تهران - اولين نشست واكاوي ابعاد 'توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني' با موضوع صنعت خودرو‌سازي از سوي مركز پژوهش‌هاي نهاد رياست جمهوري برگزار شد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری؛ در این نشست كه بعدازظهر امروز (دوشنبه) در مركز پژوهش‌های نهاد ریاست جمهوری و با حضور جمعی از مسئولین، كارشناسان و دانشجویان برگزار شد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور صنایع و اقتصاد، فرهنگسازی در بخش اقتصاد كشور را از مهمترین مولفه ها در تحقق شعار 'تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی' عنوان كرد.

محسن صالحی‌نیا تصریح كرد: سیاست‌ها و روش‌ها باید طوری باشد كه مردم حدالامكان از محصولات داخلی استفاده كنند تا شاهد تحقق هدفگذاری های این سال باشیم.

وی به اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته برای ارتقای كیفی و كمی صنایع خودروسازی كشور اشاره كرد و گفت: صنعت خودرو از جمله صنایع مهم و محرك دیگر عرصه های صنعت بشمار می‌رود و در صورت ارتقای مدیریت زنجیره‌ای در صنعت كشور، صنعت خودروسازی می تواند باعث ایجاد تحرك در سایر صنایع شود.

قائم مقام گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز در این نشست، صنعت خودرو سازی را دومین صنعت مهم جهان برشمرد و اظهار داشت:‌ خودروسازی بعد از صنعت نفت بزرگترین صنعت جهان محسوب می‌شود به طوری كه گردش مالی این صنعت طبق آمار اعلام شده 2500 میلیارد دلار در سال می باشد و شاغلین در این عرصه حدود 5 درصد از مشاغل جهان را شامل می شوند.

وی با بیان اینكه اكثر كشورها به منظور رشد تكنولوژی نیازمند برخورداری از صنعت خودروسازی هستند، خاطرنشان كرد: این صنعت همچون لوكوموتیوی است كه سایر صنایع را به حركت در می‌آورد به طوری كه در ایران 3.5 درصد تولید ناخالص ملی به صنعت خودروسازی اختصاص دارد و بالغ بر 800 هزار شغل به طور مستقیم و غیرمستقیم در كشور ایجاد كرده است.

قائم مقام گروه صنعتی ایران‌خودرو افزود: صنعت خودرو سالانه سود بالایی را به بانك‌ها می‌دهد و بیش از هزار میلیارد تومان نیز به عنوان مالیات به دولت پرداخت می‌كند، از این‌رو به جرات می‌توان گفت اگر این صنعت رونق نداشته باشد، دیگر صنایع نیز از حركت باز خواهند ماند.

وی در ادامه بازیگران اصلی در سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی را تولیدكنندگان عنوان كرد و اظهار داشت: كلیدی‌ترین مولفه ای كه باعث ارتقاء تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی می‌شود، تقویت روحیه خودباوری است و افزایش كیفیت تولیدات داخلی نقش بسزایی در تحقق این هدف دارد.

وی تصریح كرد: اگر خودمان را به طور كامل باور كنیم، قطعاً می‌توانیم هر آنچه را كه نیاز داریم در داخل كشور تولید كنیم.

دكتر علی اكبر رضایی رییس مركز پژوهش، سنجش و اسناد ریاست جمهوری نیز در ابتدای این جلسه به ماهیت فرهنگی شعار 'تولید ملی؛ حمایت از كار و سرمایه ایرانی' اشاره كرد و گفت: اگر ماهیت فرهنگی این موضوع درست تبیین شود، حاصل كار افزایش بهره‌وری، حمایت از تولید و ایجاد قدرت اقتصادی خواهد شد.

وی همچنین اعتماد متقابل، تعامل اجتماعی، مشاركت و انسجام را حلقه‌های مفقوده در تولید ملی برشمرد و گفت: اگر این موضوعات درست مدیریت شود، می‌توان به سمت تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی حركت كرد و شاهد پیشرفت های چشمگیری در بخش تولید كشور بود.