در اطلاعیه شماره یك این اداره كل كه نسخه ای از آن روز سه شنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی نمابر شد، آمده است: با عنایت به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت كنه های ناقل بیماری، احتمال افزایش بیماری در دام وجود دارد.
این اطلاعیه می افزاید: ضروری است مصرف كنندگان فرآورده های خام دامی به منظور حفظ سلامت خود و خانواده و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام مانند تب كریمه كنگو از مصرف گوشت دام ذبح شده در خارج از كشتارگاه مجاز و فاقد مهر بازرسی دامپزشكی جدا خودداری كنند.
در این اطلاعیه به شهروندان توصیه شده است: در صورت ذبح دام ضمن انجام اقدامات بهداشتی از جمله استفاده از دستكش آشپزخانه، لباس كار مجزا و عینك، گوشت لاشه و جگر را قبل از مصرف به ترتیب به مدت 24 و 48 ساعت در قسمت پایین یخچال (دمای چهار درجه زیر صفر سانتی گراد) نگهداری و هنگام قطعه قطعه كردن گوشت و جگر، از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.
این اطلاعیه ادامه می دهد: بیماری تب كنگو در حیوانات فاقد علایم اختصاصی بیماری بوده و در صورتی كه حیوان آلوده در هفته نخست آلودگی كشتار شود، خون، خونابه و سایر ترشحات و اندام هایی نظیر كبد می تواند برای افرادی كه با این حیوان سر و كار دارند مخاطره آمیز باشد.
این اطلاعیه اضافه می كند: در انسان ها از طریق گزش كنه ها، تماس با خون و ترشحات حیوانات آلوده و همچنین از طریق افراد بیمار احتمال آلوده شدن به ویروس بیماری تب كنگو وجود دارد./1
7315
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۳۶
زاهدان – اداره كل دامپزشكي سيستان و بلوچستان در اطلاعيه اي اعلام كرد: همه فرآورده هاي خام دامي اعم از گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و ماهي كه داراي كد بهره برداري يا مهر بازرسي گوشت بوده و تحت نظارت دامپزشكي در مراكز مجاز عرضه مي شود، از سلامت لازم برخوردار هستند.