'پیوتر استاینكلر' روز سه شنبه در حاشیه سومین همایش بین المللی خلیج فارس در دانشگاه هرمزگان به خبرنگار علمی ایرنا گفت: خلیج فارس از نظر علمی نام درستی است و باید همیشه با این نام خوانده شود.
وی كه مقاله ای با عنوان 'راه های تجاری خلیج فارس در هزاره سوم' را در این همایش ارائه داد افزود: شواهد مربوط به تجارت بین المللی در ناحیه خلیج فارس به اواخر دوره قبل از 'سارگون' باز می گردد.
'استاینكلر' خاطر نشان كرد: مجموعه وسیعی از كالاهایی كه به حاشیه خلیج فارس تعلق دارد به ویژه در شمال و شمال شرق خلیج فارس در حفاری های بین النهرین پیدا شده اند.
این استاد زبان های باستانی اشاره كرد: به عنوان مثال می توان به ظرف های تزیین شده ساخته شده از 'كلرایت' اشاره كرد كه نه تنها در بین النهرین بلكه در ناحیه خلیج فارس و حتی در سوریه نیز پیدا شده است.
استاینكلر با اشاره به اهمیت خلیج فارس در عرصه بین المللی گفت: اهمیت این آبراهه نه تنها به لحاظ اقتصادی ، بلكه از لحاظ فرهنگی نیز دارای اهمیت زیادی است.
وی تاكید كرد: از قدیم از طریق این آبراهه تبادل اقتصادی صورت می گرفت كه همچنان نیز ادامه دارد و از طریق این تبادل عناصر فرهنگی نیز میان اقوام مختلف رد و بدل می شد.
وی درباره اهمیت برگزاری این همایش گفت: همایش بین المللی خلیج فارس، همایش بسیار خوبی بود زیرا زمینه تبادل نظر و اطلاعات علمی در زمینه خلیج فارس بین اساتید، محققان و دانشجویان رد و بدل شد.
سومین همایش بین المللی خلیج فارس به همت دانشگاه تهران و با همكاری شهرداری تهران ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هرمزگان برپا شده است.
علمی**9014**1544
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
بندرعباس- استاد زبان هاي باستاني و بين النهرين دانشگاه 'هاروارد'آمريكا گفت: نام خليج فارس در متون درسي و اصلي اروپا و آمريكا آمده است.