تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۷

حضرت فاطمه (عليها السلام) در نزد مسلمانان برترين و والامقام ترين بانوي جهان در تمام قرون و اعصار است و اين عقيده بر گرفته از مضامين احاديث نبوي است. رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي‌فرمايند: 'فاطمه سرور زنان جهانيان است'.

فاطمه علیهاالسلام سمبل عبادت كنندگان آگاه و عاشق و بتول لقب آن حضرت به معنای از همه دل بریده و به خدا دل بسته است، برخی افراد چنین باور داشتند كه در میان اُمّت اسلام، كسی با تقواتر از فاطمه نبود عشق بسیار او به مناجات با پروردگار، چنان تأثیری در وجود او گذاشته بود كه در نمازش از ترس خدا نفسش به شمار می افتاد و آن قدر در نماز می ایستاد كه پاهایش ورم می كرد.

وقتی رسول خدا صلی الله علیه و آله دعایی به او می آموزد، آن بانوی والاگهر می فرماید: این دُعا، از دنیا و آن چه در آن است، در نزدم محبوب تر است، به راستی فاطمه علیهاالسلام اسوه نیكویی بود كه عشق به پروردگارش را در دل و جان خود، و محبّت به همه فرزندان و تمام جلوه های زندگی اش را در مسیر آن عشق قرار می داد.

القاب حضرت فاطمه:

نام مبارك آن حضرت، فاطمه (علیها السلام) است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مباركه، بتول، راضیه، مرضیه، نیز ذكر شده است.

واژه مقدس و پر ارج «فاطمه» نخستین نام بلندآوازه ریحانه پیامبر است، حضرت امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند: فاطمه در پیش گاه خدا نام های بلند و برگزیده ای دارد و از جمله آن ها فاطمه است. پرسیدند: فاطمه یعنی چه؟ فرمود: منظور این است كه او از هر بدی، شرارت و تاریكی جدا و دور است، و ذرّه ای سیاهی و ظلمت در قاموس زندگی او راه ندارد.

زهرا به معنای درخشنده است و از امام ششم، امام صادق (علیه السلام) روایت شده است كه: 'چون دخت پیامبر در محرابش می‌ایستاد (مشغول عبادت می‌شد)، نورش برای اهل آسمان می‌درخشید؛ همانطور كه نور ستارگان برای اهل زمین می‌درخشد.

بیماری حضرت

حضرت فاطمه بر اثر شدت ضربات و لطماتی كه به او بر اثر هجوم به خانه‌اش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد، گاه به زحمت از بستر برمی‌خاست و كارهای خانه را انجام می‌داد و گاه به سختی و با همراهی اطفال كوچكش، خود را كنار تربت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌رساند و یا كنار مزار حمزه عموی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و دیگر شهدای احد حاضر می‌گشت و غم و اندوه خود را بازگو می‌نمود.

وصیت حضرت فاطمه

در ایام بیماری، فاطمه (علیها السلام) روزی امام علی (علیه السلام) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود كه پس از وفاتش، فاطمه (علیها السلام) را شبانه غسل دهد و شبانه كفن نماید و شبانه دفن كند و احدی از كسانی كه در حق او ستم روا داشته‌اند، در مراسم تدفین و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند.

شهادت حضرت فاطمه

سرانجام روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری فرا رسید. حضرت فاطمه (علیها السلام) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامه‌ای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچه‌ای سفید به روی خود كشید؛ چیزی نگذشت كه دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترك نموده و به شهادت رسید؛ در حالیكه از عمر مباركش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمی‌گذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.

وجوه نامگذاری فاطمه زهرا (س) به كوثر:

علامه طباطبائی، فخر رازی و دیگر مفسران بزرگ قرآن به این موضوع هم اشاره نموده اند.

فاطمه كوثر است به خاطر آنكه همه باید به او اقتدا كنیم و دستورات و معارف و احكام دین را بوسیله او و فرزندان او بگیریم این همه روایاتی كه از ابواب مختلف اسلام از ائمه معصومین به ما رسیده كه فقط در كتاب شریف وسائل‌الشیعه قریب 35 هزار روایت وجود دارد، از طریق فرزندان حضرت صدیقه كبری بوده است، همچنانكه حضرت امام خمینی ره نیز به این مطلب اشاره فرمودند.

فاطمه كوثر است چونكه عمده‌ترین رمز بقای اسلام از طریق فاطمه است.

اگر فاطمه نبود ائمه هم نبودند، لذا از اسلام هم خبری نبوده است. اگر حسین فاطمه نبود بنی‌امیه اسلام را از بین می‌بردند، اگر فرزندان زهرا (س) نبودند بنی‌العباس اسلام را محو می‌كردند. اگر اسلام در سراسر كرة زمین گسترش یافت با حضور و ایثارگری ائمه و ذریه پیامبر بوده است و اصولاً رمز بقای اسلام ناب محمدی (ص) و علوی (ع) از طریق فرزندان فاطمه در طول تاریخ بوده است. یعنی همچنانكه فرزندان جسمانی پیامبر به وسیلة فاطمه زهرا (س) در جهان گسترش یافت، آئین پیامبر و تمام ارزش‌های دینی و قرآنی و ولایی هم توسط فاطمه و فرزندانش و علماء و نویسندگان و فقها و محدثین و مفسران محافظت گسترش یافت.

آری وجود فاطمه منبع خیر كثیر است كه هم باعث ماندگاری رسالت پیامبر شده است و هم عامل جاودانگی نسل پاك او.

منابع مذهبی در مورد فاطمه بسیار فراوان است، فاطمه در منابع مذهبی از اعضای اهل بیت پیامبر مسلمانان شمرده می‌شود و یكی از پنج نفر موسوم به آل كسا (آل عبا) و از افرادی كه وجود نورانی او هزاران سال پیش از خلقت جهان توسط خداوند بوجود آمده است.

فاطمه زهرا (سلام الله علیها) فرمود: 'هر كس عبادت خالص خود را به سوی پروردگار بالا بفرستد، خداوند برترین مصلحت خود را به سوی او می‌فرستد'.

7345/533