تهران- مجري طرح داروي بومي ضد سرطان سينه (هرسپتين) گفت: محققان زيست فناور كشور در تلاش براي عرضه اين دارو تا پايان امسال به بازارهاي داخلي هستند.

دكتر 'سیروس زینلی' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: بیماران مبتلا به سرطان سینه پس از عمل جراحی، تحت شیمی درمانی و رادیو درمانی قرار می گیرند از این رو دچار نوعی عوارض دارویی می شوند.

وی ادامه داد: از این رو نوعی دارو كه از سلول های سیستم ایمنی بدن تهیه شده است با عنوان 'هرسپتین ' به منظور كاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و رادیو درمانی برای بیماران تحت عمل جراحی تجویز می شود. این دارو یك آنتی بادی منوكلونال است. هم اكنون دانش فنی و تولید این دارو در انحصار یك شركت آمریكایی است.

زینلی یادآور شد با توجه به نیاز كشور به این دارو، میزان واردات هرسپتین در شش ماهه اول سال گذشته، 16 میلیارد تومان بوده است. زیرا هر بیمار مبتلا به سرطان سینه تحت این درمان، برای یك دوره درمان كامل باید حداقل 52 میلیون تومان هزینه كند.

عضو هیات علمی انستیتوپاستور ایران گفت: در دو سال گذشته، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و‌آموزش پزشكی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید داروی های مورد نیاز بویژه با منشا زیست فناوری و داروهای هوشمند حمایت كرده اند كه یكی از این طرح ها، تولید داروی هرسپتین بوده است.

به گفته این متخصص ژنتیك پزشكی، طرح تولید داروی هرسپتین با نام ژنریك ترازتوزوماب” (Traztuzumab) اجرا شده و قیمت این داروی بومی بسیار پایین تر از داروی آمریكایی است.

مجری طرح تولید داروی هرسپتین خاطرنشان كرد این طرح با همكاری بخش خصوصی در حال اجرا است و قرار است به زودی مدارك لازم به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به منظور دریافت مجوز آزمایش بالینی دارو ارسال شود.

وی ابراز امیدواری كرد كه این دارو با نام جدیدی تا پایان امسال به بازارهای داخلی عرضه شود.

علمی**9023** 1581**1544