سنندج - رييس جهاد دانشگاهي كشور با بيان اينكه فرهنگ جهادي مورد نياز دانشگاه هاي كشور است, گفت: جهاد دانشگاهي بايد پرچمدار تحقيقات و پژوهش در دانشگاه ها باشد.

'محمد حسین یادگاری' روز چهارشنبه در دهمین گردهمایی سراسری معاونان اشتغال جهاد دانشگاهی سراسر كشور در سنندج گفت: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب است و مسئولیت خطیری در مسایل پژوهشی فرهنگی بعهده دارد.

رییس جهاد دانشگاهی كشور افزود: جهاد دانشگاهی از بدو تاسیس تاكنون در راستای حفظ هویت انقلابی فراز و نشیب های زیادی پشت سر گذاشته است، در همین راستا فعالیت های فرهنگی و پژوهشی نیاز به تحولات اساسی دارد و زیرساخت های این نهاد باید مجددا تعریف گردد.

یادگاری با اشاره به اینكه جهاد دانشگاهی فرهنگ جهادی بدنبال دارد اظهار كرد: این نهاد یك نهاد انقلابی است و فعالیت های مستمر و پایداری دارد.

وی با بیان اینكه جهاد دانشگاهی یك نهاد روز است تصریح كرد: در این نهاد باید در مسایل فرهنگی، فن آوری و پژوهشی این نهاد فرهنگ جهادی شكل گیرد.

یادگاری لازمه داشتن اقتدار علمی و آموزشی را پشتوانه فرهنگی و قرآنی عنوان كرد و گفت: بررسی آسیب ها، موفقیت ها، ضعف ها و قوت های جهاد دانشگاهی یكی از دغدغه اصلی این نهاد است.

وی با اشاره به اینكه برای دست یافتن به نیازهای روز جامعه باید زیرساخت ها مهیا باشد، عدم توجه به مسایل روز را یكی از معضلات جهاد دانشگاهی عنوان كرد و گفت: ماموریت جهاد دانشگاهی در اوایل انقلاب پی گیری انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها بود.

رییس جهاد دانشگاهی كشور ارتباط بین دانشگاه و صنعت را یكی دیگر از وظایف این نهاد برشمرد و تاكید كرد: برای موفقیت در این حوزه موفقیت های مطلوب، مشكلات و موانع موجود باید بررسی شود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه اقتدار علم، فن آوری، دانش، اقتصاد دانش بنیاد و مسایل فرهنگی را از مقوله های مهم اقتدار كشور دانست.

وی اقتدار نظام جمهوری اسلامی را مرهون اقتدار اقتصادی دانست و گفت: توسعه تمام بخش های پژوهشی و علمی نیازمند تقویت زیرساخت های كشور است.

یادگاری با بیان اینكه متلاشی شدن نظام خانواده یكی از معضلات جوامع غرب است اظهار كرد: این نگرانی وجود دارد كه این معضل از طریق ماهواره به فرهنگ ما رسوخ پیدا كند.

وی تاكید كرد: در راستای مبارزه با فرهنگ غلط غربی، باید ارزش های اصیل اسلامی حفظ و توسعه یابد.

به گفته وی، رشد و توسعه فرهنگ قرآنی و غنی جامعه باید در خانواده ها، مهدكودك ها، مدرسه، دانشگاه و عموم مردم جاری و ساری شود و این مهم نیازمند مهندسی فرهنگی است.

وی خاطرنشان كرد: بمنظور تحقق این هدف، ما باید فرهنگ جهادی را در دانشگاه ها حفظ كنیم.

یادگاری ادامه داد: مراكز همیاری و اشتغال نیازمند تحولات اساسی است.

یادگاری با اشاره به اینكه دانشگاه های علمی كاربردی ما متناسب با نیاز امروز جامعه نیست بر آموزش مهارت كاربردی تاكید كرد و گفت: در همین راستا جهاد دانشگاهی باید نیروهای ماهر مورد نیاز جامعه را پرورش دهد.

وی اضافه كرد: مراكز آموزشی دانشگاه عالی موظف است مهارت های كاربردی دانشجویان و كارهای پژوهشی را به دانشجویان انتقال دهد.

یادگاری تصریح كرد: دستاوردهای پژوهشی، باید در راستای تقویت دانشجویان دانشگاه باشد و مراكز پژوهشی باید به امور و مسایل كارهای فرهنگی مرتبط گردد.

وی همچنین اظهار كرد: مراكز همیاری اشتغال باید با مراكز پژوهشی ارتباط دوسویه داشته باشند.

یادگاری تاكید كرد: سند چشم انداز تحول آموزش و پرورش، آموزش عالی، طرح جامع سلامت و نقشه جامع علمی كشور و مراكز همیاری و اشتغال كشور باید متحول شود.

ك/2/7352/533/320