به گزارش ایرنا ، حجتالاسلام 'نورالله قدرتی ' در همایش آمرین به معروف استان قم با حضور اعضای شوراهای امر به معروف و نهی از منكر مساجد قم ، به نقش تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منكر در كاهش آسیبهای اجتماعی اشاره كرد و افزود: جامعه مثل یك كشتی میماند كه اگر كسی بخواهد آن را سوراخ كند هم خودش و هم جامعه را غرق میكند.
وی با اشاره به مجاهدتهای انبیای الهی و علمای اعلام در طول تاریخ برای احیای این دو واجب الهی تصریح كرد: در مسیر امر به معروف و نهی از منكر كه یكی از مهمترین وظیفه انبیا و اولیای الهی است، خیلیها صدمه دیدند، شكنجه شدند، در آتش سوختند و با اره تكه تكه شدند.
وی با قرائت حدیثی از امام صادق(ع) به تشریح شرایط آمران به معروف و ناهیان از منكر پرداخت و اظهار كرد: اگر بخواهیم امر به معروف و نهی از منكر در جامعه تاثیرگذار باشد، طبق فرمایش امام صادق(ع) آمر به معروف باید سه ویژگی داشته باشد، اول اینكه معروف و منكر شناس باشد، دوم اینكه به آنچه كه دعوت میكند خودش هم عمل كند و در امر و نهی خود مرز عدالت را رعایت كند و سوم اینكه با نرمی و مهربانی امر به معروف و نهی از منكر كند.
قدرتی گفت: ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منكر باید جزوهای تهیه كند كه مصادیق معروفها و منكرهای سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و... را به مردم معرفی نماید.
وی با بیان اینكه بخش زیادی از مشكلاتی كه در جامعه وجود دارد به خاطر عدم ورود خود مردم است، اظهار كرد: متاسفانه ما از توان خودمان به درستی استفاده نكردهایم و در برخی موارد هم ممكن است ناقص عمل كرده باشیم كه باید با رعایت تمامی شرایط اقدام به تذكر لسانی كنیم.
قائم مقام رئیس كل دادگستری استان قم به تلاشهای گسترده معاندان و دشمنان برای تضعیف روحیه امر به معروف و نهی از منكر در مومنان و تقویت بیتفاوتی مردم در قبال منكرات اشاره كرد و گفت: دشمن بر روی قم سرمایه گذاری كلانی میكند و ما باید ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منكر را حمایت كنیم و جنبه عمومی و همگانی به مقوله تذكر لسانی ببخشیم.
براساس گزارش ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منكر استان قم، قدرتی تصریح كرد: كسانی كه مرتكب منكر میشوند یا جاهل هستند كه باید با آنها صحبت كرد، یا غافل هستند كه باید آنها را با تذكر لسانی از غفلت بیرون آورد و یا معاند هستند كه ممكن است منشأ عمد آنها از روی لجاجت باشد و فردی كه به آنها امر و نهی میكند باید منشأ لجاجت را پیدا كند.
وی ادامه داد: بعضیها از روی حسد و هوای نفس مرتكب تخلف یا گناه میشوند كه باید به آنها تذكر داده شود و اگر تذكر لسانی كفایت نكرد باید ضابطان قضایی را مطلع كنند.
قائم مقام رئیس كل دادگستری استان بخشی از آسیبهای موجود جامعه را در اثر بیكاری و عدم ازدواج دانست و تاكید كرد: اگر مشكل ازدواج و شغل جوانان حل شود بسیاری از آسیبهای جامعه برطرف میشود.
وی در عین حال برخورد با منكرات را وظیفه دستگاه قضایی دانست و افزود: اگر امر به معروف و نهی از منكر همگانی شود جایی برای ارتكاب گناه یا تخلف در جامعه نمیماند و قبل از اینكه با عاملان منكر برخورد قضایی شود، رفتار آنها اصلاح میشود و برای ارتكاب گناه احساس ناامنی خواهند داشت.
قدرتی اظهار امیدواری كرد كه با تلاش تشكلهای امر به معروف و نهی از منكر، قم به عنوان یكی از استانهای نمونه و سرآمد در راستای همگانی كردن تذكر لسانی معرفی شود.
قائم مقام رئیس كل دادگستری استان از آمران به معروف و ناهیان از منكر خواست كه در راستای كاهش جرایم در جامعه، دستگاه قضایی را یاری كنند.
در پایان این مراسم از تعدادی از آمران به معروف و ناهیان از منكر كه در تشكیل شوراهای مساجد و شركت در كلاسهای آموزشی فعالیت بیشتری داشتهاند تقدیر شد.
7406/ 550/
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۷:۲۷
قم - قائم مقام رئيس كل دادگستري استان قم با اشاره به تاثير همگاني شدن تذكر لساني در كاهش آسيبهاي اجتماعي گفت: نبايد نسبت به احياي امر به معروف و نهي از منكر كوتاهي كنيم.