مسوول مبارزه با بيماري هاي دامي اداره كل دامپزشكي استان كرمان، با بيان اين كه هاري از ديرباز در بيشتر كشورهاي دنيا وجود داشته و اكنون اين بيماري يكي از معضلات بهداشتي كشورهاي در حال توسعه است، گفت: واكسيناسون مهمترين راه مبارزه، كنترل و پيشگيري از بيماري هاري است.

به گزارش روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان كرمان، 'الهام پور محسنی نسب'، روز سه شنبه افزود: اصلی ترین راه سرایت بیماری هاری گاز گرفته شدن انسان به وسیله حیوانات مبتلا به هاری است.

وی پوست، مخاط، و انتقال از طریق دستگاه تنفس را از دیگر راه های سرایت این بیماری دانست.

مسوول مبارزه با بیماری های دامی اداره كل دامپزشكی استان كرمان، مهمترین علایم بیماری هاری را در حیوان تغییر در رفتار و عادات حیوان دانست و اظهار داشت: در پاره ای مواقع حیوان مضطرب و به صورت وحشی و درنده درآمده و به هر كس و هر چیز كه سر راه او باشد حمله می كند.

وی ریزش بزاق و سختی در بلع را از دیگر علائم این بیماری نام برد.

مسوول مبارزه با بیماری های دامی اداره كل دامپزشكی استان كرمان، افزود: بیماری هاری از جمله بیماری های ویروسی مشترك بین انسان و دام و غیر قابل درمان است كه واكسینه كردن سگ های نگهبان از بهترین راه های پیشگیری از سرایت این بیماری است.

پور محسنی، تصریح كرد: به منظور پیشگیری و كنترل بیماری هاری، اداره كل دامپزشكی استان كرمان با عقد قرارداد با مراكز مایه كوبی بخش خصوصی و همراهی اكیپ های مبارزه شبكه های دامپزشكی زیرمجموعه در سال گذشته 9 هزار و 872 قلاده سگ در سطح استان مورد واكسیناسیون قرار گرفتند.

وی از دامداران درخواست كرد نسبت به انجام واكسیناسیون هاری حیوانات خانگی خود اقدام كنند تا از مبتلا شدن حیوانات خانگی به بیماری مهلك هاری جلوگیری شود.ك/1

7433/8154/2624