گناباد- رييس سازمان نظام پرستاري كشور گفت:پرستاران بيش از 70 درصد جمعيت نظام سلامت كشور را تشكيل مي دهند.

'غضنفر میرزا بیگی' كه به گناباد سفر كرده است روز پنجشنبه در جمع مدیران و كاركنان دانشگاه علوم پزشكی گناباد ، افزود:با این همه، این جمعیت زیاد هنوز به دنبال استانداردهای اولیه خدمت به مردم هستند نه حق و حقوق خود.

وی گفت:سازمان نظام پرستاری كشور می گوید كه باید استانداردهای حرفه ای پرستاری تعیین شود و تنها در این صورت است كه هم مردم، هم سازمان حرفه ای و هم پرستار، تكلیفش مشخص می شود.

او با اشاره به آغاز اجرای قانون ارتقای بهره وری كاركنان نظام سلامت درسال 1390 افزود:هدف اولیه و روح این قانون آن است كه به پرستاران از طریق اعطای وقت استراحت بیشتر، حقوق بیشتر و كار كمتر، امتیاز بدهد.

وی گفت:تا زمان اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، مواردی از جمله خواب شب پرستاران به جای خود باقی است.

او با اشاره به اظهارات بعضی از افراد مبنی بر این كه نمی توان به پرستاران بیش از 80 ساعت اضافه كار پرداخت كرد، افزود:سازمان نظام پرستاری نیز می تواند اعلام كند كه هیچ پرستاری 80 ساعت اضافه كار نكند اما در این صورت، اول مردم و بعد سیستم سلامت كشور و در نهایت تعداد كمی از پرستاران متضرر و دچار مشكل می شوند.

وی گفت:90 درصد پرستاران كشور ما اضافه كار را خواهان نیستند و اصلا اضافه كار به این شكل در خیلی از كشورها وجود ندارد و حتی اگر پرستاری در شیفتی به جز شیفت كاری خودش كار كند جریمه می شود چرا كه یك پرستار باید واقعا فقط یك شیفت كار كند.

او افزود:از امسال، سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت و درمان توافق كرده كه یكی از آیتم های ارزشیابی بیمارستانهای خصوصی اجرای قانون ارتقای بهره وری كاركنان نظام سلامت باشد لذا با استخدام هایی كه در راه است اگر بخش خصوصی نجنبد و با اجرای قوانین، پرستاران خود را دلگرم نكند آنها جذب بخش دولتی شده و بخش خصوصی با كمبود نیرو مواجه خواهد شد.

1922/659