امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی كه با دور چهارم سفر هیات دولت دهم به هرمزگان تقارن یافت ، به دلیل حجم فعالیتهای انجام شده بخصوص طی چند سال اخیر دامنه خدمات رسانی در جای جای هرمزگان به اندازه ای رسیده كه برای هر تازه واردی این شكوه سازندگی خیره كننده و وجد اور است.
به میمنت شكل گیری انقلاب اسلامی قطارسازندگی به صورت مستمر توسط دولتهای چند دهه گذشته جمهوری اسلامی در جای جای ایران اسلامی به صورت شبانه روزی با شناسایی نارسایی ها و اقدام در جهت رفع آن شتابان در جنب و جوش و حركت است و از قبل این حركت شتابان امروز در دورترین نقطه و لایه های زیرین كشور و جامعه مان از جمله هرمزگان شاهد شكوه سازندگی هستیم .
در هرمزگان مستعد و غنی و در عین حال خزان زده و زنگنار گرفته از محرومیت فاحش آن روز (سه دهه قبل ) شاید چندان به نظر آسان نمی نمود كه این قطار بتواند سواحل و دشتهای شنی و ماسه ای اش را اینگونه شتابان در نوردد و در آغاز دهه چهارم انقلاب شاهد فخر فروشی نسبت به همسایه های عرب نشین (كشورهای حاشیه خلیج فارس )خود باشد.
اما با حركت هدفمند و بی وفقه قطار سفرهای استانی كه با تلاش خستگی ناپذیر هدایتگر آن شكل جدیدی از عرصه خدمت رسانی انقلاب اسلامی را معرض دید جهانیان گذاشته ،بار دیگر تاریخ سازندگی در ایران اسلامی جلوه دیگری به خود گرفته است .
و آشكار شدن شكوه و عظمت در این دیار مرزنشین ، نماد زمین خورده و آثار بجا مانده از مستبدین دیروزی و اسلاف مستكبرین امروزی را در قالب قلعه ها و توپ های رنگ باخته و به تحلیل رفته در جزایر هرمزگان كه همواره در صدد زدن شبیخون به ساحل نشینان غیور بوده اند را بعنوان سندی آشكار در عامل محرومیت تاریخی مردم این منطقه در حاشیه این برگ زرین و بزرگ رانده و جا داده است .
قطار سازندگی خادمان به انقلاب اسلامی و مردم این خطه همزمان با دیگر نقاط كشورمان از دهه هفتاد در یك تفاهم و مدیریت مشترك بین مسوولین و مردم مرزهای كاستی و نارسایی را یكی پس از دیگری در نوردید و امروز كه در اغاز دهه چهارم انقلاب اسلامی هستیم از قبل خدمات دولتها بویژه دولت نهم و هم اكنون دهم بالندگی نشاط و آبادانی را در نقطه نقطه این دیار می توان تماشا كرد.
در طول سه دهه و اندی از سپری شدن عمر گرانمایه و ارزشمند انقلاب اسلامی توجه دولتها بخصوص در سالهای اخیر به هرمزگان موجب شده است تا در اثر تعدد خدمات و روند سیل آسای اجرایی شدن پروژه ها و طرحهای عمرانی و زیربنایی در بخشهای مختلف از فرهنگی گرفته تا اقتصادی و صنعتی و انرژی منحنی و نمودارهای توسعه دیگر زمین و سواحل پهناور این خطه را برای رسم نمایه های توسعه كم دیده و نگاهشان متوجه بستر آسمانها شده و مكانی را در مدار زمین از سفینه پرافتخار امید به امانت طلب كنند.
هرچند شاید برخی ها این نوع نگاه و تحلیل را از پیشرفت ها و توسعه حاصل شده از قبل دستاوردهای چند دهه انقلاب بسیار بلند پروازانه و گرفتار شدن در تخیلات نوشتاری بدانند ولی با اندك تاملی ژرفگرایانه البته از سر انصاف بخوبی از بهبودی شاخصهای توسعه در بخشهای مختلف این استان از بهداشت گرفته تا فرهنگ می توانند ذهنشان را برای پذیرش آگاهانه این دیدگاه صیقل دهند.
هرچند كه هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب و در خور و شان مرزداران ساحل نشین به لحاظ ارایه خدمات باید همچنان بر میزان سوخت قطار توسعه افزود ولی در این برهه تاریخی در پناه خدمات گسترده انجام شده از سوی خادمان مردم دیگر واژه های ثقیل و غم انگیز تبعیدگاه – محرومیت مطلق وعقب مانده در دیار هرمزگان محلی از اعراب ندارد .
برای دیدن شكوه سازندگی در این استان فقط كافی است تا قدم به سواحل حاشیه شهر بندرعباس بگذاری و یا در غرب بندرعباس رو به سوی بنادر وكارخانجات بگذاری و یا به شرقی ترین نقطه استان یعنی بشاگرد و یا در غرب یعنی پارسیان بنگری تا شاهدی براین مدعا باشی .
واین اقدامات انجام شده حاصل دولتمردان طی چند دهه از انقلاب اسلامی بوده كه هر كدام به فراخور زمان و فرصت و امكانات و میزان پای كار بودن دستی در این ابادانی داشته اند.
اما طی چند سال اخیر حضور رییس جمهوری به این خطه در فواصل زمانی كوتاه كه سه نوبت ان با اعضای هیات دولت راهی این خطه شدند و برایند و خروجی حاصل از این دیدارها كه بیش از 600مصوبه و موافقتنامه و تزریق میلیاردها هزینه نقدی و تسهیلاتی به این منطقه بود در روند شتابان توسعه و شكوه سازندگی منطقه سهم چشمگیری داشته است .
شاید افرادی خاص، گفته های برخی مدیران استانی دولت نهم و دهم كه در محافل مختلف مدعی هستند عملكرد چندساله دولت نهم و دهم با مجموع فعالیتهای 20 سال قبل از آن برابری می كند را اغراق آمیز بدانند اما اعداد و ارقام و از آن مهمتر آنچه درمعرض دید ساكنان استان هرمزگان قرار گرفته مهر تاییدی براین گفته هاست.'
پاراگراف بالا بخشی از گفته های استاندار هرمزگان است كه درگفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به تشریح بخش از عملكردچند ساله دولت نهم و دهم در این استان پرداخته است.
ابراهیم عزیزی استاندار هرمزگان گفت : با نگاهی از سر انصاف به عملكرد ساله دولت نهم در این استان مرزی چه به لحاظ حجم اعتبارت تخصیص یافته و چه به لحاظ اقدامات جهشی و شتابان در بخش زیرساختی می توان دریافت كه به توقعات مردمی از شعارهای محوری این دولت كه عدالت محوری و كم كردن فاصله بین نقاط محروم و كمتر برخوردار با نقاط برخوردار داشته پاسخی در شان و شایسته داده شده است هر چند كه نتیجه بهتر این اقدامها و اهتمام ها را باید شكوفایی اش را در سالهای اتی بمراتب اثرگذار تر و روشنتر دید .
وی این جهش و توفیق عملكردی در این فاصله زمانی كوتاه را حاصل تزریق بیش از 50هزار میلیاردریال اعتبار و تسهیلات ارزان قیمت برای به فعلیت رسیدن حدود 600مصوبه و توافقنامه ملی منطقه ای در قالب سه سفراستانی رییس جمهوری خستگی ناپذیر به همراه هیات دولت پرتلاش دولت نهم در سالهای 84و 86 به اضافه تلاش بی وفقه و مستمر مسوولان همیشه پای كار در استان مرزی و ساحلی هرمزگان دانست كه در حقیقت این سامان را به كارگاه سازندگی تبدیل نموده و روح پویایی و نشاط به همراه امید را به كالبد این استان عقب نگهداشته شده دمیده است .
استاندار مولفه عدالت محوری را از شاخص های اصلی و مهم دولت نهم و توجه به اهتمام فعالیت عمرانی را نقطه عطف این دولت برشمرد و اظهارد اشت : تحقق وعده های داده شده از سوی دولت در سه سفر استانی، این استان را به كارگاه بزرگ سازندگی تبدیل كرده و دراقصی نقاط آن پروژه های بزرگ عمرانی، اقتصادی احداث و یا درحال انجام است.
استاندار هرمزگان گفت:سفرهای استانی منشاء تحولات بزرگی برای هرمزگان بوده و تاكنون 75درصد مصوبات سفرهای قبل محقق شده است.
ابراهیم عزیزی افزود: افزون بر 40پروژه بزرگ به ارزش بیش از 10هزار و 180میلیارد ریال آماده افتتاح است كه تعدادی از آنها با حضور رییس جمهور و وزرای مربوطه به بهره برداری می رسند.
استاندارهرمزگان تصریح كرد: رویكرد دورچهارم سفر رییس جمهور دیدار با مردم، پیگیری مصوبات سه سفر گذشته و پیگیری موضوع اشتغال می باشد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان تاكید كرد:اشتغال به عنوان مهمترین مأموریت اعضای هیأت دولت در سال های 90 و 91 قرار داده شده است كه با مزین شدن سال 91 به نام'تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی' توسط مقام معظم رهبری این امر باید به صورت جدی تری مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد:ارتباط موثر و كارآمد متقابل بین مردم و مسوولین از اهداف بزرگ سفرهای استانی است كه به خوبی این امر در دولت های نهم و دهم با تدبیر هوشمندانه و مدیریت نوین صورت گرفت و باعث پیوند و ارتباط منطقی و كارآمد بین مردم و مسوولین شد و اعتماد دوطرفه در سایه سفرهای استانی به تجلی رسید.
استاندار هرمزگان با بیان اینكه توجه به نقاط محروم از دیگر اهداف سفرهای استانی رییس جمهوراست، تصریح كرد: حضور كم نظیر رییس جمهور و اعضای هیأت دولت در تمامی نقاط كشور دستاورد بزرگی برای دولت های نهم و دهم بوده است كه در هیچ نظام سیاسی در جهان با این گستردگی و فراگیری سابقه نداشته است.
وی بررسی پروژه های عمرانی، توجه به نیازهای مختلف در تمامی ابعاد استان های كشور، ترویج مهرورزی و همبستگی ملی و تقویت و توسعه فرهنگ خدمتگزاری را از دیگر اهداف سفرهای استانی اعضای هیأت دولت به سراسر كشور بر شمرد.
به گفته استاندار در سه سفر گذشته اعضای هیأت دولت به هرمزگان 583مصوبه با یك هزار و 688 پروژه به تصویب رسیده كه از این تعداد 284مصوبه اقدام ، 194مصوبه در دست اقدام و 77مصوبه در حال پیگیری است
نماینده عالی دولت در هرمزگان یادآورشد: با اجرای این فعالیتهاتحولی اساسی در امورزیربنایی وعمرانی، بهداشتی و درمانی، كشاورزی ومنابع طبیعی، اموراجتماعی وفرهنگی ایجاد شده است .
عزیزی گفت : با این اقدامات سرعتی و شتابان در همه بخشهای استان هرمزگان كه نوید بخش توسعه متوازان در آینده نه چندان دور برای این منطقه و سامان بكر و غنی و در عین حال عقب نگهداشته شده می باشد به جد می توان نتیجه گیری كرد كه موانع اساسی ترقی و توسعه این استان هموار گشته و با استمرار این فعالیتها بخوبی مدار توسعه این استان پله های پیشرفت را مستحكم خواهد نمود.
وی تصریح كرد:این رویه موجب شده تا شاخص های یادشده دراستان به میانگین كشوری نزدیك شده و دولت نیز به شعار خود مبنی بر رفع محرومیت از استان های محروم كشور و كمتر برخوداری همچمون هرمزگان جامه عمل بپوشاند.
وی اظهار داشت :به واقع هرمزگان هرگز روند پرشتاب كنونی را در توسعه تجربه نكرده وبدون تردید تداوم چنین روندی توسعه متوازن، پایدار وآینده ای روشن وامید بخش برای این خطه از سرزمین اسلامی دردهه جاری به ارمغان خواهد آورد.
استاندار گفت : اجرای پروژه های عمرانی متعدد موجب تقویت زیرساخت ها وزیربناهای استان بویژه در زمینه حمل ونقل زمینی، ریلی، دریایی ، هوایی، گسترش كمی وكیفی بنادر، سرمایه گذاری هنگفت در زمینه نفت وگاز، صنایع بویژه مجتمع های عظیم فولاد وآلومینیوم افزایش فعالیت های شیلاتی وبهبود تمامی شاخص های توسعه با نرخ به مراتب فزاینده تر از گذشته گردیده است.
عزیزی ادامه داد: با حجم كارهای صورت گرفته شده طی سه سال گذشته عمرپربركت دولت نهم در حقیقت نه فقط شاخص های بخشی بلكه تمام نماگرهای كلان اقتصادی استان نیز همسو با داده های ملی بهبود قابل ملاحظه ای یافته اند.
وی همچنین گفت : افزایش اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای ملی واستانی وبالا رفتن جهشی تسهیلات اشتغالزا موجب افزایش سرمایه گذاری ،رونق اقتصادی ، ایجاد اشتغال، بالا رفتن درآمد سرانه خانوارهای شهری وروستایی وارزش افزوده كلیه فعالیت های اقتصادی شده است.
استاندار هرمزگان افزود: تنها مقایسه تعداد و اعتبار پروژه ها در هفته های دولت، ظرف چند سال اخیر نشان می دهد روند توسعه استان در این سالها به معنای واقعی كلمه شتابان بوده است.
مدیركل راه و شهرسازی استان هرمزگان با اشاره به مزیت های متعدد سفرهای استانی هیات دولت نهم و دهم گفت: مصوبات مربوط به مسكن در این استان موجب تحول بنیادین این بخش شده است.
مهدی زندوكیلی با اعلام اینكه اغلب مصوبات سفرهای استانی رییس جمهوری و هیات دولت در این استان عملیاتی، اجرا و محقق شده است، ابراز داشت: مصوبات دور اول و دوم سفر 100 درصد انجام شده و مصوبات دور سوم نیز در حال اجراست.
وی خاطرنشان كرد كه در دور اول سفر هیات دولت، احداث 300 واحد مسكونی برای محرومین، ساخت و راه اندازی كلینیك درمانی در بستك، ایجاد شهرك های مسكونی جدید در بندرعباس و میناب و تهیه طرح جامع استان مصوب شد.
زندوكیلی تصریح كرد: در خصوص ایجاد شهرك مسكونی جدید در میناب به دلیل اینكه كلان شهر نبود ضرورت پیدا نكرد اما در بندرعباس شهرك هایی ایجاد شد.
مدیركل راه و شهرسازی استان هرمزگان گفت: در دور دوم سفر دولت به استان، بازسازی بافت های فرسوده شهر بندرعباس با چهار میلیارد ریال اعتبار، اجرای پروژه های بانك جهانی شامل ساخت مدرسه، پارك و فضای ورزشی با شش میلیارد و 650 میلیون ریال و طراحی شهری بندرعباس با یك میلیارد ریال مصوب شد.
زند وكیلی تصریح كرد: همچنین در جلسه استانی هیات دولت در دور دوم سفر، ساخت 10 هزار مسكن روستایی با هشت میلیارد و 500 ریال مصوب شد كه 100 درصد اجرا شده است.
به گفته این مقام مسوول طبق مصوبه این دور از سفر قرار شد یكهزار واحد مسكن روستایی در هرمز ساخته شود اما با توجه به وجود 200 نفر متقاضی تمامی این تعداد واحد ساخته و تحویل شد.
وی با بیان اینكه مصوبه سند دار كردن مسكن فاقد سند بندرعباس 100 درصد اجرا شده است ، تاكید كرد: بهسازی و نوسازی بافت فرسوده با بیش از شش میلیارد ریال هم به طور كامل محقق شد.
وی ساخت 70 واحد مسكونی در بندر خمیر برای كپرنشینان را از دیگر مصوبات این دوره از سفر برشمرد.
مدیر كل راه و شهرسازی استان هرمزگان گفت: در دور سوم سفر نیز 9 مصوبه برای بهبود وضعیت این بخش تصویب شد كه هفت مصوبه آن اجرا شده و دو مصوبه در حال اجراست.
مهدی زندوكیلی مطالعه پهنه زلزله در شهرهای استان، احداث مجتمع های اداری سیریك ، پارسیان و بشاگرد، اجرای طرح های هادی روستایی و آماده سازی 650 هكتار اراضی، تهیه نقسه عكس های هوایی استان و واگذاری 350 هكتار اراضی بافت های فرسوده شهرستان استان را از جمله مصوبات در حال اجرا بیان كرد كه 90 درصد پیشرفت فیزیكی دارند.
مدیركل شیلات استان هرمزگان هم با اشاره به مزیت های پرشمار سفرهای استانی هیات دولت در بخشهای مختلف جامعه گفت: اجرایی شدن مصوبات این سفرها بخش آبزی پروری را در این استان رونق ویژه بخشیده است.
مهندس قدرت میرزاده از بخشودگی سود دیركرد تسهیلات بانكی پرورش دهندگان میگو در استان بعنوان یكی از این مصوبات در دور دوم سفر نام برد كه تحقق آن رونق كار و تقویت مالی صاحبان این حرفه را بدنبال داشت.
وی اظهار داشت: با اجرایی شدن این مصوبه 180میلیارد ریال تسهیلات بانكی مشمول این مصوبه دولت و دیركرد 47 میلیارد ریال آن توسط بانك های عامل بخشیده شد و بقیه قرار است از طریق وزارت كار پیگیری شود.
وی صنعت پرورش میگو را اشتغال زا توصیف كرد و افزود: در نتیجه سفرهای استانی هیات دولت، سایت موجود در بندرلنگه و میناب در غرب و شرق این استان ساحلی هم اكنون فعال شده اند و سایت های سیریك و جاسك در شرق این استان نیز آماده واگذاری به متقاضیان است.
مهندس میرزاده 'تیاب' شمالی و جنوبی، 'مقام' و 'سایه خشك' را از جمله مزارع فعال پرورش میگو در استان هرمزگان برشمرد و گفت: سطح مزارع آماده بهره برداری در این بنادر مستعد پرورش میگو، یك هزار و 800 هكتار است كه یكهزار هكتار آن فعال است.
وی با بیان اینكه در هر هكتار به طور متوسط 180 تا 300 هزار قطعه بچه میگو رها سازی می شود، اظهارداشت: پرورش گونه جدید میگو وانامی در آب های ساحلی جنوب از دیگر مصوبات دور دوم سفر دولت است كه این مصوبه 100 درصد اجرایی شده است.
وی توسعه پرورش ماهیان دریایی را از مصوبات دومین دور سفر بیان كرد و گفت: مجوز لازم برای متقاضیان بخش خصوصی برای احداث مراكز تكثیر ماهی صادر شده است.
مهندس میزاده با اشاره به نوپا بودن صنعت پرورش ماهی در قفس در كشور و كمبود دانش فنی این نوع پرورش، گفت: در این زمینه، نیازمند ارائه آموزش های لازم به پرورش دهندگان هستیم و ما اینكار را در دستور كار قرار داده ایم.
وی برق رسانی به سایت های بزرگ پرورش میگو را از دیگر مصوبات سفرهای استانی دولت به هرمزگان دانست و گفت: كار برق رسانی به سایت ' مقام ' با اعتبار 15 میلیارد ریال انجام شد و این طرح برای سایت ' حصینه ' نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینكه كار برق رسانی به برخی از مزارع پرورش آبزیان از جمله تیاب ، سایه خشك نیز پیشتر انجام شده بود، اضافه كرد: برق دار شدن مزارع پرورش آبزیان صرفه اقتصادی دارد و موجب كاهش هزینه های تولید و افزایش میزان تولید می شود.
مدیركل شیلات هرمزگان پیگیری برای مشمول شدن شغل صیادی در مشاغل سخت و زیان آور را از مصوبات سفرهای استانی دولت بیان كرد و گفت: همچنین افزایش سقف بیمه ملوانان از پنج به 10نفر طبق مصوبه سفرهای استانی دولت در حال پیگیری است.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در استان هرمزگان هم گفت: سه دوره سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به این استان، 583 مصوبه و 105 تصمیم نامه داشته است و در مجموع این مصوبات حدود 75 درصد محقق شده است.
ابوالفضل فانی افزود: هیات دولت در دور اول سفر خود به این استان 148 مصوبه و 41 تصمیم نامه، دور دوم 229 مصوبه و 36 تصمیم نامه و دور سوم 206 مصوبه و 28 تصمیم نامه داشته است.
وی اظهار داشت: از مجموع مصوبات دور اول ، افزون بر 100مصوبه معادل75 درصد اقدام شده، 28 مصوبه معادل 19 درصد در دست اقدام ، مابقی در دست پیگیری است .
وی راه اندازی بخش جراحی قلب استان، احداث پنج هزار واحد مسكونی برای محرومین، احداث و تكمیل سد جگین با استفاده از تسهیلات، اختصاص 210 میلیارد ریال ارزان قیمت برای بازسازی روستای زلزله زده قشم، ایجاد مركز بیماری های خاص در بیمارستان شهید محمدی، كمك به ورزشگاه 20 هزار نفری بندرعباس، راه اندازی حداقل 80 هزار شماره تلفن ثابت و اجرای طرح فاضلاب شهر بندرعباس را از جمله مصوباتی دور اول ذكر كرد كه 100 درصد عملیاتی شده است.
فانی گفت: بهسازی محور ارتباطی بندرعباس - سیرجان 90 درصد ، احداث و تكمیل سد شمیل و نیان بیش از 95 درصد ، توسعه فرودگاه بندرعباس 70 درصد ، احداث بزرگراه عسلویه بندرعباس 45 درصد و احداث پایانه بار بندرعباس 40 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در استان هرمزگان گفت: 101 مورد از مصوبات دور دوم سفر هیات دولت به استان معادل 44 درصد اقدام شده، 91 مورد معادل 40 درصد در دست اقدام و 27 مصوبه معادل 12 درصد در دست پیگیری است و بقیه اقدام نشده است.
وی برق رسانی به كلیه روستاهای بالای 20 خانوار، تكمیل و بهره برداری از طرح توسعه آلومینیوم ( هرمزآل) ، تكمیل طرح و بهره برداری فولاد كاوه، اختصاص مبلغ 38 میلیارد ریال برای احداث و تكمیل 80 خانه بهداشت در روستاهای استان و راه اندازی بخش های icu و nicu، جراحی قلب و آنژوگرافی در بیمارستان های دكتر شریعتی و شهید محمدی را از مصوبات این سفر بیان كرد كه به طور كامل اجرایی و عملیاتی شده است.
این مقام مسوول در استانداری هرمزگان گفت: احداث یك هزار واحد مسكونی روستایی، تامین زیر ساخت های منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، تعیین و افزایش سهم صنعتی استان در منطقه ویژه انرژی بر كوشك كنار با ایجاد حداقل طرفیت تولید فولاد به میزان 10 میلیون تن در سال در دراز مدت ، برقراری ارتباط تلفنی 120 روستای استان، واگذاری 125 هزار شماره تلفن همراه و اختصاص مبلغ 40 میلیارد ریال برای اجرای عملیات آب و خاك تعاونی تولیدی حاجی آباد از دیگر مصوباتی این دوره از سفر است كه 100 درصد اجرا شده است.
فانی گفت: تكمیل بزرگرار بندرعباس - سیرجان، بازسازی تاسیسات و خطوط آبرسانی به بندرلنگه و تسریع در بهسازی راه میناب - جاسك - كنارك از دیگر مصوبات این سفر است كه به ترتیب 90 ، 80، و 20 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در هرمزگان خاطر نشان كرد: 32 مصوبه دور سوم سفر هیات دولت معادل 5/15 درصد محقق شده ، 74 مصوبه معادل 36 درصد در دست اقدام ، 79مورد معادل 38 درصد در دست پیگیری و بقیه اقدام نشده است.
این مقام مسوول تصریح كرد: در مجموع 241 مصوبه سه دوره از سفر هیات دولت معادل 41 درصد اقدام شده ، 193 مصوبه معادل 33 درصد در دست اقدام و 111 یمصوبه معادل 19 درصد در دست پیگیری است و بقیه هنور به دلیل ابهام قانون اجرا نشده است.
وی اختصاص مبلغ 120 میلیارد ریال برای كمك به اجرای طرح های هادی روستایی ، اختصاص مبلع 85 میلیارد ریال برای احداث 100 باب نمازخانه و 40 سالن ورزشی در مدارس سطح استان و راه اندازی و توسعه شبكه فاضلاب شهری بندرعباس با تكمیل سیستم تصفیه خانه از مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به استان بیان كرد كه به ترتیب 75، 70، 67 و 62 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
فانی گفت: همچنین در این سفر، بهسازی و تكمیل راههای روستاهای بالای 50 خانوار ، تسریع در اجرای پروژه بهسازی محور بندرلنگه - عسلویه مصوب شد كه به ترتیب 60 و 40 درصد محقق شده است.
وی با اشاره به فرهنگی بودن محور سفر سوم هیات دولت گفت: همچنین در این سفر اختصاص مبلغ 175 میلیارد تومان برای بحث فرهنگی طی پنج سال مصوب شد.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در استان هرمزگان گفت: در قالب مصوبات دور اول سفر 374 پروژه ، دور دوم 573 پروژه و سوم 710 پروژه عمرانی ، خدماتی، اقتصادی ، صنعتی و فرهنگی تعریف و وارد سامانه ریاست جمهوری شد.
فانی خاطر نشان كرد: این سامانه در آینده در اختیار عموم مردم قرار می گیرد تا آنها در جریان روند پیشرفت و توسعه استان قرار گیرند.
به گفته وی، 321 پروژه مصوبه در دور اول اقدام شده ، 38 مورد در دست اقدام و مابقی در حال پیگیری است .
فانی خاطر نشان كرد: 352 پروژه دور دوم سفر اقدام شده، 131 پروژه در دست اقدام و 79 پروژه در دست پیگیری است و بقیه اقدام نشده است.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در استان هرمزگان اضافه كرد: 133 پروژه دور سوم اقدام شده، 179 مورد در دست اقدام و 349 مورد در دست پیگیری است و بقیه هنوز محقق نشده است.
وی گفت: در مجموع سه دوره سفر یك هزار و 657 پروژه تعریف شد كه 806 مورد اقدام شده، 348 مورد در دست اقدام و بقیه اقدام نشده است.
وی تعهدات ریالی مصوبات دور اول، دوم و سوم سفر رییس جمهوری و هیات دولت را به ترتیب 9 هزار و 950 میلیارد ریال، هفت هزار 592 میلیارد ریال و 16 هزار و 480 میلیارد ریال و در مجموع 34 هزار میلیارد ریال بیان كرد.
این مقام مسوول در پایان علت اصلی اجرا نشدن برخی مصوبات و پروژه های سفرهای استانی هیات دولت را عدم تامین و كمبود اعتبار بیان كرد و پیش بینی كرد كه در دور چهارم سفر این مشكل برطرف شود.
مسوول ستاد پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت در استان هرمزگان سفر های استانی دولت را گامی در جهت پیشرفت، عمران و آبادانی هرمزگان بیان كرد و گفت: این سفرهای بركات و دستاورهای عظیمی داشته است و مردم توانستند از بركات آن بهره مند شوند.
فانی گفت: تزریق 34 هزار میلیارد ریال اعتبار به استان تحولات عظیمی را در منطقه ایجاد می كند و آینده خوبی را برای هرمزگان نوید می دهد.
به گفته وی، سفر های استانی رییس جمهوری و هیات دولت در راستای تحقق عدالت ، مهرورزی و خدمت به بندگان خدا انجام می شود و تاكنون دستاوردهای خوبی داشته است.
وی خاطر نشان كرد: این سفرها ضمن اینكه مردم چهره به چهره با مقامات و دولتمردان دیدار می كنند روند كارها را تسریع می بخشد و موجب دلگرمی ، شور و نشاط مردم و مسوولان می شود.
وی با بیان اینكه توسعه ، عمران و آبادانی استان بر اساس همین مصوبات شكل می گیرد تاكید كرد: با تحقق كامل مصوبات دولت بخش مهمی از مشكلات استان حل می شود.
وی با اشاره به دور چهارم سفرهای استانی رییس جمهوری به استان های مختلف كشور ، رویكرد این دوره از سفر را بحث اشتغال و بررسی ، پیگیری و رفع مشكلات مصوبات سه دور سفر قبلی بیان كرد.
وی با بیان اینكه اجرای برخی مصوبات و پروژه های سفرهای استانی هیات دولت زمان بر است اضافه كرد: دولت تصمیم دارد همه تعهدات خود را در سفرهای استانی عملیاتی و محقق كند.
با توجه به مطالب عنوان شده از قول نماینده عالی دولت در استان مرزی هرمزگان و برخی مدیران میانی این استان ، در حقیقت بخوبی می توان احساس پیشرفت و بالندگی را در سیمای این نقطه مرزی به تماشا نشست .
به اعتراف نسل اولی های انقلاب اسلامی از هرمزگانی كه بعنوان سمبل عقب ماندگی در قبل از انقلاب اسلامی زبانزد عام و خاص بود و از مركز ان یعنی بندرعباس بوی تبعیدگاه به مشام می رسید ، امروز دیگر به میمینت اقدامات ضربتی و تحو ل بخش دولتمردان بایستی گفت كه هرمزگان دهه چهارم انقلاب اسلامی دیگر بوی كهنگی نمی دهد .
گزارش از بهنام احمدی
ك4/667
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۴
بندرعباس – به يمن خدمات دولتمردان نظام جمهوري اسلامي بويژه اجرايي شدن مصوبات سفرهاي پي در پي هيات دولت به استان هرمزگان طي چند سال اخير ، ضريب روند سازندگي ،بالندگي ،نشاط و آباداني را به حدي شتابان كرده است كه به اعتراف نسل اولي هاي انقلاب اسلامي ،هرمزگان ديگر بوي كهنگي نمي دهد.