تهران- تهيه كننده فيلم سينمايي گيرنده گفت: سينماداران درباره اكران فيلم ها تصميم مي گيرند و شوراي صنفي نمايش فيلم و تهيه كنندگان در اين عرصه اختياري ندارند.

'محمد قهرمانی' روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: حوزه هنری به هر حال مالك تعدادی سینماست و بر اساس قانون این سینمادار است كه درباره اكران یك اثر سینمایی تصمیم گیری می كند.

وی ادامه داد: تهیه كنندگان در اكران آثار سینمایی تصمیم گیرنده نیستند و این سینمادار است كه نقش اصلی را ایفا می كند.

مدیرعامل موسسه شهید آوینی تاكید كرد: 15 اثری كه حوزه هنری تصمیم به عدم اكران آنها دارد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز ساخت و نمایش دارند اما در نهایت سینمادار به دلیل عدم فروش یا هر مساله دیگری اكران آن اثر را نمی پذیرد و در چنین شرایطی كاری از تهیه كننده ساخته نیست.

قهرمانی توضیح داد: هر سینماداری در اكران آثار منافع مالی و البته معنوی خاص خود را در نظر می گیرد.

وی ادامه داد: حوزه هنری احساس دارد برخی فیلم های جشنواره سلامت اجتماع را بر هم می زند و ضرورتی برای نمایش این فیلم ها نیست. به هر حال در سینمای ایران تعداد آثاری كه به اكران عمومی نرسیده اند كم نیست و این 15 اثر سینمایی نیز می توانند جزیی از این آثار باشند.

قهرمانی گفت: حوزه هنری در سال های بسیار دور هم حتا برخی آثار خود را به دلیل منافع معنوی اكران نكرد كه یكی از این نمونه ها فیلم زادبوم است.

وی یادآور شد: باید به مالك سینماها این حق را بدهیم كه درباره سرمایه خودشان تصمیم بگیرند.

تهیه كننده فیلم گیرنده تاكید كرد: شورای صنفی نمایش فیلم همواره تابع نظر سینمادار بوده است و عدم نمایش آثار سینمایی جزیی از حقوق حوزه هنری است.

فراهنگ**1983**