'حمیدرضا قاسمی' روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استانداردسازی و ارتقای سطح كیفی هنرهای بومی از مهمترین روشهای حفظ، نگهداری و ترویج صنایع دستی است كه در استان قزوین بصورت گسترده در حال انجام است.
وی اظهار داشت: خوشبختانه استان قزوین در حال حاضر آئین نامه، ویژگی و واژه نامه استاندارد تولید در دو رشته پن بافی و موج بافی را آماده و مراحل پایانی تدوین آن را در دست تهیه دارد.
قاسمی خاطرنشان كرد: قزوین نخستین استان كشور است كه در حال تدوین سه رده استانداردسازی (آیین كار، ویژگی و واژه نامه) از دو رشته صنایع دستی به طور همزمان میباشد.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین هدف از استانداردسازی صنایع دستی را تدوین یك آئین نامه خواند و یادآور شد: استاندارد سازی محدودیت و صنعتی شدن صنایع دستی نیست، بلكه با ارتقاء آن، مراحل تولید با هدف حفظ كیفیت قانونمند شده است.
وی اضافه كرد: بدیهی است پس از تدوین استاندارها، آیین نامه مربوط به هر رشته برای استفاده صنعتگر از نشان استاندارد ملی به كارگاه های صنایع دستی ابلاغ میشود تا روش تولید با ویژگیهای یكسان در رشته های استاندارد شده انجام پذیرد.
این مسوول افزود: با این كار هدف نهایی سازمان، حفظ، احیا، نگهداری و ترویج صنایع دستی صورت گرفته و ما شاهد كاربردی شدن هنرهای اصیل و یادگارهای معنوی گذشتگانمان خواهیم بود.
7389/616
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۵
قزوين - معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي، ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين گفت: به منظور استانداردسازي توليدات صنايع دستي، دو رشته اصيل موج بافي و پن بافي استان استاندارد ميشود.