دهلي نو -هند روز پنج شنبه موشك قاره پيماي بالستيك آگني-5 را با برد پنج هزار كيلومتر وبا قابليت حمل كلاهك هسته اي از يك سكوي متحرك با موفقيت آزمايش كرد.

به گزارش ایرنا ، این موشك می تواند هدفی را در فاصله بیش از پنج هزار كیلومتری مورد هدف قرار دهد و با آزمایش این موشك هند به جرگه كشورهایی همانند آمریكا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین پیوست كه از موشك های بالستیك قاره پیما برخوردارند.

این اولین آزمایش آگنی-5 است كه توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند (DRDO) طراحی شده و در جزیره 'ویلر' در 'بالاسور' در ایالت اوریسا در شرق هند انجام شد.

'وی كی ساراوات ' رییس سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند بعد از پرتاب این موشك در ساعت 8.30 به وقت محلی گفت : ماموریت این موشك با موفقیت انجام و این موشك به هدف خود در اقیانوس هند اصابت كرد.

'ای كی آنتونی ' وزیر دفاع هند هم گفت : امروز پرواز آزمایشی موفقیت آمیز این موشك قاره پیما نقطه عطفی در توسعه دفاعی و تحقیقی هند است .

وی گفت : ملت هند یك ملت سربلند است و امروز هند به باشگاه كشورهای دارای موشك های قاره پیما با تلاش نخبگان و دانشمندان این كشور پیوست .

سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند در نظر دارد كه این موشك را چندین بار در طول یك سال آینده آزمایش و پارامترهای بدست آمده را در هر بار قبل از واگذاری آن به نیروهای مسلح تجزیه و تحلیل كند، برد این موشك پیش از این مورد آزمایش قرار گرفته بود و آزمایش امروز برای اطمینان از پرتاب صحیح آن صورت گرفت.

موشك زمین به زمین آگنی-5 دارای 17 متر طول ،دو مترعرض و وزن 50 تن است و دارای یك سوخت جامد سه مرحله ای با جدیدترین سیستم های پرواز برای اصابت دقیق به هدف می باشد و این موشك سوختی به وزن یك تن را حمل می كند

آزمایش های مختلف بر روی این موشك از چند سال پیش در حال انجام بوده و پس اتمام این آزمایش ها آگنی-5 در نیروهای مسلح هند مورد استفاده قرار گرفت و به دوربردترین موشك هند با قابلیت حمل كلاهك هسته ای تبدیل می شود.

هند از قبل دارای موشك های بالستیك میانبرد آگنی-3 و آگنی-4 می باشد كه می توانند هدفی را در فاصله بیش از 3500 كیلومتری مورد اصابت قرار دهند.

آساق ** 589**1575