به گزارش روزشنبه ایرنا، توجه به دستاوردهای ذوقی و فكری گذشتگان میباید برای تحكیم و تقویت هویت فرهنگی، دینی و ملی مان، هرچه بیشتر ادامه یابد.
وجود این گنجینه های گهربار در میان مردم و مراكز فرهنگی، كتابخانه ها، مساجد، مدارس قدیمی و موزه ها، مایه سربلندی و افتخار ایرانیان است.
میراث مكتوب نه فقط یك اتفاق مهم فرهنگی در كشور بلكه در دهه های اخیر بوده كه به یك معنا یك حقیقت مهم تاریخی مغفول در كشور نیز بشمار می رود.
وجود آثار قدیمی و عتیقه در منازل و نگهداری از آنها به معنای زندگی مردم با حیات روحانی گذشتگان بوده است.
این موضوع از ویژگی ایرانیان با فرهنگ است كه همواره ارتباط معنوی خود را با پدرانشان از طریق بزرگداشت و حفظ آثار علمی، هنری و فكری آنها حفظ كردهاند.
برای مردم فرهیخته ما، این آثار نشانگر و یادآور هنرمندی و فرهنگمداری پیشینیان فرزانه این مرز و بوم است.
بر این اساس 90مجموعه از تصاویر تاریخی فریدونشهر با هدف تشویق شهروندان این شهر به ثبت، ضبط و نگهداری مستندات تاریخ محلی و اسناد خانوادگی در حافظه ملی، در دو مرحله توسط 'امین الله قلانی' از كارشناسان سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران گردآوری و به تازگی در اختیار این سازمان قرار گرفته است.
این مجموعه از تصاویر شامل قدیمی ترین عكس موجود در ایران از روستای آخوره(فریدونشهرفعلی) كه نزدیك به 150 سال پیش توسط 'ارنست هولستر' مهندس و عكاس آلمانی ثبت شده و همچنین تصویری از مردان آخوره در 120 سال قبل و مجموعه عكس های 'آمباكو چیلیدزه' از آخوره كه هم اكنون در مركز ملی نسخ خطی گرجستان نگه داری و در سالهای اخیرشناسایی شده، می باشد .
از دیگرعناوین این مجموعه تصویری می توان به عكس هایی از انجمن شهر، آموزش و پرورش، فعالیت های عمرانی و اجتماع مردم این شهر برای تشكیل فرمانداری منطقه در سال 1358 را در برگرفته، می توان اشاره كرد.
بر اساس این گزارش ،این 90مجموعه از تصاویرتاریخی علاوه بر انتقال اطلاعات جدید و ارزشمند به گنجینه اسناد ملی ، از لحاظ اینكه كه در برخی موارد مكمل و روایتی تصویری ازاسناد دولتی و مكتوب موجود در آرشیو ملی ایران است، جالب توجه می باشد.
شهرستان فریدونشهر با 60هزار نفر جمعیت در 180كیلومتری غرب اصفهان قرار دارد .
گ/8112/1011
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۰
اصفهان - تصاوير تاريخي فريدونشهر در قالب 90مجموعه براي تنظيم، توصيف، ثبت و نگهداري در آرشيو سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در اختيار اين نهاد قرار گرفت.