استان تهران- به گفته دست اندركاران صنعت نساجي، ايران با مصرف دست كم 40 ميليون متر پارچه چادر مشكي در سال بزرگترين مصرف كننده اين محصول در جهان است، اما با اين وجود از داشتن كارخانه چادر مشكي محروم است.

درحالی كه چادر مشكی به عنوان حجاب برتر برای بانوان ایرانی شناخته شده و از سوی دیگر پارچه چادر مشكی برای تهیه مانتو و روسری نیز مورد استفاده اغلب بانوان ایرانی قرار می گیرد؛ احداث چندین كارخانه چادر مشكی ضروری است.

در زمان حاضر پارچه چادر مشكی از طریق ورود كالای همراه مسافر، قاچاق و بخشی نیز به صورت واردات رسمی تامین می شود.

نایب رییس اتحادیه بنكداران صنف پارچه تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا استان تهران گفت: در سال های قبل یك شركت داخلی تلاش هایی را برای تولید چادر مشكی انجام داد؛ اما نتیجه ای نداشت.

'محمدحسین رحیمی ' افزود: اكنون بازار بزرگ مصرف ایران، سهمی از تولید چادرهای مشكی كه زنان ایرانی استفاده می‌كنند، ندارد.

یكی از اعضای اتحادیه صنف بنكداران پارچه تهران نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان حاضر در داخل كشور كارخانه ای كه توانایی تولید چادر مشكی داشته باشد، نداریم.

' علیرضایی' افزود: چادر مشكی مصرفی ایران از كشورهای دیگر وارد می شود و ما خود تولید كننده ای در این زمینه نداریم.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی سازمان توسعه تجارت،‌ ارزش واردات رسمی چادر مشكی درسال 88،‌ 132 میلیون دلار بود كه این رقم از نظر حجم 39 هزار و 948 تن را به خود اختصاص داد.

مسئول انجمن اسلامی صنف قماش تهران نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ادعا كرد : كارخانه تولید چادر مشكی در كشور احداث شده اما اكنون تولید ندارد.

'محمد توانگر' افزود : مسئولان ذیربط، سرمایه گذاران احداث كارخانه های چادر مشكی را حمایت نكردند و امكانات لازم را در اختیار آنان قرار ندادند و این امر سبب شده تا ما اكنون كارخانه تولید چادر مشكی نداشته باشیم.

وی با بیان این كه در صورت فراهم شدن شرایط برای سرمایه گذاران، اكنون توانایی احداث چادر مشكی وجود دارد، ضمن انتقاد از كیفیت برخی از چادر مشكی های وارداتی افزود: اكنون بازار پرسود چادر مشكی در دست واردكنندگان است و بازار كشور از این سود محروم است.

'محمد مروج حسینی' رییس انجمن صنایع نساجی ایران معتقد است: برای ساخت یك كارخانه تولید چادر مشكی 20 میلیون یورو اعتبار لازم است كه این میزان سرمایه‌گذاری در فاز اول باعث تولید پنج میلیون متر پارچه می‌شود؛ البته این اتفاق به شرط آن است كه تسهیلات بانك‌ها به این سمت سوق پیدا كند.

وی با بیان این‌كه تولید چادر مشكی یك فعالیت پرسود است و اكنون این سود نصیب كارخانه های خارجی می‌شود، متذكر شد: ایران در زمینه مصرف چادر در بین كشورهای جهان رتبه اول را دارد، لذا با مصرف سالانه 40 میلیون متر پارچه چادر مشكی، سود هنگفتی نصیب كارخانه‌داران خارج از كشور و همچنین واردكنندگان می‌شود!

مخبر فراكسیون زنان مجلس با بیان اینكه ایران بزرگترین مصرف كننده چادر مشكی در دنیاست، گفت: تكنولوژی تولید چادر مشكی را نداریم اما در صورت حمایت های دولتی می توان افراد را برای رفتن به سمت تولید تشویق كرد.

'لاله افتخاری 'در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا درباره تولید نشدن چادر مشكی در كشور اظهار داشت: كارخانه‌های داخلی به دلیل نداشتن تجهیزات لازم از تولید پارچه چادری ناتوان هستند؛ لذا مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با حمایت از كارخانه‌های داخلی آنها را در تولید پارچه تجهیز كنند و صنعت نساجی را از ركود خارج كنند.

به هرحال قیمت هر متر پارچه چادرمشكی حدود 70 سنت است. یك قواره چادر حدود پنج متر پارچه نیاز دارد كه در نتیجه قیمت كل آن حدود 350 سنت می‌شود.

اكنون برای خرید یك قواره چادرمشكی (حدود پنج متر) با توجه به نوع كیفیت آن قیمت‌هایی از 35 تا بیش از 100 هزار تومان پرداخت می‌شود.

ارقام ذكر شده نشان می‌دهد واردكنندگان چه منفعتی از بازار نصیب خود می كنند.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در زمینه تولید چادر مشكی در كشور گفت: در زمان حاضر فقط چهار واحد تولید پارچه چادر مشكی در ایران داریم.

' علیرضا حایری' می افزاید: بر اساس تازه ترین آمار، در 11 ماه سال گذشته حدود 90 میلیون دلار پارچه چادرمشكی وارد كشور شد و پیش بینی می شود این رقم در سال 91 به حدود 100 میلیون دلار و یا 20 هزار تن پارچه چادر مشكی برسد كه این میزان حدود 100 میلیون متر پارچه را تشكیل می دهد.

تهرام/9977/ /1556/