ساري - مدير حوزه هنري مازندران از به تصوير كشيده شدن زندگينامه عارف فقيد آيت الله كوهستاني در قالب فيلمي با نام ' آقاجان ' خبر داد.

' عزیزالله محمد پور ' روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا در ساری گفت : فلیم بلند آقا جان را

' خسرو معصومی ' كارگردانی می كند.

وی هدف از تولید این فیلم را آشنایی بیشتر هموطنان ، بویژه جوانان با زندگی این عالم و عارف بزرگ مازندرانی ذكر كرد.

محمدپور گفت : از سال ها پیش با چندین فیلمنامه نویس در باره نوشتن فیلمنامه از زندگی آیت الله كوهستانی رایزنی شد كه در نهایت ' حسین مهكام ' فیلمنامه آقاجان را نوشت.

در همین حال خسرو معصومی ، كارگردان فیلم آقاجان نیز به خبرنگار ایرنا گفت : در حال حاضر برخی از بخش های فیلمنامه با زندگی واقعی آیت الله كوهستانی مغایرت دارد كه باید اصلاح شود.

وی افزود : داستان فیلم آقاجان از 1312خورشیدی یعنی چهل سالگی آیت الله كوهستانی آغاز می شود و مربوط به زمانی است كه قصد داشت مدرسه ای جهت آموزش طلاب بسازد اما به دلیل ممنوعت ساخت مدرسه از سوی رضا شاه ، با شهربانی درگیری پیدا كرد.

معصومی گفت : عكس هایی كه هم اكنون از آیت الله كوهستانی موجود است مربوط به زمان كهنسالی ایشان است كه برای ساخت فیلم در گام نخست باید تصویری از چهل یا چهل و پنج سالگی ایشان را در اختیار بگیرم تا بتوانم از بازیگر مناسب استفاده كنم.

وی از 'جعفردایی' ، خدمتگزار آیت الله كوهستانی به عنوان یكی ازكاراكترهای فیلم یاد كرد و افزود : قصد دارم نقش وی را به ' فرامرز غریبیان ' و یا ' حسین محجوب ' پیشنهاد كنم.

كارگردان فیلم آقاجان گفت : یكی دیگر از شخصیت های فیلم یك نجار با دیدگاه سیاسی به نام ' یونس پازواری ' است كه برای ساخت درب و پنجره مدرسه آیت الله كوهستانی داوطلب می شود.

وی افزود : دیالوگ های بسیار زیبایی در فیلم بین این نجار با آیت الله رد و بدل و در نهایت سبب ایجاد تحول در نجار می شود.

معصومی به صلابت ، محبوبیت و قدرت آیت الله كوهستانی در منطقه اشاره كرد و ادامه داد : بویژه برای نشان دادن كرامات ایشان نیاز به توركاژ‍ داریم.

كارگردان فیلم آقاجان ، ساخت این فیلم را بسیار پر هزینه برآورد كرد و گفت : در صورت اجازه فرزند آیت الله كوهستانی می توانیم با تغییراتی كه نشانگر دهه 1310باشد ، از بیت ایشان استفاده كنیم كه در غیر این صورت با مشكلات بییشتری رو به رو خواهیم شد.

آیت الله حاج شیح محمد كوهستانی در سال 1308 هجری قمری برابر با 1267 هجری شمسی در روستای ' كوهستان ' از توابع شهرستان بهشهر چشم به جهان گشود.

مردم مازندران ، بویژه روستای كوهستان به دلیل ارادت زیادی كه به آیت الله كوهستانی داشتند از ایشان با عنوان ' آقاجان ' یاد می كردند.

این عارف و عالم مجتهد تحصیلاتش را در حوزه های علمیه بهشهر ، ساری ، بابل ، مشهد و نجف اشرف گذراند و در كمتر از چهل سالگی با تایید علمای بزرگ حوزه علمیه نجف همچون مرحوم آیت الله نائینی به درجه اجتهاد دست یافت.

اگر چه مرحوم آیت الله كوهستانی در بعد علمی و فقهی از عالمان برجسته به شمار می رفت ، ولی به علت زندگی در محیط روستا و تواضع و فروتنی ، زهد و تقوایش زبانزد همگان بود.

آیت الله كوهستانی سرانجام در نیمه شب جمعه چهاردهم ربیع الاول برابر با هشتم اردیبهشت سال 1351 شمسی ندای حق را لبیك گفت و روح بلندش به ملكوت اعلی پرواز كرد.

پیكر مطهر این عالم ربانی و عارف بزرگ پس از انتقال به مشهد مقدس و تشییع باشكوه با حضور اقشار مختلف مردم ، علما ، طلاب و روحانیون در 'دارالسیاده' حرم مطهر و ملكوتی امام هشتم (ع) به خاك سپرده شد.ك/3

/506/1888/1654