تهران - رييس اداره بهداشت كشاورزي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به تنوع ميوه ها در فصل گرما كه بيشتر با پوست مصرف مي شود، گفت: سموم باقيمانده آفت كش ها روي ميوه ها و سبزي ها درصورت بي دقتي در شست و شو مي تواند موجب مسموميت شود.

'رضا عزتیان' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: باقیمانده سموم آفت كش ها در برخی از میوه ها مانند میوه های تازه و روزچین، سبزی و خیار از اهمیت بیشتری برخوردار است و نیاز به شست و شوی دقیق تری دارد.

وی خاطرنشان كرد میزان ماندگاری سموم روی میوه ها به نوع آفت كش ها، بستگی دارد اما آفت كش ها برای میوه هایی مانند گوجه سبز و توت فرنگی كه در معرض فساد بیشتری قرار دارند، بیش از سایر میوه ها استفاده می شود.

رییس اداره بهداشت كشاورزی وزارت بهداشت، گفت: شست و شوی توت فرنگی، دشوار است بنابراین برخی مردم در شست و شوی آن سهل انگاری می كنند درحالی كه این امر می تواند مسمومیت آنان را به دنبال داشته باشد.

عزتیان افزود: اولین علایم مسمومیت باقیمانده سموم روی میوه ها، سرگیجه، سردرد و تهوع است.

وی خاطرنشان كرد مصرف اینگونه محصولات كه در باروری و رشد آن ها از تركیبات شیمیایی و آفت كش ها استفاده می شود، اثرات منفی در سلامتی انسان خواهد داشت.

اجتمام**9185 ** 1569**