مشهد- رييس مركز تحقيقات آلرژي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: زمينه هاي ارثي و ژنتيكي از عوامل مهم در بروز آلرژي هاي فصلي هستند.

دكتر فرحزاد جباری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: فصل بهار و تابستان شایع ترین زمان ابتلا به آلرژی های فصلی است لذا با آغاز فصل بهار و شروع گرده افشانی گلها و درختان، اینگونه آلرژی ها در افراد مستعد بروز می یابد.

وی گرده گیاهان، گرده قارچها، گرد و غبار، سوسك های حمام، اجزای بدن حیوانات، نیش حشرات و برخی مواد غذایی را از شایع ترین مواد آلرژی زا عنوان كرد.

استادیار ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: واكنش های آلرژیك می توانند در هر عضوی از بدن ظاهر شوند ولی معمولا در بینی، چشم ها، ریه یا پوست بیشتر مشاهده می شوند.

به گفته وی از سوی دیگر این عوامل می توانند سینوس ها، گلو و دستگاه گوارش را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

وی با اشاره به علائم آلرژی های فصلی گفت: عطسه ، آبریزش بینی، خارش یا آبریزش از چشم ها، خارش گلو، گوش و كام، از دست دادن قدرت تمركز و احساس ناراحتی از مهم ترین علائم آلرژی هستند.

وی با بیان اینكه افراد با مشاهده علائم آلرژی باید به پزشك متخصص مراجعه كنند، افزود: معالجه و كنترل بیماریهای آلرژیك نیازمند برنامه ریزی، صبر و حوصله است.

دكتر جباری، اجتناب از قدم زدن در باغ و گلستان ها در فصل بهار، استفاده از ماسك در مكانهای آلرژی زا و آلوده ، اجتناب از دود سیگار و پرهیز از مصرف مواد غذایی محرك را از جمله راهكارهای پیشگیری از آلرژی های فصلی عنوان كرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: تجویز داروهای ضد حساسیت و همچنین انجام واكسیناسیون از روش های درمان آلرژی به شمار می روند.

7487/659