به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر 'عصمت ناصری' روز دوشنبه در همایش ' آب در سلامت و تغذیه ' اظهار داشت: براساس یافته های پژوهشی درباره مصرف مایعات در جمعیت بزرگسال تهران میانگین مصرف مایعات در كل نمونه های بررسی شده حدود 9/1 لیتر در روز بوده است.
وی ادامه داد:مصرف مایعات در مردان بیش از زنان است كه این تفاوت ناشی از مصرف بیشتر آب، نوشیدنی های داغ و نوشابه های انرژی زا درمیان مردان بوده است.
ناصری خاطرنشان كرد: نیمی از مایعات دریافتی بین این افراد به آب اختصاص دارد و پس از آب نوشیدنی های داغ رتبه نخست میان نوشیدنی ها را كسب كرده است .
وی گفت: مصرف مایعات درگروه های مختلف سنی تفاوت معنی داری نداشت و در زیر گروه های مایعات تفاوتی به چشم می خورد .
ناصری اضافه كرد :مصرف نوشابه های گازدار و انرژی زا و آبمیوه های طبیعی و صنعتی در گروه سنی جوانتر بیش از دو گروه دیگر است و این در حالی است كه مصرف نوشیدنی های داغ در افراد 50 تا 65 سال از گروه های جوان بسیار بیشتر است.
متخصص تغذیه گفت: همچنین مصرف مایعات در دو گروه دارای اضافه وزن و چاق بیش از دو گروه كم وزن و طبیعی است كه این اختلاف از مصرف آب و نوشیدنی داغ ناشی می شود.
وی خاطرنشان كرد: 60 درصد افراد كمتر از 2 لیتر مایعات در روز مصرف می كنند كه از این تعداد 18 درصد كمتر از 1/2 لیتر آب در روز می نوشند.
ناصری ادامه داد: این پژوهش نشان داده است سهم مردان 2/2 لیتر و سهم زنان 7/1 لیتر مایعات است . افرادی كه بیش از 2 لیتر مایعات مصرف می كنند افرادی پرنوش و افرادی كه كمتر از 2/1 لیتر مایعات در روز می نوشند افراد كم نوش هستند.
وی اظهار داشت: زنان با الگوی مشابه در مصرف مایعات به صورت عمومی نیم لیتر كمتر از مردان مایعات می نوشند و بر این اساس زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض خطرات ناشی از مصرف ناكافی مایعات قرار دارند.
متخصص تغذیه گفت : 10 درصد مردان كمتر از 2/1 لیتر و 25 درصد زنان كمتر از 2/1 لیتر مایعات در روز مصرف می كنند .
وی افزود : 60 درصد از افراد كمتر از دو لیتر مایعات در روز می نوشند ، 50 درصد افراد روزانه كمتر از 1/8لیتر مایعات می نوشند، 33 درصد افراد كمتر از 5/1 لیتر مایعات در روز می نوشند و روزانه 17 درصد افراد كمتر از 2/1 لیتر مایعات می نوشند.
ناصری خاطر نشان كرد :روزانه 20 درصد از افراد بیشتر از 330 میلی لیتر نوشیدنی های شكر دار در روز می نوشند، 39 درصد افراد كمتر از 100 میلی لیتر نوشیدنی های شكر دار در روز می نوشند و 11 درصد افراد هیچ گونه نوشیدنی شكرداری در روز نمی نوشند.
به گفته وی میانگین مصرف كالری از طریق مایعات روزانه 180 كیلو كالری گزارش شده است .35 درصد افراد بیش از 200 كالری در روز كه حداكثر میزان پیشنهادی از سوی سازمان بهداشت جهانی است دریافت می كنند.
ناصری گفت : این مطالعه در میان افراد بزرگسال تهران انجام شده است و جامعه مورد بررسی شامل 572 نفردر سه گروه سنی و از سه منطقه شمال ، مركز و جنوب تهران می شد .
وی افزود: این مطالعه در خرداد ماه سال 90 از همكاری شركت آب معدنی دماوند و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران انجام شده است .
علمی **1354**1544
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۲
تهران- يك متخصص تغذيه گفت: 60 درصد از تهراني ها كمتر از 2 ليتر و 50 درصد افراد كمتر از 8/1 ليتر مايعات در روز مي نوشند.