' دراگان پتروویچ ' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بلگراد، افزود: كشورهای لیبی، عراق، سوریه، ایران و افغانستان كه از موقعیت استراتژیكی مهم و منابع طبیعی عظیم انرژی برخوردارند، از جمله كشورهایی هستند كه در هدف سلطه گری آمریكا قرار دارند.
پتروویچ گفت: آمریكا با كمك متحدانش و به بهانه های مختلف در سال 2001 به افغانستان و در سال 2003 به عراق و در سال 2011 به لیبی حمله نظامی كرد و در آنجا استقرار یافت.
این محقق صرب گفت: خیز آمریكا برای سلطه برجهان پس از فروپاشی شوروی سابق آغاز شد و اكنون با وجودی كه جهان به سوی یك نظام چند قطبی رو به حركت است اما واشنگتن در صدد دیكته كردن و تحمیل سیاست های امپریالیستی و سرمایه داری خود بر جهان است.
وی افزود: دلار و اقتصاد قوی آمریكا در گذشته مهمترین ابزار قدرت نمایی واشنگتن بود، اما سقوط ارزش دلار بعنوان بزرگترین واحد ارزی در تبادلات جهانی، ضربه ای بزرگ بر این كشور وارد كرده و دولتمردان آمریكا نیز با ایجاد تنش در اقصی نقاط جهان سعی بر سرپوش گذاشتن بر ناتوانی های سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی خود دارند.
این پژوهشگر صرب،گفت: از سویی نیز افزایش قدرت سیاسی و اقتصادی چین و روسیه باعث تضعیف بیشتر قدرت آمریكا در عرصه بین المللی شده است.
وی افزود: شكست آمریكا در گرجستان و انقلاب 'نارنجی' در اوكراین در اوایل سال 2010 میلادی كه موجب نزدیك شدن اوكراین به روسیه و دور شدن ناتو از این منطقه شد، نشانه دیگری از افول آمریكا است.
وی گفت: با پیروزی 'فرانسوا اولاند' در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، آمریكا نفوذ خود را بطور قابل توجهی در اتحادیه اروپا نیز از دست داده است.
این محقق صرب ادامه داد: در زمان ریاست جمهوری نیكلا ساركوزی، فضا برای مانور سیاسی و اقتصادی آمریكا در اتحادیه اروپا باز بود، ولی هم اكنون می توان گفت كه واشنگتن حامی بزرگ خود را در اروپا از دست داده است.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو، به جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان اشاره كرد و گفت: ایران از جایگاه سیاسی و اقتصادی خوبی در عرصه بین المللی برخوردار است و با روی كار آمدن اولاند در فرانسه و حمایت مسكو و چین، جایگاه جمهوری اسلامی در سطح جهانی بیش از پیش تقویت شده است.
وی همچنین به مداخله كشورهای اروپایی و امریكا در امور داخلی سوریه پرداخت و افزود: با وجود فشار سیاسی لابی صهیونیستی، سرمایه داران و صاحبان صنایع نظامی آمریكا بر دولت واشنگتن جهت آغاز عملیات نظامی علیه سوریه، اما احتمال حمله به این كشور، بسیار ضعیف و حتی غیر ممكن است.
اروپام**2061**1596
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۲
بلگراد- يك پژوهشگر و محقق صرب با اشاره به تحولات گسترده سياسي و ظهور قدرت هاي جديد در جهان، گفت: آمريكا با از دست دادن قدرت اقتصادي و سياسي ديگر قادر به ديكته كردن و تحميل سياست هاي خود بر كشورها نيست.