به گزارش خبرنگار ایرنا، 'نصرت الله صمد زاده' روز شنبه در نشست 'بررسی وضعیت كتاب های پژوهشی درحوزه ایثار و شهادت' كه در سرای اهل قلم واقع در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران برگزار شد، گفت: از ابتدای جنگ تحمیلی تاكنون حدود سه هزار ناشر كوچك و بزرگ در امر نشر كتاب دفاع مقدس دخیل بوده اند.
صمد زاده با بیان اینكه مبحث دفاع مقدس مبحث تاریخ داری است، افزود: در قالب ادبیات خلاق بیش از سه هزار عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.
وی خاطر نشان كرد: در ادبیات مستند كه بیشتر آثار منتشره در این قالب هستند بیش از چهار هزار عنوان كتاب منتشر شده است.
'كامور بخشایش' نویسنده كه در این نشست شركت داشت، گفت: دفاع مقدس برای همه شاخه ها دارای پیام است و در هر بعد اعم از تاریخی، ادبی و فنی متخصص خود را می طلبد.
بخشایش گفت: با بررسی كتاب هایی كه در حوزه دفاع مقدس و ایثار و شهادت منتشر شده اند مشاهده می كنیم كه بیشتر این كتاب ها در قالب خاطره بوده اند.
وی با اشاره به این كه خاطره در واقع تعامل میان ادبیات و تاریخ شفاهی است ، گفت: برخی آثار خاطره ای كه در حوزه دفاع مقدس منتشر شده اند به عنوان آثار خاطره ای غنی شده تلقی می شوند كه بازهم با تاریخ شفاهی فاصله دارند.
بخشایش توضیح داد: تاریخ شفاهی می تواند در تعامل با ادبیات سوژه های جدیدی معرفی كند اما در خاطره با سوژه زنده روبرو می شویم.
وی ادامه داد: زمانی كه می خواهیم زندگی سرداران بزرگ جنگ را كه شهید شده اند در قالب خاطره بیان كنیم در این جا از تاریخ شفاهی استفاده می كنیم تا بتوانیم زندگی این افراد بزرگ را مورد بررسی قرار دهیم.
'محمد رضا سنگری' پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس كه در این نشست شركت داشت نیز گفت: هزار و 50 عنوان كتاب در بنیاد شهید چاپ شده است كه حدود 330 عنوان از این كتاب ها به چاپ دوم و سوم رسیده اند و 50 عنوان كتاب از این شمار كتاب های ترجمه هستند.
فراهنگ**2038|**1588
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰
تهران- رييس كتابخانه جنگ گفت: حدود 10 هزار عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس و ايثار و شهادت منتشر شده است كه هزار و 100 عنوان درگروه سني كودك و نوجوان و نه هزار عنوان براي بزرگسالان است.