تشیع بر این مطلب استناد دارند كه با توجه به زمان رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت 75 روز، در مورخة سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(س) می باشد و این ایام را فاطمیة اوّل می‌ خوانند.

بر این اساس ایام فاطمیه دوم را كه 95 روز پس از تاریخ رحلت پیامبر (ص) عنوان شده از سوم تا پنجم جمادی الثانی می‌ خوانند.

بنابراین ایام فاطمیه شش روز است كه سه روز در ماه جمادی الاول و سه روز در ماه جمادی الثانی است.

دلیل اینكه سه روز در هر ماه جمادی الاول و جمادی الثانی به عنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده به این علت است كه این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، 29 روز باشد، حال آنكه در صورت كامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.

طبق تقویم، حداكثر سه ماه قمری 29 روزه و حداكثر چهار ماه قمری 30 روزه می تواند پشت سر هم قرار گیرد.

بنابر عرف به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول كه بنابر قول 75روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه اول فاطمیه و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، كه طبق قول 95روز ، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده دهه دوم فاطمیه گفته می شود.

بر همین اساس شیعیان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با فرارسیدن ایام فاطمیه ، ضمن برپایی مراسم سوگواری و عزاداری و همچنین دعا و نیایش در حسینیه ها و مساجد با ریختن اشك ماتم برای شهادت مظلومانه حضرت زهرا (س)، یكبار دیگر زندگانی سراسر معنویت و مرارت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) را مرور می كنند.

1417/