مهدی دریا نورد دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص مصوبات سه دور سفرهای ریاست جمهوری به هرمزگان افزود: امیدواریم بتوان با استفاده از افراد و نیروهایی كه در یگان حفاظت برای حفظ آثار تاریخی و هویت منطقه تلاش می كنند جلوی بسیاری از آسیب ها و تخریب هایی كه ممكن است بوسیله سارقان میراث فرهنگی صورت پذیرد را بگیریم.
وی با اشاره به اینكه آثار تاریخی و فرهنگی هویت جامعه را نشان می دهند ابرای داشت: اهمیت آثار تاریخی و فرهنگی در افزایش روحیه خود باوری و تلاش و حفظ و حراست از هویت اجتماعی جامعه مشخص می شود.
وی با اشاره به مصوبه اختصاص پنج میلیارد ریال برای تملك یك باب بنای تاریخی در هرمزگان در دور اول سفرهای استانی ابراز داشت: این امر به طور كامل اجرایی شده و ملك در شهرستان بستك به تملك میراث فرهنگی در آمده است.
دریانورد مصوبه دیگر دور اول سفرهای استانی را تعیین منطقه های جزایر فارو، هندورابی، لافت قشم به محوریت جنگل حراء، جزیره هرمز، گنو، ساحل شرقی بندرعباس و خور آذینی میناب به عنوان منطقه های نمونه گردشگری به منظور استفاده از ظرفیتهای قابل ملاحظه گردشگری و طبیعی(اكوتوریسم) استان هرمزگان خواند و تاكید كرد: این مناطق به عنوانمنطقه های نمونه گردشگری تعیین شده اند.
مدیركل سازمان میراث فرهنگی از انجام مطالعه های لازم مصوبه ایجاد زیر ساختها در منطقه های جزایر فارور، هندورابی، لافت قشم با محوریت جنگل حرا، جزیره هرمز، گنو، ساحل شرقی بندرعباس و خور آذینی میناب با هماهنگی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی كشور وسازمان حفاظت محیط زیست دور اول سفر با اعتبار افزون دو هزار میلیون ریال سخن گفت.
دریانورد اضافه كرد: مصوبه دور اول سفر مبنی براختصاص اعتبار برای تجهیز و تكمیل موزه های مشاركتی میناب و قشم و مردم شناسی هرمزگان و سازماندهی معبد هندوها نیز اجرایی شده است.
وی ادامه داد:برای موزه مردم شناسی بندرعباس مبلغ یك هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی اختصاص یافته است
وی تصریح كرد: مصوبه واگذاری یك دستگاه خودروی پیكاب به اداره كل میراث فرهنگی استان با وجود پیگیری های صورت خودرو مورد نظر بهسازمان تحیل نشده است.
مدیر كل میراث فرهنگی هرمزگان بیان داشت: مصوبه دور اول سفرهای استانری ریاست جمهوری مبنی بر ایجاد اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بندرلنگه اجرایی شده است.
وی تصرحی كرد: همچنین در دور اول سفرهای استانی ریاست جمهوری موضوع اعطای هفت روزه روادید برای خدمه كشتی هایی كه در اسكله ها پهلو می گیرند نیز تصویب شد كه با پیگیری های انجام شده این امر تحقق یافت.
وی در خصوص دور دوم سفرهای استانی هیات دولت به هرمزگان نیز ابراز داشت: مصوبه تعیین جزیره هنگام(قشم)، نازدشت رودان، سیاهو بندرعباس، زیارتگاه سید سلطان محمد رودان، ساحل پارسیان و یكی از مناطق مناطق بندرلنگه به عنوان مناطق نمونه گردشگری به طور كامل انجام شده است.
وی ادامه داد: ایجاد زیرساختها (برق، آب، تلفن، گاز و راه دسترسی) منطقه های نمونه گردشگری سید سلطان محمد رودان، سیخوران و جزیره هنگام با تامین اعتبار از دو هزار و 400 میلیون ریال از محل اعتبارت ملی و چهار هزار و 500 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی انجام شد و همچنین مصوبه انجام مطالعه مناطق یاد شده و جذب و ترغیب بخش غیردولتی برای سرمایه گذاری صورت پذیرفته و بسترهای لازم برای سرمایه گذاری فراهم شده است.
مدیر كل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری هرمزگان بیان داشت: انجام تحقیق احداث و ایجاد شهرك و بازارچه صنایع دستی و ارائه نتیجه آن به كارگروه موضوع آیین نامه اجرایی ماده (32) قانون برنامه چهارم توسعه و تأمین زمین برای ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز با همكاری استان ه اتمام رسیده و نتیجه به سازمان مركزی ارسال گردید.
وی با اشاره به اینكه صدور موافقت اصولی ایجاد پارك موزه دریایی گردشگریو اجرای این پارك موزه توسط بخش غیردولتی و استان نیز یكی دیگر از مصوبات دور دوم سفرهای استانی ریاست جمهوری به هرمزگان بوده است خاطر نشان ساخت: موافقت اصولی صادر شده و زمین مورد نیاز به میزان 11هزار متر مربع فراهم شده كه شركت هرم پی به نمایندگی بخش خصوصی در حال تهیه نقشه و مقدمات اجرایی آن می باشد.
دریانورد با اشاره به تصویب احداث سه مجموعه اقامتی و اردویی (كمپینگ) و سه باب هتل از طریق مشاركت بخش غیردولتی و اعطای یارانه تسهیلات ارزان قیمت (زمین مورد نیاز و ایجاد زیرساختهای طرحهای مذكور از سوی استان انجام می گردد.) در دور دوم سفر های ریاست جمهوری تاكید كرد: مجموعه های اقامتی حاجی آباد ، باغو بندرعباس ، سید سلطان محمد رودان و پارك جنگلی بندرلنگه با 100 درصد پیشرفت اجرا شده اند .
وی اضافه كرد : زمین احداث 3 هتل در بندرعباس ، بستك و بندرخمیر واگذار شده و هتل های بستك و بندرخمیر در حال احداث می باشند .
در یانورد با بیان اینكه در دور دوم سفرهای استانی موضوع تكمیل اطلاعات جلب مشاركت بخش غیردولتی برای اجرایی نمودن احداث دهكده گردشگری در ساحل بندرعباس به عنوان یكی از مصوبات به تصویب رسید افزود: مطالعات به صورت 100 درصد انجام شده است.
وی یكی دیگر از مصوبات را معاف بودن 10 ساله طرح های گردشگری در مناطق محروم خواند و گفت: این موضوع به طور كامل تحقق یافته است.
مدیر كل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری هرمزگان با اشاره به اینكه مصوبه تملك تملك بنای تاریخی خانه فكری واقع در شهرستان بندرلنگه با تواففق صاحب ملك به دلیل عدم توافق با صاحب ملل محقق نشده است افزود: دور سوم سفرهای دولت به هرمزگان در بخش میراث فرهنگی 10 مصوبه داشت.
وی ادامه داد: با اختصاص مبلغ پنج میلیارد ریال برای آزاد سازی حریم بناهای تاریخی استان در طول برنامه پنجم توسعه اینامر صورت پذیرفت.
وی اضافه كرد: در دور سوم سفرهای استانی ریاست جمهوری مبلغ 30 میلیارد ریال برای ایجاد زیر ساختهای گردشگری مناطق نمونه گردشگری اختصاص یافت كه برای مناطق شرق بندرعباس، جزیره هرمز و گنو هزینه در نظر گرفته شده بود.
دریانورد اظهار داشت: طی نشست هیات دولت در دور سوم سفر به هرمزگان مناطق كهورستان، آبگرم تدروئیه و جزیره لارك به عنوان مناطق نمونه گردشگری تعیین گردید كه اكنون در حال واگذاری به سرمایه گذاران می باشد.
مدیر كل میراث فرهنگی هرمزگان ابراز داشت: مبلغ دو هزار و 500 میلیون ریال اعتبار برای ایجاد زیرساخت مجموعه گردشگری آبگرم بندرخمیر كه از مصوبات دور سوم سفر دولت به هرمزگان بود نیز تامین شد كه با موافقت نامه ای به شهرداری بندر خمیر اختصاص یافت.
وی یكی دیگر از مصوبات دور سوم سفرهای دولت به هرمزگان را اختصاص مبلغ چهار میلیارد ریال برای حفظ و مرمت بافت تاریخی بندرلنگه ، لافت و جزایر قشم و هرمز در سال 89 بود كه اجرایی شده است.
دریانورد مطالعه وراه اندازی اكوموزه لافت را یكی دیگر از مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به هرمزگان خواند كه با یك هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار به طور كامل محقق شده است.
وی با اشاره به مصوبه تكمیل مطالعات ایجاد ژئوپارك قشم با همكاری منطقه آزاد قشم در سال 89 گفت: این مصوبه به عهده منطقه آزاد قشم بود كه آنرا انجام داد.
مدیر كل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان تاكید كرد: علیرغم پیگیریهای انجام نشده مصوبه اختصاص یك صد میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان احداث بازارچه صنایع دستی در بندرعباس از محل وجوه اداره شده سازمان مركزی با هماهنگی بانك مركزی كه در دور سوم سفر استانی هیات دولت به تصویب رسید تاكنون اجرایی نشده است.
وی خاطر نشان ساخت: مصوبه اختصاص تسهیلات از محل وجوه اداره شده سازمان مركزی برای تاسیسات گردشگری و صنایع دستی و اسكله شناورهای دریایی با هماهنگی بانك مركزی تا كنون اجرایی نشده است.ك/3
8144/668
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۴
بندرعباس-مدير كل سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري هرمزگان گفت: ايجا يگان حفاظت براي حفظ و حراست از آثار تاريخي كه يكي از مصوبات دور اول سفرهاي رياست جمهوري به هرمزگان بود محقق شده است.