به گزارش ایرنا ، پیامبر اعظم(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) را به كنیه 'ام ابیها' خطاب می كردند، خطابی كه فهم و درك عمق آن آسان نیست و شاید برخی دلیل این كنیه را شدت علاقه پیامبر اكرم نسبت به ایشان معنی كنند.
اگرچه تردیدی نیست حضرت زهرای اطهر(س) مورد علاقه و محبت شدید پدر بزرگوارشان قرار داشتند و نیز مانند مادري مهربان، براي پدر خود زحمت مي كشید، اما معنا و جایگاه كنیه 'ام ابیها' فراتر از این است.
كنیه 'ام ابیها' در ظاهر به معنای مادر پدر است، پدری كه رسالت نبوت را بر دوش دارد پس كسی كه لقب مادر نبوت و به تبع آن امامت را داشته باشد شایسته است كه منشأ و مظهر كوثر از جنس نبوت و ولایت عنوان شود.
در بیان عظمت فاطمه(س) از زبان پیامبر(ص) همین بس كه ایشان به هنگام بازگشت از سفری به اولین محلی كه وارد میشد، خانه دخترش حضرت زهرای اطهر(س) بود.
این بانوی بزرگ اسلام حق همسری خود را نیز در قبال حضرت امام علی(ع) ادا می كردند به طوری كه در احادیث آمده است، حضرت زهراء(س) در خطاب به همسرش امام علی(ع) می فرمودند: 'من از خداي خود شرم دارم كه از تو چیزي را در خواست نمایم و تو توان تهیه آن را نداشته باشي'.
پس یكی از مهمترین درسی كه امروز زنان و دختران جوان میتوانند از زندگی و سیره دخت نبی مكرم اسلام(ص) فرا بگیرند، درس همسرداری، عفاف و حجاب، دفاع از ولایت، امر به معروف و نهی از منكر است كه نقش بسیار موثری در پایداری جامعه دارد.
7325/596
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۱
زنجان – حضرت زهراي اطهر(س) اصل منشأ نبوت و ولايت، همسري شايسته و مادري مهربان در زمان حيات خويش و الگويي تمام عيار براي زنان عالم درتمامي زمان ها است.