تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۶

بروجرد - با آرامش و لبخندي كه نشان از صبوري و مهرباني دارد از تلخ و شيرين حرفه اش مي گويد، اينكه نهايت خاطراتش از حرفه پرستاري به اينجا مي رسد كه بيماران هر كدام خاطره اي هستند كه فراموش نمي شوند.

'محبوبه گلستانی' با 24 سال سابقه شغل پرستاری و مسئول بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید چمران بروجرد معتقد است هر بیمار برای پرستار یك خاطره است و فرقی نمی كند یك روز ، چند روز و گاهی چند ماه ، در بیمارستان بستری باشد.

وی می گوید: ذهن ما از لحظات تلخ و شیرین آمدن و رفتن های پی در پی بیماران پر شده است.

وی ادامه می دهد: گاه پیش می آید بیماری كه باحالتی وخیم پذیرفته شده و حتی همراهانش نیز بر اثر آن حالت خاص بیمار شان، برخوردهای تندی با پرستاران داشته اند اما با بازگشت سلامتی بیمارشان با آرامش و لبخند و احساس رضایت از ما خداحافظی می كنند.

این پرستار با اشاره به برخی از موارد برخورهای تند همراهان بیمار كه گاهی پرستاران را نیز آزرده خاطر می كند می گوید: حرفه پرستاری نیاز به معرفی بیشتری دارد و مردم آگاه تر شوند كه به محض ورودشان به بیمارستان ، نباید تصور كنند تنها خودشان دچار مشكل شده اند و باید تنها به آنها رسیدگی شود.

گلستانی ادامه داد: اگر به مردم این آگاهی داده شود تا آگاهی و احترام آنها نسبت به قشر پرستار بیشتر شود ، پرستاران نیز با روحیه قوی تر و بهتری خدمات لازم را ارایه می دهند.

وی از روزهای سخت دوران جنگ می گوید كه محل خدمتش در شهری و محل سكونتش در شهری دیگر بوده است. از اینكه در آن روزها پرستاران با چه عشقی تمام این رنج های رفت و آمد های پر التهاب و لحظات دور از خانه را سپری می كردند.

این پرستار معتقد است، پرستاران در هر شرایطی كار خود را به بهترین نحو با صبوری كامل انجام می دهند اما این حرفه نیز همانند بسیاری از شغل های دیگر نیاز به حمایت هایی دارند و از جمله مشكلات این عرصه كمبود نیرو است كه پرستاران را مجبور به تحمل ساعات فشرده كاری می كند.

'منصوره زهتاچی' سوپروایزر ، بیمارستان شهید چمران بروجرد نیز در حالیكه سرگرم كارهای روزانه و رسیدگی به بیماران و نظارت بر ایستگاه های پرستاری بخش های مختلف است سعی دارد كه بخش های مختلف را معرفی كند و در همین بین از حرفه پرستاری و سختی ها و مشكلات اش هم می گوید.

او می گوید: روزهای پایانی خدمتش را سپری می كند و روحیه صبر و آرامش و همراهی با شرایط سخت ، خصلتی است كه هر پرستاری از همان روزهای آغازین ورودش به این حرفه باید فراگیرد.

وی كه تجربه كافی در حرفه پرستاری را با بازنشسته شدن دراین شغل كسب كرده است معتقد است؛ پرستاری حرفه ای است كه تمام آنهایی كه این شغل را برگزیده و با آن انس گرفته اند آن را نه دیگر یك حرفه كه یك عشق و ایثار می بینند و با حضور خود قرار و آرامش را جایگزین لحظات بیقراری روزهای سخت بیماری می كنند.

زهتاچی با اشاره به برخی مشكلات پرستاران از ساعات پر كار آنها می گوید : اگر از ساعات كاری و از اضافه كاری های اجباری كاسته می شد بهتر و با صبوری و آرامش بیشتری می توانستیم كار كنیم.

'سحر ساكی' پرستاری كه با دو سال سابقه كار یكی دیگر از پرستاران است كه از ساعات كاری فشرده و اضافه كاری های اجباری پرستاران ناراضی است.

وی می افزاید: به طور كلی روحیه ارامش و صبوری لازمه این حرفه است در بسیاری موارد ، بدون اینكه پرستار كمترین كوتاهی كرده باشد ممكن است مورد خطاب و بازخواست قرار گیرد.

به گفته وی روحیه صبوری ،آرامشی را به پرستاران می دهد كه هر گونه برخورد كه گاهی حتی سرزنش آمیز است را بدون كمترین تنشی و یا مقابله به مثلی تحمل می كنند اما در عین حال باید دانست كه توجه به حرف دل پرستاران و تلاش برای رضایت مندی آنها ، روحیه انها را ارتقا می دهد كه ارتباط مستقیمی با بالا رفتن كیفیت كار دارد.

به گفته دكتر 'محسن صیرفی' رییس شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد هم اكنون بیش از 350 پرستار شاغل در بخش های مختلف درمانی مشغول به فعالیت هستند كه علاوه بر این تعداد ، حداقل به 70 نیروی پرستار دیگر نیاز وجود دارد.

پرستاران چه آنهایی كه بعد از سالیان سال حالا دیگر روزهای نزدیك به بازنشستگی را سپری می كنند و چه آنهایی كه تازه به این عرصه وارد شده اند همگی، تلخ و شیرین حرفه شان را در همراهی با روزهای پر از درد بیماران می دانند.

همراهی با روزهای پر درد بیماران و همگام بودن و همراهی با بیمار در این روزهای سخت و بیقراری، آرامش و صبوری و مهربانی و از خودگذشتگی را در درونشان برای همیشه به جای گذاشته است.

1920/542