به گزارش ایرنا از مالزی، 'لئون پانه تا' وزیر دفاع ایالات متحده آمریكا در نشست سالیانه امنیت آسیا كه در سنگاپور در حال برگزاری است، در سخنانی گفت كه این كشور تصمیم دارد تا سال 2020 بخش قابل توجهی از ناوگان دریایی خود را با هدف تمركز بر استراتژی های جدید به منطقه آسیا - اقیانوسیه انتقال دهد.
با توجه به برخی تنش های موجود در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا به ویژه مسایل مربوط به دریای چین جنوبی، حضور نیروهای آمریكایی در این منطقه نیز به طور قطع با هدف تشدید بحران های این منطقه و به ویژه كاهش نفوذ چین در منطقه صورت می گیرد.
وزیر دفاع آمریكا در سنگاپور خاطرنشان كرده كه به كارگیری ناوگان بیشتر در منطقه آسیا - اقیانوسیه به همراه توسعه شبكه همكاری های نظامی در منطقه، بخشی از تلاش های آمریكا برای تقویت نقش این كشور در منطقه ای است كه برای آینده آمریكا مهم محسوب می شود.
وی در ادامه افزوده است كه ناوگان آمریكا كه در حال حاضر به صورت 50 به 50 در منطقه آبهای آسیا - اقیانوسیه و اقیانوس اطلس قرار دارد تا سال 2020 این تعادل به صورت 40 به 60 تغییر خواهد كرد به طوری كه 6 ناو هواپیمابر، ناوشكن ها، زیردریایی ها، كشتی های مخصوص گشت دریایی، و كشتی های جنگی ساحلی در منطقه آسیا-اقیانوسیه مستقر می شوند.
این گزارش حاكی است، ناوگان دریایی آمریكا در حال حاضر دارای 285 كشتی است كه در حدود نیمی از این كشتی های در منطقه آسیا - اقیانوسیه به كار گرفته شده اند.
هر چند كه به دلیل مشكلات اقتصادی و بودجه های پیش بینی شده ممكن است كاهشی در تعداد مجموع ناوگان ایالات متحده آمریكا در سال های آینده به وجود آید، اما مقامات وزارت دفاع آمریكا خاطرنشان كرده اند كه تعداد ناوگان مستقر در منطقه آسیا - اقیانوسیه به طور یقین افزایش خواهد یافت.
آمریكا همچنین درصدد افزایش برگزاری رزمایش های نظامی خود در منطقه و همچنین انجام بازدیدهای بندری بیشتر در منطقه آسیا - اقیانوسیه تا اقیانوس هند است.
پیش از این و در راستای تحقق سیاست های جدید دولت آمریكا حدود 200 تفنگدار آمریكایی به منظورگذراندن خدمت دوره ای شش ماهه در حالی وارد استرالیا شدند كه تصمیم آمریكا برای استقرار 2500 نیروی نظامی دراین كشور، اعتراض كشورهای منطقه را برانگیخته بود.
استقرار نیروهای آمریكایی در شمال استرالیا با اعتراض كشورهای منطقه از جمله چین همراه بوده كه اعلام كرده است این اقدام آمریكا باهدف درمحاصره قراردادن چین و نیز افزایش سلطه گری جهانی آن صورت می گیرد.
باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا در ماه نوامبر (آبان) سال گذشته با اعلام استراتژی جدید كشورش از همكاری نظامی دوجانبه با استرالیا و نیز استقرار نیروهای نظامی آمریكا در این كشور خبر داده بود.
وی با اشاره به تنش های موجود در دریای چین جنوبی مدعی شده بود كه استقرار تفنگداران آمریكایی در بندر داروین در شمال استرالیا و در فاصله ی 820 كیلومتری كشور اندونزی به منظور واكنش سریع جهت مقابله با بروز هرنوع مشكلات امنیتی دراین منطقه صورت می گیرد.
مك كین سناتور آمریكایی نیز كه به مالزی سفر كرده بود، در دیدار با نخست وزیر مالزی در خصوص موضوع دریای جنوبی چین نیز گفت كه در این خصوص با مقامات مالزی گفت و گو كرده است و دو طرف بر این موضوع اتفاق نظر دارند كه این موضوع باید از طریق گفت و گوهای چند جانبه حل و فصل شود نه از طریق گفت و گوهای دو جانبه كه چین خواستار آن است.
وی همچنین در كنفرانس خبری خود در سوالی در خصوص سیاست آمریكا برای برقراری توازن قوا در منطقه در پی گسترش نفوذ چین در دریای جنوب چین، گفت: آمریكا از طریق استقرار نیروهای نظامی در پایگاه های موقت مانند آنچه در استرالیا رخ داد، برای توازن قوا در منطقه اقدام خواهد كرد.
وی در عین حال تصریح كرده كه آمریكا به دنبال رویارویی و مواجهه با چین نیست، گر چه راهبردهای جدید دولت آمریكا به طور كامل در جهت مقابله با گسترش نفوذ چین در منطقه جنوب شرق آسیا شكل گرفته است و حمایت های اخیر از كشور فیلیپین در موضوع اختلافات دریای چین جنوبی نیز گواه این مدعاست.
دولت آمریكا همچنین اعلام كرده كه نیروهای نظامی خود را در خاك فیلیپین مستقر خواهد كرد و مانیل نیز از واشنگتن درخواست كمك های نظامی و تجهیزات و تسلیحات كرده كه این موضوع با موافقت آمریكا قرار گرفته است. به تازگی یكی از ناوهای جنگی آمریكا نیز در نزدیكی آب های مورد مناقشه در دریای چین جنوبی مستقر شده است.
آساق**335
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۷
كوالالامپور - اظهارات وزير دفاع آمريكا در سنگاپور در خصوص استقرار ناوگان دريايي اين كشور در منطقه آسيا - اقيانوسيه و به ويژه جنوب شرق آسيا رونمايي آشكار از سياست هاي واشنگتن براي سلب آرامش و ثبات در اين منطقه از جهان است.