به گزارش ایرنا، وی روز پنجشنبه در همایش رونمایی از دستاوردهای مركز پژوهشی دایره المعارف علوم عقلی اسلامی قم، افزود: روزانه در جهان چندین كتاب در علوم عقلی منتشر می شود كه باید با تسط به زبان های مختلف این متون را ترجمه كرد و از آن برای پیشرفت در علوم مورد نظر بهره گرفت.
وی افزود: برای پیشرفت علم باید فرهنگ و زبان ادیان دیگر را مورد مطالعه قرار داد از برخورد متعصبانه و پیشداوری با نظریات علمی خودداری كرد.
مصباح یزدی، با بیان اینكه علوم عقلی غریب ترین علوم برای تحقیق است، گفت: برای علوم عقلی فهرستی از اصطلاحات با مشتركات لفظی بسیاری موجود است كه گاهی برای اساتید علمی نیز مشكل ایجاد و باعث لغزش در دین می شود.
وی افزود: خطا در اصطلاحات یك علم به علوم دیگر سرایت می كند و آینده علوم عقلی را به خطر می اندازد كه پژوهشگران در این عرصه آگاهانه و با استفاده از مستندات می توانند منابع را استخراج كنند.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ع) قم، ادامه داد: اگر امروز ما برای پیشرفت در علوم عقلی، اصطلاحات را از منابع و مستندات روایی استخراج نكنیم افراد دیگری در گوشه و كنار جهان دست به این كار می زنند كه مطمئنا به نفع دین اسلام تمام نخواهد شد.
وی به تاریخچه شكل گیری علوم عقلی در دین اسلام پرداخت و گفت: ارتباط فرهنگی با كشورهای مختلف، اختلاف در مسایل فقهی و كلامی و تبادل نظرات باعث شكل گیری علوم عقلی شد.
چهار اصطلاحنامه شامل اصطلاح نامه معرفت شناسی، فلسفه اشراق، علم منطق و عرفان نظری توسط آیت الله مصباح یزدی ، حجت الاسلام ' محمد رضا آشتیانی' نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و رییس مركز پژوهشی دایره المعارف علوم عقلی اسلامی قم در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) رونمایی شد.ك/2
/8138/ 550/
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۸
قم- آيت الله ' محمد تقي مصباح يزدي ' از اساتيد برجسته حوزه علميه، گفت:براي پيشرفت در علوم مختلف بايد ابزار تحقيق در علوم عقلي اسلامي گسترش يابد.