تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۴

استان تهران- يك هنرمند ژاپني گفت: اوريگامي يك هنر و بخشي از فرهنگ ژاپن است كه قدمت آن بالغ بر هزار سال مي باشد و طرفداران بسياري در دنيا دارد.

'ماسایو یاماگوچی' در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: هزار سال پیش از این، مردم طبقه اشراف در ژاپن هنگامی كه هدیه‌ای را تقدیم می‌كردند، آن را به زیبایی در كاغذ می‌پیچیدند و هنر اوریگامی نیز از همین‌جا نشات گرفته است.

وی كه به عنوان داور در مسابقات اوریگامی فرهنگسرای سرو شركت كرده است، گفت: یكی از مشهورترین اوریگامی‌ها در دنیا،‌ مربوط به دختری 12 ساله به نام 'ساداكو ساساكی' است كه در زمان انفجار بمب اتمی در هیروشیما نوزاد بوده است.

یاماگوچی ادامه داد: ساداكو كه به دلیل اثر تششعات رادیواكتیو به سرطان خون مبتلا شده بود، تصمیم می‌گیرد كه بر اساس یك افسانه، هزار درنای كاغذی بسازد تا سلامتی خود را به دست بیاورد ولی پس از ساختن 644 درنا، از دنیا می رود.

وی افزود: پس از این اتفاق هنر اوریگامی و ساخت درنای كاغذی به عنوان نذر در فرهنگ ژاپن ماندگار شد.

این هنرمند ژاپنی درباره نقش اوریگامی در افزایش تمركز و خلاقیت، گفت: ما ژاپنی‌ها اعتقاد داریم كه 'دست' مغز دوم انسان است و اوریگامی هنری است كه با دست انسان سر و كار دارد و این فعالیت هنری موجب تقویت تمركز، هوش و خلاقیت می‌شود.

وی همچنین افزود: با توجه به فعالیت‌های انجمن اوریگامی در جمهوری اسلامی، این هنر روز به روز در ایران نیز در حال گسترش و پیشرفت است و من به داوری در اولین مسابقه اوریگامی در ایران افتخار می‌كنم.

مسابقات اوریگامی طی روزهای 28 و 29 اردیبشت ماه به همت مدیریت فرهنگی هنری منطقه شش تهران در فرهنگسرای سرو برگزار شد.

این مسابقات با مشاركت انجمن اوریگامی در چهار بخش 'كودكان و نوجوانان'، 'بزرگسالان مبتدی'، 'حرفه‌ای مودلا' و 'غیرحرفه‌ای مودلا' برگزار شد و حدود 300 اثر از سراسر كشور و آثاری از ژاپنی‌های مقیم ایران در این مسابقه شركت كرده و به نمایش درآمدند.

تهرام/6065/1275