به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رونمایی از این كتاب عصر روز یكشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور 'محمود احمدی نژاد' رییس جمهوری ،' احمد وحیدی ' وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ،' حمید بقایی' معاون اجرایی رییس جمهوری و ' امیر حسن نامی 'رییس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع صورت گرفت.
بر اساس این گزارش ،این كتاب در شش فصل تهیه و منتشر شده است كه فصل نخست این كتاب مربوط به جغرافیای كلی خلیج فارس و معرفی كوتاه و تاریخچه جزایر خلیج فارس و حق حاكمیت آنها به ویژه جزیره 'بوموسی' و نیز در فصل دوم این كتاب به بررسی نام خلیج فارس در متون عربی و سایر زبان های مختلف پرداخته شده است .
این بررسی ها نشان می دهد در تمام زبان های رایج دنیا این خلیج به نام' فارس' خوانده شده است.
بررسی مدارك و اسناد حقوقی خلیج فارس نظیر سند استقلال كشور كویت در فصل سوم این كتاب صورت گرفته كه حق حاكمیت جمهوری اسلامی ایران را بر جزایر و نام خلیج فارس اثبات می كند.
همچنین در این اثر تمام شواهد و استنادات حقوقی سازمان ملل با ذكر دلیل محل سند در آن سازمان اشاره شده است.
در فصل چهارم كتاب یاد شده به زندگی نامه كارتوگرافان بزرگ جهان مانند' بطلمیوس' و 'آبراهام ارتلیوس' پرداخته كه در نقشه های خود به نام خلیج فارس اشاره كرده اند.
فصل پنجم این كتاب نیز شامل نقشه های تاریخی خلیج فارس در قرن نوزدهم میلادی و در بخش ششم و آخر این كتاب مربوط به نقشه های خلیج فارس پس از جنگ جهانی دوم است .
**بوموسی (گپ سبزو ) در كتاب اطلس خلیج فارس
جزیره 'بوموسی' از جمله جزایر ایرانی و مسكونی خلیج فارس است كه در گذشته به نام (گپ سبزو ) به معنای مكان بزرگ سبز و خرم خوانده می شد.
این جزیره در تلفظ اهالی جنوبی ایران و ساحل نشینان خلیج فارس' گپ 'به معنی بزرگ و 'سبزو 'به معنای همیشه سبز است به دلیل اینكه این جزیره تنها جزیره خلیج فارس است كه دارای مراتع برای چرای چارپایان می باشد.
در نقشه های تاریخی و قدیمی این جزیره همیشه تحت حاكمیت ایران آورده شده كه نمونه بارز آن نقشه ایران منسوب به بطلمیوس است كه به عنوان نخستین نقشه علمی جهان در قرن اول میلادی تنظیم گردید.
در قرن گذشته میلادی به دلیل آنكه ساكنان جنوبی خلیج فارس به راهزنی از كشتی های مسیر بندر خرمشهر و بصره اقدام می كردند، كشور انگلستان برای سركوب این راهزنان عرب جنوب خلیج فارس در منطقه امنی از خاك ایران كه همان جزیره گپ سبزو بوده قلعه ای نظامی تاسیس می كند.
از آنجاییكه بیشتر نیروهای وقت نظامی انگلیسی از اهالی كشور هندوستان ( مستعمره انگلیس )بوده اند این نیروهای نظامی نام آن جزیره را ( بوموسی ) نامیدند كه ' بابو ' در زبان هندی به نام بابا و موسی نیز نام شخص است اما هنوز در هیچ سندی دلیل آنكه این جزیره را به نام این شخص ذكر كرده اند مشخص نشده است .
پس از مدتی كلمه ' بابو ' به ' بو ' تغییر یافت و این جزیره به ' بوموسی ' نامیده شد كه پس از مدتی برخی اعراب با تحریف آنرا ابوموسی خواندند.
سیام *2023 *1580
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۹
تهران-كتاب اطلس' خليج فارس در آيينه اسناد' كه با تلاش دو ساله سازمان جغرافيايي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح تهيه شده با حضور رييس جمهوري رونمايي شد.