همدان-آيين آغاز اجراي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهري همدان صبح روز سه شنبه در دانشگاه علوم پزشكي همدان برگزار شد.

به گزارش ایرنا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان در این همایش گفت: این طرح تاكنون در سه استان خوزستان، سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری به صورت پایلوت اجرایی شده است كه تا پایان سال 91 در همه كشور اجرایی خواهد شد.

دكتر' محمدمهدی مجذوبی' با بیان اینكه اراده دولت در اجرای این طرح است اظهار داشت: برای اجرای این طرح و ایجاد زیر ساخت ها و تهیه تجهیزات زیرساختی بودجه‌ای در حدود هفت میلیارد ریال نیاز است.

مجذوبی گفت: اجرای موفق طرح پزشك خانواده به نظام جامع سلامت و هماهنگی و همكاری بیمه های درمانی بستگی دارد.

مجذوبی اظهار داشت: نظام سلامت مجموعه ای است كه بر سلامت مردم در خانه، محل كار و مكان های عمومی تاثیر گذار است و مردم، دولت و سازمان های ارائه كننده خدمات بهداشت و درمان در بخش های دولتی و غیر دولتی در این بخش قرار می گیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه همدان افزود: پزشك خانواده حداقل دارای مدرك دكترای حرفه ای پزشكی و مجوز معتبر كار پزشكی است كه پزشك خانواده در نخستین سطح خدمات ، عهده دار خدمات پزشكی سطح اول است.

وی همچنین گفت :تیم سلامت شامل پزشك ، بهورز ، ماما یا پرستار و كاردان های بهداشتی است كه به ازای هر 30 هزارنفر یك پزشك خانواده در نظر گرفته شده است.

وی خدماتی كه در تعهد واحد پزشك خانواده قرار دارد را بسته به خدمات و مراقبت های سطح یك دانست و افزود: فعالیت پزشك خانواده در پنج بخش خلاصه می شود كه پیشگیری، آموزش و ارتقاء سلامت ، درمان اولیه و تدبیر فوریت ها ، ارجاع و مدیریت سلامت از برنامه های طرح پزشك خانواده است.

7529/576