تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۶

قم- حضرت زهرا(ع) براي جاودانه ساختن دفاع خويش از امامت و قرآن خطبه اي جامع به نام خطبه فدكيه در ميان انبوه مردم در مسجد ايراد كرد كه مفاد آن نشانگر حضور سياسي و اجتماعي اين بانو در عرصه هاي مختلف است.

به گزارش ایرنا، فدك سرزمینی است كه خداوند به پیامبراكرم(ص) داد و ایشان این سرزمین را به فاطمه(ع) بخشید، در این باره زهرا(ع) فرمود: این سرزمین را پیامبر به من برای نوادگانش و نسل من داد.

حضرت زهرا(ع)در احتجاجی كه با مخالفان خود در این خطبه و سخنرانی دارد می خواهد از اصل ولایت و وصایت دفاع كند و انحراف مسلمانان را از این اصل مهم بازگوید و انحراف مسلمانان را از كتاب خدا و احكام الهی و حقانیت خویش را در دعوی فدك و ارث آشكار سازد.

حضرت زهرا(ع) خروش جاوید خود را با حمد و ستایش خدا همراه با شهادت به حقانیت و رسالت پیامبر و بیان معارفی ژرف در این زمینه آغاز می كند و از معرفت عمیق خویش در توحید و پیامبرشناسی پرده بر می گیرد.

زحمت های پیامبر و تلاش های پیگیر و درگیری های سخت او را با دشمنان یادآوز می شود و پیروزی پیامبر را در نهایت پس از آن همه رنج و بلا توضیح می دهد.

سپس مسوولیت سنگین مسلمانان حاضر را به آنان گوشزد می كند و با ترسیم چهره زیبای دین و ارزش های دینی از آنان می خواهد تا دین و ارزش هایش را پاس دارند.

آنگاه در بخش دیگری از سخن خویش،گذشته قبل از اسلام مردم را یادآوری می كند و حضور پربركت پیامبر و موقعیت ویژه امیرمومنان علی(ع) و نقش آن حضرت را در رسیدن به پیروزی خاطر نشان می سازد و سپس انگیزه های واپس گرایی مسلمانان و دوری آنان از وصیت پیامبر درباره امیرمومنان را ذكر می كند.

در بخش پایانی، از حق مسلم خویش، فدك دفاع می كند و ارث بری خود را از پیامبر با آیات قرآن به اثبات می رساند و دروغِ دروغ پردازان را افشا می سازد و در پایان، داوری در این ستم بزرگ را به خدا و قیامت واگذار می كند.

حضرت زهرا(ع) انحراف مسلمانان را مشخص می سازد و تحلیل درستی از این جهت ارائه می دهد، این خطبه،سنگ پایه تشیع است خط ترسیم شده در خطبه، خط و راه مسلمانان است.

این خطبه از درون مایه های اعتقادی،فرهنگی ،سیاسی و دینی تشیع است چرا كه بانوی اسلام، خطبه خویش را با درون مایه گسترده ای از آیات قران تكوین بخشیده است.

سیره این بانوی بزرگوار كه در سال یازدهم هجری به شهادت رسیدهمه در راه خدا بود و در راه ترقی پیشرفت دانش، عدالت ور در همه ابعاد زندگی اعم ازاجتماعی، سیاسی و فرهنگی الگوی زنان و مردان است.



برگرفته: كتاب های؛ صدای فاطمی فدك، سیره و سخن فاطمه (س)، زخم خورشید و شمیم بهشت.ك/4

/8138/ 380/