تهران - معاون صداي سازمان صدا و سيما اعلام كرد دوازدهمين جشنواره بين المللي راديو و چهارمين اجلاس جهاني صدا با حضور نمايندگاني از 26 كشور در مجتمع تفريحي صدا و سيما در زيباكنار برگزار مي شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'محمدحسین صوفی' روز دوشنبه در دومین نشست خبری این دو رویداد بین المللی افزود: این دومراسم از 26 تا 28 اردیبهشت ماه جاری در شهرستان زیباكنار استان گیلان برگزار می شود.

وی برگزاری این جشنواره را فرصتی كلیدی و حساس برای تجلی نوآوری های رادیویی دانست و گفت: این جشنواره بین المللی فرصت مغتنمی برای معرفی استعدادها و توانمندی ها و خلق نوآوری ها و ابتكارات در تولیدات رادیویی است.

صوفی هدف از برگزاری این جشنواره را دستیابی به ایده های خلاق، نو و مبتكرانه و بازاندیشی و ارتقای دانش نظری و عملی اهالی رادیو دانست و گفت: با برگزاری این جشنواره ها توانمندی شبكه ها و برنامه سازان رادیو معرفی و زمینه برای بروز استعدادها فراهم می شود.

معاون صدای سازمان صدا و سیما با بیان اینكه این جشنواره در دو بخش داخلی و بین المللی برگزار می شود، افزود: شبكه های ملی، برون مرزی و استانی رادیویی آثار خود را در هر دو بخش این جشنواره شركت داده اند و حتی بخش های خبری كه رویكرد سیاسی دارند نیز به این جشنواره راه یافتند.



** رشد 11 درصدی آثار در بخش ملی جشنواره

صوفی در ادامه از رشد 11 درصدی حجم آثار ارسالی بخش ملی جشنواره رادیو خبر دادو گفت: در مجموع 512 برنامه از شبكه های ملی، برون مرزی و استانی در دو حوزه روتین و رویش به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

معاون صدا تاكید كرد: در بخش روتین 266 اثر در موضوعات صبحگاهی، آموزشی ، اقتصادی، اذانگاهی، دفاع مقدس و گفت و گو محور به دبیرخانه ارسال شدند.

وی افزود: در بخش رویش كه با هدف كشف بیشتر استعدادها و بروز خلاقیت ها در جشنواره دوازدهم راه اندازی شده است، هر كس در هر شغلی می توانست اثر رادیویی خود را به جشنواره ارسال كند كه در این بخش 246 اثر به دبیرخانه رسید.

صوفی در ادامه گفت: در جشنواره امسال آثار برخی شبكه های رادیویی از جمله قرآن، معارف، نمایش و رادیو نوا به صورت مستقل ارزیابی شدند زیرا برای نمونه در برنامه های شبكه های قرآن و معارف فاقد عنصر موسیقی هستند و ممكن بود حقی از برنامه سازان این نوع برنامه ها ضایع شود.

وی تفاوت دیگر جشنواره امسال با دوره های گذشته را ایجاد بخش های ویژه و اختصاصی از جمله بخش 'بیداری اسلامی' برشمرد.

صوفی با اشاره به برگزاری طرح '4+12' در حاشیه جشنواره رادیو اظهار داشت: مخاطبان شبكه های رادیویی با پاسخگویی به سوالات مطرح شده هر یك از این شبكه ها به عنوان مهمان در جشنواره دوازدهم رادیو شركت می كنند.

معاون صدا برگزاری مسابقه برای طراحی پوستر جشنواره سیزدهم را از دیگر اقدامات دست اندركاران رادیو برای ایجاد تعامل دو سویه با مخاطبان این رسانه عنوان كرد.

صوفی افزود: در طرح ' انتخاب' نیز همه شبكه های رادیویی برنامه های خود را در معرض قضاوت مردم قرار داده اند تا آنان بهترین های هر شبكه را انتخاب و معرفی كنند.

معاون صدا گفت: به نفرات اول، دوم و سوم هر یك از بخش های این جشنواره علاوه بر تندیس و لوح جشنواره به ترتیب مبلغ دو میلیون تومان، یك میلیون و 500 هزار تومان و 700 هزار تومان به عنوان جایزه نقدی اهدا می شود.

صوفی تاكید كرد : در این دوره تنها آثار مورد تقدیر قرار نمی گیرند بلكه مشاغل تولید هر اثر مورد داوری قرار گرفته اند و قرار است به نفرات برتر در بخش های مختلف تولیدات رادیویی از جمله گویندگی، نویسندگی، سردبیری و ... جایزه اهدا شود.



** حضور آثاری از 13 كشور در بخش بین الملل جشنواره

معاون صدای سازمان صدا و سیما در ادامه با اشاره به ارسال 296 اثر از شبكه های مختلف ایرانی و همچنین كشورهای مختلف به دبیرخانه جشنواره اظهار داشت: حجم آثار ارسالی حاكی از رشد 63 درصدی آثار بخش بین الملل است.

صوفی افزود: از میان آثار رسیده 73 اثر به مرحله نهایی راه یافتند كه شامل 13 كشور خارجی، 12 شبكه رادیویی استانی و 9 شبكه رادیویی ملی است كه در نهایت به 16 اثر شایسته جایزه و تندیس اهدا می شود.

وی گفت: در مجموع در بخش بین المللی جشنواره رادیو 8 تندیس و 16 لوح تقدیر به منتخبان اهدا می شود و در بخش داخلی نیز 30 تندیس و 60 لوح تقدیر به نفرات برتر اهدا خواهد شد.



** حضور اندیشمندان حوزه ارتباطات در اجلاس جهانی صدا

معاون صدای سازمان صدا و سیما در ادامه به برگزاری چهارمین اجلاس جهانی صدا در زیباكنار اظهار داشت: این اجلاس با هدف افزایش كمی و كیفی ادبیات پژوهشی در رسانه های شنیداری ارتباطات و رسانه و انتقال تجربه به یكدیگر برگزار می شود.

صوفی، اجلاس جهانی صدا را از اجلاس های معتبر اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه (ABU) عنوان كرد و گفت: در مجموع 163 مقاله به دبیرخانه جشنواره رسید كه تعداد مقالات نسبت به دوره گذشته 16 درصد رشد داشت.

وی با بیان اینكه در حاشیه این اجلاس كارگاه های تخصصی آموزشی برای اهالی رادیو برگزار می شود، یادآور شد: به 16 نفر از برگزیدگان نهایی مقالات تندیس و جایزه اهدا می شود.

صوفی تاكید كرد: مهمانان خارجی جشنواره رادیو، اجلاس جهانی صدا و بخش داوری آثار از 26 كشور به ایران سفر می كنند و معاونت رادیو در این سه روز میزبان 40 میهمان خارجی و نزدیك به هزار میهمان داخلی است.

وی از مالزی، صربستان، لهستان، كره جنوبی، اوكراین، ایرلند، هند، لبنان، روسیه، نپال،عراق، آمریكا، آلمان، استرالیا، سنگاپور، پاكستان، تایلند، بلغارستان، ژاپن، فرانسه، افغانستان، اندونزی، فیلیپین و ایرلند به عنوان كشورهایی نام برد كه در جشنواره رادیو و اجلاس صدا حضور دارند.

معاون صدای سازمان صدا و سیما تاكید كرد كه میهمانان خارجی این دو رویداد بین المللی به تناسب موقعیت و جایگاه حقوقی خود در كشورهایشان با مسوولان رادیویی ایران برای انتقال دانش و تجربیات و همكاری در امور رادیویی رایزنی خواهند كرد.

صوفی تاكید كرد كه معاون اجرایی دبیر كل اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه میهمان این مراسم خواهد بود.

وی بازدید مهمانان این جشنواره از صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران را از دیگر برنامه های این جشنواره عنوان كرد.



** مخاطبان رادیو به 30 درصد رسید

معاون صدای سازمان صدا و سیما در ادامه اظهار داشت: سال 90، سال محوریت مخاطب در برنامه های رادیویی بود كه سبب شد تا مخاطبان این رسانه به نزدیك به 30 درصد افزایش یابند.

صوفی افزود: میزان رضایتمندی مخاطبان نیز در سال گذشته به 80 درصد رسید كه این رشد ناشی از توجه تعامل خوب اهالی رادیو با مخاطبان و تلاش برای تامین ذائقه مخاطبان و همكاری رسانه های جمعی برای معرفی رادیو و ظرفیت ها و برنامه های این رسانه است.

فراهنگ 2025**1588