مسكو- خانم 'لودميلا كولاگينا' كارشناس انستيتو شرق شناسي روسيه با اشاره به دو روز مذاكرات فشرده ايران و گروه 1+5 در بغداد اعلام كرد: جمهوري اسلامي در بغداد با جرات و موفقيت از حقوق خود در عرصه انرژي هسته اي دفاع كرد و توانست بر مواضع خود ايستادگي كند.

كولاگینا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ایران به جهان درس دفاع از حقوق و منافع خود را داد و دولتمردان روس و كشورهای دیگر این چنین باید از حقوق ملت های خود دفاع كنند.

وی با بیان اینكه ایران قبل از نشست بغداد با فشار سنگین غرب و اسراییل برای عقب نشینی از مواضع هسته ای خود مواجه بود، اظهار داشت: با این وجود ایران حتی یك قدم نیز در بغداد از مواضع خود عقب نشینی نكرد.

كارشناس روس افزود: تمام تلاش های آمریكا و متحدانش برای واداشتن ایران به انصراف از غنی سازی اورانیوم راه بجایی نبرد و آنها مجبور شدند در خواسته های خود تجدید نظر كنند.

وی اضافه كرد: در واقع بغداد میدان عقب نشینی غرب بود و آمریكا و كشورهای اروپایی عضو گروه 1+5 مجبور شدند ایران هسته ای را به رسمیت شناسند و به حقوق هسته ای آن و از جمله حق غنی سازی اورانیوم اذعان كنند.

كارشناس انستیتو شرق شناسی روسیه خاطرنشان كرد: ایران در نشست بغداد همانند نشست استانبول طرف پیروز میدان بود و توانست از حقوق خود دفاع كند.

وی گفت: كارشناسان این نتیجه سودمند را برای ایران پیش بینی می كردند و به طور قطع كسانی كه تلاش بیشتر می كنند و پشتكار دارند به هدف خود می رسند.

كولاگینا گفت: امیدوارم اجلاس مسكو نیز برای ایران و گروه 1+5 نشست ثمربخش باشد و دو طرف سرانجام بتوانند از چندین دور مذاكرات فشرده نتیجه بگیرند و به توافقات معینی دست یابند.

وی خواسته ایران در نشست های هسته ای با گروه 1+5 مبنی بر لغو تحریم ها را بجا و مشروع خواند و اظهار داشت: غرب بر اساس حدسیات غیرمستدل و غیرمستند، اتهامات واهی به ایران وارد كرده است و با استناد به این اتهامات هم تحریم های یكجانبه گسترده ای را بر تهران تحمیل كرده است كه غیرقانونی است و باید با آغاز اجرای توافقات میان ایران و گروه 1+5 لغو شوند.

كارشناس روس خاطرنشان كرد: هدف تحریم ها علیه ایران بر خلاف آنچه كه غرب ادعا می كند، جلوگیری از دستیابی این كشور به سلاح اتمی نیست، بلكه ممانعت از پیشرفت های اقتصادی و تكنولوژیكی ایران به عنوان بزرگترین كشور منطقه است تا جمهوری اسلامی به الگوی پیشرفت و ترقی در جهان اسلام تبدیل نشود.

وی با اشاره به كارشكنی های آمریكا در نشست بغداد تشریح كرد: واشنگتن هر گونه توافق احتمالی ایران با دیگر اعضای گروه 1+5 را در تضاد با منافع خود می بیند و به همین دلیل نیز در تمامی نشست های هسته ای مانع تراشی می كند.

وی به عنوان نمونه مانع تراشی های آمریكا در ادامه نشست های هسته ای كشورمان و اعضای 1+5 در بغداد به لایحه تحریم های ضدایرانی اخیر در كنگره اشاره كرد و گفت: اگر آمریكا به طور واقعی خواستار حل و فصل پرونده هسته ای ایران از راه مذاكره و گفت و گو است، دست به تصویب قانونی برای افزایش تحریم ها علیه تهران در آستانه نشست بغداد نمی زد.

كولاگینا ادامه داد: آمریكا و متحدان غربی اش نمی خواهند نشست های هسته ای ایران و گروه 1+5 به نتیجه برسد، زیرا در این صورت آنها دیگر بهانه ای برای ترویج ایران هراسی در مناسبات بین المللی و پیشبرد طرح استقرار سپر دفاع موشكی در مناطق مختلف جهان نخواهند داشت.

وی ابراز امیدواری كرد كه دور بعدی نشست ایران و گروه 1+5 در مسكو، زمینه ساز دستیابی به توافق های بیشتر برای مختومه شدن پرونده هسته ای جمهوری اسلامی باشد.

وی افزود: البته با توجه به سیر اوضاع پیرامون برنامه هسته ای ایران به ویژه جنگ تبلیغاتی و روانی كشورهای غربی پیرامون آن، انتظار دستیابی به نتیجه مطلوب در این زمینه در كوتاه مدت غیرواقع بینانه است و بهترین اقدام در این ارتباط ادامه مذاكرات است.

اروپام/2242**518**536