به گزارش ساینس دیلی، قطع زودهنگام لولههای تغذیه، برخلاف تصورات پیشین برای نوزاد خطر مشكلات رودهای به دنبال ندارد.
محققان دانشگاه آكسفورد 400 نوزاد را كه هر كدام دست كم پنج هفته زودتر از موعد به دنیا آمده بودند و به نسبت سنشان جثه كوچكی داشتند ، بررسی كردند.
سالانه بیش از 60 هزار نوزاد نارس در انگلیس به دنیا میآید و از هر 10 كودك ، یك كودك به دلیل مشكلات هنگام تولد، تولد زودهنگام و یا شرایطی كه جانش را به خطر میاندازد به مراقبتهای ویژه احتیاج دارد.
نوزادان نارس در معرض مشكلات جدی رودهای از جمله انتروكولیت نكروزان هستند. نگرانی درمورد این مشكل روده ای موجب شده است كه واحدهای مراقبت ویژه در شروع استفاده از شیر برای تغذیه نوزاد جانب احتیاط را در نظر بگیرند.
اما لولههای تغذیه نیز ممكن است خطراتی از جمله عوارضی برای كبد داشته باشند.
پژوهشگران در این مطالعه، در پی آن بودند كه دریابند آیا نوزادان نارس میتوانند زودتر تغذیه با شیر را آغاز كنند و به این ترتیب سریعتر به وزنی مناسب دست یابند یا خیر.
این پژوهش با همكاری واحد ملی اپیدمولوژی بارداری در دانشگاه آكسفورد و با مشاركت 54 بیمارستان در انگلیس و ایرلند انجام شده است.
تقریبا نیمی از كودكان مورد آزمایش مشكلات تنفسی داشتند، البته نوزادان بسیار بیمار در این تحقیق بررسی نشدند.
در این تحقیق به نیمی از نوزادان یك روز پس از تولدشان شیر داده شد و بقیه در شش روزگی تغذیه با شیر را آغاز كردند.سه چهارم نوزادان به جای شیر خشك كمكی با شیر مادر تغذیه كردند.
نوزادانی كه از روز دوم شیر خوردن را آغاز كرده بودند زودتر به تغذیه كامل - به معنی این كه نوزاد 72 ساعت با خوردن شیر تغذیه كند - رسیدند.
به طور میانگین نوزادانی كه در دو روزگی شیر خوردن را آغاز كرده بودند، 18 روز پس از تولد كاملا از طریق شیر تغذیه میشدند. در حالی كه آنهایی كه از روز ششم شیر را شروع كرده بودند در روز بیست و یكم به مرحله تغذیه كامل رسیدند.
گروه اول 11 روز را در واحد مراقبت ویژه سپری كردند، در حالی كه این مدت برای گروه دوم 15 روز بود.
هیچ تفاوت آماری روشنی در خصوص مشكلات رودهای، از جمله انتروكولیت نكروزان، بین دو گروه وجود نداشت.در گروه اول 36 نوزاد (18 درصد كل) و در گروه دوم 30 نوزاد (15 درصد كل) دچار این مشكل شدند.
محققان تحت سرپرستی دكتر' آلیسون لیف ' و پروفسور 'پیتر بروكلهورست ' دریافتند آغاز تغذیه با شیر در 24 تا 48 ساعت پس از تولد میتواند برای نوزاد مفید باشد.
'بروكلهورست ' كه مدیر موسسه سلامت زنان در دانشگاه لندن است، در این مورد گفت: ظاهرا تغذیه زودهنگام برای این نوزادان تحت خطر، مفید است.
این گروه تحقیقاتی اعلام كرده است كه یافتههای این تحقیق را از هم اكنون می توان در واحدهای مراقبت ویژه اطفال به كار بست.
علمی**9023**1581
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۷
تهران- محققان مي گويند كه تغذيه زودهنگام با شير براي نوزادان نارسي كه در معرض خطر قرار دارند ، مفيد است.