كدام مولود، چون علی (ع)، در كعبه چشم به جهان گشوده است؟
كدام میلاد، چون سیزده رجب، گوهری در صدف هستی به جهان داده است؟
كدام مادر، چون علی(ع) زاده است؟
مولودی كه محبتش، دلهای عاشقان فضلیت را روشن، مولایی كه ولایتش كیمیای دگرگون ساز دلها و زندگی هاست و گنج علی دوستی، عطیه ای الهی در قلوب شیعیان است.
وجود علی (ع)، محمد (ص) را تفسیر كرد؛ سجود علی (ع)، تجسم عبودیت و بندگی بود؛ زندگی علی (ع)، حیات را معنی كرد.
حیات علی (ع)، به زندگی انسانها روح و معنا بخشید؛ راه علی (ع)، میزان رفتن و بودن بود؛ سخن علی (ع)، بلاغت را بارور كرد.
رفتار علی (ع)، سنت پیامبر را احیا كرد؛ حكومت علی (ع)، مدل جهانداری و الگوی رهبری بود و مناجاتهای علی (ع)، راز عبودیت را به عارفان آموخت.
آری، امام علی علیه السلام، معجون اشك، آهن، حماسه، عرفان و نخستین شهید محراب است.
ولادت امام علی(ع)، معجزه ای فراتر از درك زمان در بطن آفرینش است و كعبه با تمامی وجود، پابه پای بنت اسد، پیش می رود و در مقدس ترین دقایق حضور، بر شاخه ابدیت، زیباترین ثمرات را برای انسانها به ارمغان گذاشت.
در 13 رجب مردی آمد كه گستره آفاق را روشن كرد و شجاعتش، شجاعت تمامی شجاعان را بی رنگ و بی معنا كرد.
عدالت، با آمدنش تفسیری عاشقانه یافت و ذوالفقارش هراس در دل شجاعان عرب انداخت.
علی (ع) با میلادش، حكومتی را بنا نهاد كه دین و ولایت محمدی و عدالت سرمدی، اركان استوار آن است.
علی (ع) سری از اسرار خداوند است، تمامی آفاق، سرشار از جذبه لاهوتی تبسم های عارفانه اش است.
علی (ع)، قرآن ناطق و عدالت مجسم و كمال متبلور است. از این رو، وجودهای مصنوعی و بودن های كاذب، در مقابل فروغ شخصیت او رنگ باختند و در محاق قرار گرفتند.
***
حضرت علی علیه السلام روز 13 رجب در شهر مكه در خانه خدا از مادری بزرگوار ولادت یافت. نام او به امر پروردگار علی گذاشته شد، زیرا او بر همه عرشیان و فرشیان برتري خواهد داشت.
نوشتهاند كه علي بن ابيطالب(ع)، چهارمین پسر حضرت ابیطالب، یعني بعد از طالب، و بعد از عقیل، و بعد از جعفر سه برادرش، در حدود سي سال پس از واقعه فیل در مكه معظمه، از مادري بزرگوار و با شخصیت و نامدار در تاریخ اسلام، به نام فاطمه دختر اسد بن هاشم بن عبد مناف تولد یافت.
اكثر مورخین و محدثین شیعه و سني در روایات و كتاب هاي خود آورده اند: چون مدت حمل فاطمه بنت اسد به سر آمد و هنگام زایمان او فرا رسید، كنار كعبه الهي آمد و دست نیاز به درگاه باریتعالي بلند كرد و اظهار داشت : 'اي پروردگار! همانا من به تو ایمان آورده ام و به تمامي آنچه بر پیامبرانت فرستاده اي، معتقد هستم و نیز آنچه را كه جدم ابراهیم خلیل بیان فرموده، تصدیق كرده ام .
پس اي خداوند مهربان! تو را به حق آن كسي كه این كعبه را بنا نموده است و به حق نوزادي كه در شكم دارم، درد زایمان را بر من سهل و آسان گردان.'
هنگامي كه دعایش پایان یافت، ناگهان دیوار كعبه شكافته شد و فاطمه به درون آن وارد شد و از دید نظاره گران ناپدید گشت و سپس دیوار كعبه همچون حالت اول، به هم پیوست.
فاطمه به بركت فرزندش داخل كعبه الهي شد و تا چند روز از میوه ها و غذاهاي بهشتي تناول كرد و چون خواست از درون خانه خدا بیرون آید، ندائي را شنید كه فرمود: اي فاطمه! نام نوزادت را علي قرارده، چون او بر همه عرشیان و فرشیان برتري دارد.
پس از گذشت چهار روز، همان دیوار شكافته شد و فاطمه بنت اسد در حالي كه قنداقه علي بن ابيطالب صلوات اللّه علیه را روي دست هاي خود گرفته بود، از درون كعبه الهي خارج گردید.
علی(ع) پا به این دنیا گذاشت و قلب عاشقان را محسور كرد و همگان را با انسانی آشنا كرد كه پدر تمامی آفریدگان پروردگارش لقب گرفت...
این امام همام را می توان چون شكوه اقیانوس دانست كه از همآمیختن دریاهایی از ایمان و ایثار و شجاعتی از جنس اخلاص و تقوا، بنیان گرفته و غواصان حكمت و معنا را به تحیر واداشته است.
مولا! ای كه تمامی واژه ها، از توصیف عظمت تو عاجزند! و ای آن كه تمامی عقل ها از درك بزرگی ات قاصر! درمانده ام از وصفت كه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم چه زیبا فرمود: 'اگر تمام درختان قلم شوند، تمام دریاها مركب و تمام انس و جن كاتب، باز هم نمی توانند ذره ای از فضایل علی را بنویسند'.
تهرام/7246/1457/1144
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۹
استان تهران- دماوند- ميلاد امام علي (ع)، ميلاد فرخنده گوهر ولايت در صدف كعبه است كه محبتش دلهاي عاشقان فضيلت را روشن مي كند.