تهران- مديرعامل سازمان بهره وري انرژي ايران (سابا) گفت:جايگزيني يك لامپ كم مصرف استاندارد با يك لامپ رشته اي با شرايط نوردهي يكسان، منجر به صرفه جويي حداقل 80 درصدي در مصرف انرژي مي شود.

'سعید مهذب ترابی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینكه لامپ‌های كم مصرف در گروه منابع نوری بی خطر قرار دارند، اضافه كرد: این لامپ‌ها هیچگونه خطر احتمالی بر سلامت انسان ندارند، با این وجود بدیهی است لامپ های كم مصرف بی كیفیت و فاقد مهراستاندارد می توانند باعث بروز مشكلات ایمنی شوند.

وی با اشاره به اثرات استفاده از لامپ‌های كم مصرف گفت: توزیع بیش از 93 میلیون شعله لامپ كم مصرف یارانه ای طی سال های 1387 و 1388 باعث كاهش مصرف حداقل به میزان یك هزار و 750 مگاوات معادل 8/3 میلیارد كیلووات ساعت انرژی سالانه شده است.

مدیرعامل سابا به مردم توصیه كرد كه هنگام خرید لامپ كم مصرف به وجود علامت استاندارد بر روی كالا و برچسب انرژی توجه كرده و دستورالعمل‌ها و راهكارهای بهداشتی منتشر شده در خصوص دفع ایمن لامپ ها در هنگام پایان یافتن طول عمر آنها را رعایت كنند.



** صرفه جویی شش میلیون بشكه معادل نفت خام

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران همچنین با اشاره به همكاری وزارت نیرو با آژانس همكاری های بین المللی ژاپن( جایكا) ژاپن گفت: در سال 1381 بر اساس تفاهم نامه همكاری منعقده شده با این آژانس ، مركز آموزش مدیریت انرژی راه اندازی شد.

به گفته ی وی این مركز با نظارت سابا توانسته است تاكنون بیش از سه هزار نفر را در این مركز آموزش دهد و آموزش گیرندگان با اجرای راهكارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع،ادارات و موسسات خود توانسته اند، معادل شش میلیون بشكه نفت خام و یا معادل تولید برق یك نیروگاه mw400 در سمت مصرف كننده، صرفه جویی به عمل آورند.

مهذب ترابی اضافه كرد:این مقدار صرفه جویی علاوه بر عدم سرمایه گذاری در تولید، مانع از انتشار آلودگی محیط زیست به مقدار 238 میلیون تن گاز كربنیك در محیط زیست شده است.



** بسترهای قانونی تشكیل شركت‌های خدمات انرژی در حال پیگیری است

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی همچنین در خصوص فعالیت شركت‌های خدمات انرژی گفت: این شركت‌ها در تمامی بخش‌های مصرف كننده انرژی، طرح‌های مرتبط با بهبود كارآیی انرژی را ممیزی،طراحی، تأمین مالی و اجرا می‌كنند.

بر اساس اظهارات مهذب ترابی ،شركت‌های خدمات انرژی با تضمین حصول به سطح مشخصی از كارآیی انرژی، تمام ریسك پروژه را به عهده گرفته و حق‌الزحمه خود را از محل صرفه‌جویی انرژی برداشت می‌كنند.

وی با بیان اینكه عمده‌ ترین مصرف‏كنندگان انرژی بخش‌‏‏ها‏‏ی صنایع، حمل و نقل و ساختمان هستند، افزود:به عنوان مثال در بخش كنترل روشنایی با نصب و راه اندازی سیستم‏‏‏ها‏‏ی حسگر هوشمند، زمینه‏‏ها‏‏ی لازم برای صرفه‏جویی در مصرف انرژی الكتریكی در ساختمان‏‏‏ فراهم می‏ شود.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ادامه داد: در بخش تاسیسات حرارت مركزی با بهره‌برداری از سیستم‏‏‏ها‏‏ی كنترل هوشمند موتورخانه، تجهیزات موتورخانه ساختمان شامل مشعل‏‏ها‏‏ و پمپ‏‏ها‏‏ برای دسترسی به حداكثر راندمان كنترل و راهبری می‏شوند و زمان‏‏ها‏‏ی غیرمفید كاركرد‌شان‏‏ حین بهره برداری و یا پس از ساعت كاری در ادارات و مدارس حذف می‌ شود.

مهذب ترابی با اشاره به اینكه بستر قانونی تشكیل شركت‌های خدمات انرژی در حال پیگیری است، اضافه كرد: با روند واقعی شدن قیمت انرژی و با توجه به الزامات گوناگون قانونی موجود از جمله ابلاغ سیاست‌های كلی اصلاح الگوی مصرف از سوی مقام معظم رهبری، ماده 17 قانون اصلاح الگوی مصرف و تبصره 2 ماده 134 قانون برنامه پنجم توسعه، بازار برای خدمات این گونه شركت‏ها در حال شكل گیری است.

اقتصام**2021**1561