محمد دلیر راد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود اینكه تعداد كمی از قارچها سمی هستند ولی به دلیل شباهتهای ظاهری، تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی امكانپذیر نیست و به همین دلیل ممكن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار، مورد استفاده خوراكی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی ، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی اضافه كرد: استفاده از این قارچ های وحشی سمی معمولا زمینه بروز عوارض شدید جسمانی از جمله عوارض كبدی و كلیوی حتی مرگ را فراهم می كنند.
دلیر راد، با تاكید بر پرهیز خانوادهها از قارچهای وحشی جمعآوری شده از طبیعت و همچنین عدم خرید قارچهای فلهای از فروشندگان دورهگرد ، اظهار كرد: خانواده ها می توانند از قارچ های پرورشی برای تغذیه روزمره خود استفاده كنند .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی، دل درد، استفراغ شدید و اسهال را از علایم مهم مسمومیت با قارچ های وحشی عنوان كرد و ادامه داد: سم موجود در برخی قارچهای سمی به حرارت نیز مقاوم است و پختن، آبپز كردن و حتی جوشاندن قارچ این سموم را از بین نمی برند.
دلیر راد با اشاره به اینكه قارچ های سمی در بسیاری موارد پادزهر نیز ندارند، افزود: خوردن نصف كلاهك قارچ سمی نیز تبعات بسیاری را از جمله مرگ به دنبال دارد و مهمترین راه برای مقابله با تبعات آن، پرهیز ار مصرف این نوع قارچ ها است.
8137/583
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
اروميه - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي با تاكيد خطر استفاده خوراكي از قارچ هاي وحشي گفت: با توجه به فصل رويش قارچ هاي وحشي در طبيعت، مصرف اين نوع قارچ ها اختمال مسموميت هاي شديد را مي تواند به همراه داشته باشد.