تهران- دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي علوم شناختي از تدريس رشته علوم شناختي در مقطع كارشناسي دانشگاه ها خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، 'كمال خرازی' با اعلام این مطلب افزود: رشته علوم شناختی در حال حاضر تنها در سطح دكترا و كارشناسی ارشد تدریس می‌شود.

وی همچنین گفت: درس علوم شناختی همچنین از سال آینده در كتب درسی رشته‌های ریاضی فیزیك و علوم تجربی در مقطع دبیرستان وارد می شود.

دكتر خرازی خاطرنشان كرد: در راستای توسعه علوم و فناوری شناختی در دانشگاه‌ها باید برنامه‌ریزی صورت گیرد زیرا علوم شناختی دانشی است كه كاركرد مغز را مطالعه می‌كند؛ بر این اساس می‌توان كاستی‌های مغز را برطرف كرد و این موضوع با شیوه‌های مختلف مانند دارو، كاشت چیپ‌های مصنوعی و ساخت سیستم‌های مصنوعی مشابه مغز امكان‌پذیر است .

به گفته دبیر ستاد راهبری توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، رشته علوم شناختی در دانشگاه‌های علوم پایه، پزشكی و فنی به تناسب كارشان مورد توجه قرار می‌گیرد.

دبیر ستاد راهبری توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به اینكه علوم شناختی دانشی جدیدی است افزود: با توجه به اینكه سرعت گسترش علوم و فناوری‌های شناختی در جهان زیاد است، باید در ایران نیز مورد توجه بوده و فراگیر شود كه با تشكیل این ستاد، دانشگاه‌ها، مراكز تحقیقاتی و شركت‌های دانش‌بنیان در راستای توسعه این علم تلاش خواهند كرد.

وی یادآور شد: براساس سند راهبردی علوم و فناوری شناختی، اعضای ستاد متشكل از وزرای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش، دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح و چند وزارتخانه دیگر و هفت نفر از شخصیت‌های علمی در حوزه‌های مختلف علوم شناختی است.

علمی**9190**1544