دكتر 'سعید افتخاری مقدم' با بیان اینكه یكی از مهمترین راه های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو به انسان از طریق گوشت تازه و گزش كنه عامل بیماری است افزود:از اوایل بهار فعالیت كنه های ناقل بیماری آغاز و تا اواخر تابستان ادامه دارد.
وی از سمپاشی دامها، خرید گوشت از مراكز معتبر و تكه نمودن گوشت با دستكش به عنوان مهمترین عوامل موثر در پیشگیری از این بیماری یاد كرد.
به گزارش روابط عمومی شبكه دامپزشكی بیرجند، وی اظهار داشت: به رغم اطلاع رسانی های مكرر، هنوز مواردی از خرید و فروش گوشت حاصل از كشتار غیرمجاز دام مشاهده می شود.
دكتر افتخاری مقدم تصریح كرد: دامپزشكی به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده در برخورد با كشتار غیرمجاز دام باشد لذا مصرف كنندگان با خرید گوشت ممهور از مراكز معتبر و تحت نظارت دامپزشكی و عدم استقبال از تهیه گوشت حاصل از كشتار غیربهداشتی دام نقش مهمی در كنترل این پدیده خواهند داشت.
وی به امكان انتقال برخی بیماریها بویژه بیماری خطرناك تب خونریزی دهنده كریمه كنگو به انسان از طریق گوشت غیربهداشتی اشاره كرد و افزود:در برخی موارد انتقال این بیماری سبب مرگ انسان می شود .
رئیس شبكه دامپزشكی بیرجند ضمن هشدار به دلالان گوشت و افراد سودجو كه در زمینه كشتار غیر مجاز دام فعالیت دارند گفت:با هماهنگی صورت گرفته با مراجع ذیربط با این افراد برخورد قانونی خواهد شد.
وی از مردم خواست به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه ضمن توجه به توصیه های دامپزشكی، در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص كشتار دام در منازل و یا فروش گوشت در خارج از قصابی، موارد را به دامپزشكی بیرجند از طریق شماره تماس 2213341 اطلاع دهند./110
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۹
بيرجند - رئيس شبكه دامپزشكي بيرجند گفت: با توجه به فصل شروع فعاليت كنه ها، افرادي كه در تماس مستقيم با دام زنده و گوشت قرمز مي باشند، بايد نكات بهداشتي را به طور جدي رعايت كنند.